Cirkusszal zárult a vizes vb - Fotógaléria

Publikálás dátuma
2017.07.31. 13:11

A FINA elnöke szerint a magyarországi volt minden idők legjobb világbajnoksága. A fő képre kattintva galéria nyílik. FOTÓK: Molnár Ádám

Minden idők legjobb világbajnokságának nevezte a Budapesten és Balatonfüreden rendezett 17. vizes világbajnokságot Julio Maglione, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szervezet, a FINA elnöke a Papp László Budapest Sportarénában rendezett záróünnepségen. Az elnök köszönetet mondott a magyar kormánynak, Budapest és Balatonfüred önkormányzatának, a szervezőknek és a több ezernyi önkéntesnek.

"Mindannyiuk támogatása, lelkesedése és profizmusa tette lehetővé, hogy ez legyen a FINA történetének legjobb világbajnoksága. Gratulálok" - jelentette ki az elnök. "Sportolóink, edzőink, tisztviselőink két héten át felejthetetlen élmények sorát élték meg" - tette hozzá FINA vezetője. - "Mindannyian itthon éreztük magunkat, fantasztikus helyszíneken, zsúfolt lelátók előtt, csodálatos hangulatban, a magyar emberek szeretetétől övezve. Ennek köszönhetően mind a hat sportágban kivételes teljesítményeket láthattunk."

Budapesten jövőre junior szinkronúszó-világbajnokság lesz, 2019-ben pedig junior úszó-világbajnokság. 2020-ban pedig az úszók, vízilabdázók, szinkronúszók és műugrók Európa-bajnokságát rendezik meg a Duna Arénában.

A több mint kétszáz művészt felvonultató záróelőadásban többek között megidézték a magyar mitológiából is jól ismert csodaszarvas legendáját. Háromszintes ház magasságáig emelkedő díszletek és egy monumentális báb is megjelent a színpadon, a látványos fényekért 600 lámpa, az akrobaták biztonságáért pedig egy 13 motor által vezérelt hiperintelligens reptető-rendszer felelt. A produkció rendezője Vági Bence, az első magyar újcirkusz társulat, a Recirquel alapítója és művészeti vezetője volt.

Az ünnepségről készült írásunkat itt olvashatja!

Szerző