MSZP: Lázár mossa kezeit, Fazekas tovább rombol

Gőgös Zoltán elnökhelyettes közleménye.

Hivatalos kérdéseim után Lázár János újabb bizonyítékokat kért a hortobágyi Kehi vizsgálat elrendeléséhez. Miután ezt megkapta, ahelyett, hogy intézkedett volna, arra a Fazekas Sándorra bízta a választ, aki az elmúlt 7 éves minisztersége alatt még egyetlen egy konkrét szakmai kérdésre sem tudott válaszolni.

Most is ahelyett, hogy a gazdák általam feltett kérdéseire válaszolna, vádaskodik, és továbbra is a csalókat védi. A konkrét esetekre vonatkozó kérdések száma azonban folyamatosan növekszik.

Mivel magyarázza, hogy a Londonban élő állami legelőt nyert testvérek, még mindig birtokon belül vannak?

Mivel magyarázza, hogy a fővárosban élő nyertest egyszer sem látták a legelőn?

Miért tűrik, hogy állatokat utaztatnak a határban, így csapva be az ellenőröket?

A debreceni, a nyíregyházi támogatáscsaló, miért garázdálkodhat tovább a hortobágyi legelőkön?

Fazekas Sándor a kérdések figyelmen kívül hagyása mellett a mezőgazdaság gondjaival sem hajlandó foglalkozni. A rendkívüli hőség, és az aszály az év második felében súlyos takarmányhiányt okozhat. Egy becsületes, szakmájához értő miniszternek, ennek a helyzetnek a kezelésével kellene foglalkoznia, és nem visszamutogatnia.

Követeljük, hogy a kormány azonnal intézkedjen, vegye el a csalóktól a legelőket, és segítse a gazdákat az aszály okozta tragikus helyzet kezelésében. A miniszter bújjon elő a légkondis irodájából, és sürgősen egyeztessen a gazdákkal. Ha nem gyáva, akkor eljön a gazdák meghívására, és a helyszínen tájékozódik.

A végleges megoldás természetesen Botka László kormányára vár, de az állatoknak addig is takarmány, a vidéken élőknek pedig megélhetés kell. Ez nem várhat még hónapokig.

Szerző

Római-part - Népszavazást kezdeményeztek a mobilgátról

Publikálás dátuma
2017.08.03. 13:09
Fotó: Tóth Gergő
Budapesti népszavazási kezdeményezést adott be az Együtt és a Párbeszéd közösen a római-parti mobilgát megépítése ellen - jelentette be a két párt közös, a budapesti városháza előtt megtartott csütörtöki sajtótájékoztatóján az Együtt Budapesti elnöke.

Pataki Márton közölte: azt kívánják elérni, hogy a főváros helyezze hatályon kívül a mobilgát létesítéséről hozott áprilisi határozatát.

Véleményük szerint a gátat eggyel beljebb, a Királyok útja, Nánási út nyomvonalán kellene megépíteni - tette hozzá.
A népszavazás kiírásához szükséges aláírásgyűjtés legrosszabb esetben októberben kezdődhet, és az országgyűlési választásokkal egy időben lehetne megtartani a referendumot - mondta Pataki Márton.

Béres András, a Párbeszéd elnökségi tagja, a párt III. kerületi önkormányzati képviselője úgy vélekedett, hogy a fideszes városvezetés tevékenysége a Római-part ügyében totális kudarc, és csak az ingatlanlobbi érdekeit szolgálja. Vagyis több száz millió forintból egy olyan tervet készítettek, amely tetemes környezetkárosítással és biztonsági kockázattal jár - tette hozzá.

Kérdésre mindkét politikus megerősítette, hogy szeretnék, ha az országgyűlési választásokon a demokratikus ellenzék csak egy jelöltet indítana minden körzetben.

Szerző

Leszakadt egy étterem kupolája Pécsen

A pécsi Hullámfürdő területén lévő, egykor szebb napokat látott étterem tetőszerkezete szerda délelőtt összerogyott. Az éppen a strandon napfürdőző vendégeknek szerencsére nem történt bántódásuk. Az épület a pécsi vagyonhasznosító társaság kezelésében áll.

Az épület régóta kihasználatlan, az évek nem múltak el nyomtalanul rajta. Így nem csoda, hogy az építmény teteje, a kupolarész nem bírta a rekkenő kánikulát, és szerdán délelőtt megrogyott.

Erdős Réka, a vagyonhasznosító szóvivője a Pécsi Újsággal közölte: „az ingatlan évek óta használaton kívül van, amelynek - a jelenlegi kárral kapcsolatos - statikai felmérése folyamatban van. A helyszín felmérése során elsődleges szempont a balesetveszély elhárítása volt, amelynek eredményeképpen a strand területe felé eső részt kordonnal körbekerítették - közölte.

Szerző