Új szerző írja a Csillagok háborúja folytatását

Új forgatókönyvíró dolgozik a Star Wars kilencedik epizódján – értesült a The Hollywood Reporter. Az űreposz harmadik trilógiájának befejező részét is jegyző Jack Thorne brit forgatókönyvíró dolgozza át, a forgatást januárban tervezik elkezdeni. Eddig az epizódot rendező Colin Trevorrow és Derek Connolly forgatókönyvíró írták a filmet, a lap forrásai szerint azonban “szükség volt új szemre”. A kilencedik részt a tervek szerint 2019. május 24-én mutatják be.

Szerző

Peer Krisztián felolvasóestje a Pegazusban

Peer Krisztián A visszaalvás képessége címmel zenés felolvasóestet tart Szentbékkállán a Pegazusban augusztus 6-án. A szerző tizenöt év kihagyás után jelent meg újra az irodalmi életben a Költészet napjára megjelent 42 című kötetével. Az est során közreműködik Hajduk Károly és Kárpáti Pál.

Szerző

Mesékre várva

Benedek Elek születésének 158. évfordulója alkalmából a Gyermekjóléti Alapítvány, Országos Mécs László Irodalmi Társaság és a Pálffy Dénes Népfőiskola Akadémia meghirdeti a VI. Nemzetközi Benedek Elek Meseíró Pályázatot. A jelentkezők meséket, verses meséket, és mondókákat is benyújthatnak, az alsó életkori határ 10 év. A legjobbnak választott írás megjelenik a Meseszép ajándék című mesekönyvben. Beküldési határidő: szeptember 1.

Szerző