Törvénnyel védenék a női testet

A Párbeszéd az egyenlő bánásmódról szóló törvény és a médiatörvény módosítását javasolja, hogy a reklámokban a szexizmus ne kaphasson teret és a szabályozás az órásplakátokra is kiterjedjen. Hegyesi Beáta, a Párbeszéd elnökségi tagja emlékeztetett rá, hogy számos országban tekintik az emberi méltóság megsértésének, ha a női test, mint szexuális tárgy szerepel a hirdetésekben. Magyarországon ez azonban megengedett, és az is megtörténhet, hogy egy állami hitelből támogatott online társkereső szolgálat “Túl sok a tandíj? A diákmunka nem fizet eleget?" címmel hirdethet, ezzel nyíltan prostitúcióra szólítva fel a fiatalokat

Szerző

Szerdán vonul börtönbe Tátrai Miklós

Augusztus 16-án, szerdán a Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben kell megkezdenie büntetését Tátrai Miklósnak a Pestisrácok.hu értesülése szerint. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő egykori vezetőjét három év börtönbüntetésre ítélte a Kúria hűtlen kezelés kísérlete miatt, a meg sem valósult sukorói telekcsere-ügylettel kapcsolatban. A  kormányportál szerint a volt állami vezetőt, akár már 10 hónap múlva szabadon engedhetik.

Szerző

Szerdán is strandolhat

Publikálás dátuma
2017.08.15. 21:41
Fotó: Shutterstock
Szerdán folytatódik a túlnyomóan napos idő, de délután a Dunántúlon gomolyfelhők jelenhetnek meg az égen, melyekből legfeljebb a nyugati határnál alakulhat ki egy-egy zápor, esetleg zivatar.  Északnyugaton megélénkülhet az északnyugati szél. Napközben 29-33 fokig melegszik a levegő - írja az Időkép. 

Csütörtökön többórás napsütésre, változóan felhős időre számíthatunk, csapadék nem valószínű. Mérsékelt marad a légmozgás. Hajnalban 14-18 fokot, majd a legmelegebb órákban 29-34 fokot mérhetünk. 

Pénteken ismét száraz, nyugodt idő ígérkezik, csapadékra nem kell számítanunk, és a légmozgás is gyenge, mérsékelt marad. Az eleinte felhős ég a nap folyamán mindenütt kitisztul. Délután 29-34 fokig melegszik a levegő.

Szombaton eleinte még sok napsütésre készülhetünk. 29-35 fokokat mérhetünk, majd késő délután északnyugat felől egy hidegfront érkezik záporokkal, zivatarokkal, erős, viharos északnyugati széllel, lehűléssel. Vasárnap nyugatról a középső országrészbe ér a csapadék, várhatóan estig eső, záporok, zivatarok lehetnek. Élénk, erős szélre, mindössze 16-24 fokokra számíthatunk.

Szerző