Döntetlent játszott a Mezőkövesd és a Balmazújváros

A Mezőkövesd hazai pályán 2-2-es döntetlent játszott a Balmazújvárossal a labdarúgó OTP Bank Liga 8. fordulójának szombati játéknapján.

Ez az eredmény egyik csapatnak sem igazán jó, ugyanis a Mezőkövesd hat, az újonc Balmazújváros pedig immár négy forduló óta nyeretlen.

OTP Bank Liga, 8. forduló:
Mezőkövesd Zsóry FC-Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 2-2 (0-1)

Mezőkövesd, 2544 néző, v.: Farkas Á.

gólszerzők: Lázár (58.), Strestík (70.), illetve Arabuli (35., 88.)
 sárga lap: Cseri (40.), Lázár P. (62.), Fótyik (86.), illetve Tamás (21.), Sigér (32.), Habovda (43.)

Mezőkövesd Zsóry FC:

Tujvel - Lázár P., Hudák, Szeles, Fótyik - Keita, Mlinar (Veselinovic, a szünetben) - Farkas D., Tóth B. (Koszta, 75.), Cseri - Strestík
    
Balmaz Kamilla Gyógyfürdő:

Horváth L. - Habovda, Tamás L., Rus, Uzoma - Vajda (Rácz, 80.), Sigér (Maisuradze, 80.), Haris - Arabuli, Zsiga, Andric (Kovács Á., 61.)

A két csapat történetének első egymás elleni NB I-es mérkőzésén a vendégek dolgoztak ki több helyzetet az első félidőben, a hazaiaknál Tujvel két nagy bravúrt is bemutatott, valamint Hudáknak volt egy óriási mentése. A 35. percben már a hálóőr védése sem mentette meg a Mezőkövesdet, ugyanis a kapufáról kipattanót a grúz Arabuli a kapuba továbbította.

Nem sokkal a szünet után egyenlített a Mezőkövesd, igaz, Lázár találatában alaposan benne volt Horváth is, ugyanis a jobbhátvéd "lehetetlen" szögből jött lövését könnyedén fognia kellett volna a kapusnak. A góltól lendületet kapott a Mezőkövesd és átvette a játék irányítását, Strestík révén pedig a 70. percben átvette a vezetést is. Néhány perccel később Strestík el is dönthette volna a három pont sorsát, de közeli lövését Horváth bravúrral védte. Ez megbosszulta magát, mivel a 88. percben egy szögletből egyenlítettek a vendégek.

A 92. percben Strestík tökéletesen adott középre, de Veselinovic az égbe lőtte a ziccert, így a lábában maradt a három pont.

Szerző

Az Újpest zárt kapuk mögött kapott ki a Puskástól

Az Újpest zárt kapuk mögött 3-1-re kikapott a vendég Puskás Akadémiától a labdarúgó OTP Bank Liga 8. fordulójának szombat esti mérkőzésén.

A házigazdák a magyar szövetség fegyelmi bizottságának korábbi döntése értelmében egymás után második hazai meccsüket játszották nézők nélkül.

OTP Bank Liga, 8. forduló:
Újpest FC-Puskás Akadémia 1-3 (0-1)


Szusza Ferenc Stadion, zárt kapus, v.: Andó-Szabó
 

gólszerzők: Novothny (72.), illetve U. Diallo (22.), Knezevic (49., 53., az elsőt 11-esből)
sárga lap: Zsótér (61.), illetve Osváth (28.), Knezevic (87.)

 Újpest FC:

Pajovic - Pauljevic, Litauszki, Bojovic, Mohl -  Windecker, Saletros - Zsótér (Simon K., 61.), Nagy D., Nwobodo (Novothny, 63.) - Tischler (Selmani, 73.)

Puskás Akadémia:

Hegedüs L. - Osváth, Heris, Vanczák, Balogh B. - Mevoungou - Molnár G. (Prosser, 63.), Knezevic, Bacelic-Grgic (Márkvárt, a szünetben), Szakály P. (Latifi, 82.) - U. Diallo

A mérkőzés első valamirevaló helyzetéből előnyt szerzett a Puskás Akadémia: egy bal oldali beadást követően Diallo fejelte a labdát a kapuba. A gól után átvette az irányítást az Újpest, de a vendégek védelme biztosan állt a lábán.

A fordulás után közvetlenül a szünetben beállt Márkvárt 11-est harcolt ki, amelyet Knezevic értékesített magabiztosan, így megduplázta előnyét az újonc csapat. Néhány perccel később egy gyors indítást követően Knezevic akcióból is betalált, így nagyon nehéz helyzetbe kerültek a hazaiak. Az Újpest a hátralévő időben mindent egy lapra feltéve támadott, kapufát is elért, majd a hajrához közeledve szépítenie is sikerült, de ez már csak az eredmény kozmetikázására volt elég. A Puskás Akadémia sorozatban harmadik győzelmét aratta.

Szerző

Legyőzték a Diósgyőrt - Hátrányból fordított a DVSC

Hátrányból fordítva szerezte meg a győzelmet a Debrecen az OTP Bank Liga nyolcadik fordulójának szombati játéknapján: a hajdúsági csapat hazai pályán 3-1-re nyert a Diósgyőr ellen. 

 OTP Bank Liga, 8. forduló: DVSC-Diósgyőr 3-1 (1-1)

Nagyerdei Stadion, 5538 néző, v.: Berke     gólszerzők: Varga K. (11.), Takács T. (85.), Tabakovic (88.), illetve Óvári (4.)

sárga lap: Mengolo (56.), Varga K. (60.), Takács T. (93.), illetve Nagy T. (40.), Ugrai (55.)

DVSC: 
Nagy S. - Bényei, Kinyik, Szatmári, Ferenczi - Varga K. (Mészáros, 90.), Jonanovic, Tőzsér, Bódi (Takács T., 81.), Mengolo (Tabakovic, 68.)- Könyves

Diósgyőr: 
Antal - Nagy T., Lipták, Karan, Forgács (Tamás, 81.) - Vela, Busai, Villar, Óvári (Bárdos, 66.) - Ugrai, Makrai (Ioannidis, 75.)

Gyors gólváltással indult a mérkőzés: a vendégek már a 4. percben megszerezték a vezetést, majd a hazaiak a 11. percben egyenlítettek. Az első félidő folytatása jó iramú, küzdelmes, ám helyzetek nélküli játékot hozott.

A második játékrész iramára sem lehetett panasz, mindkét együttes a támadójátékot helyezte előtérbe, így változatos küzdelmet láthatott a közönség. Már-már úgy tűnt, döntetlen lesz a vége, ám az utolsó percekben a debreceniek kétszer is bevették a vendégek kapuját, és otthont tartották a három pontot.

Szerző
Témák
NB I DVSC Diósgyőr