Bundabotrány az MKSZ-nél - Nőtt a gyanúsítottak száma

Újabb három személyt hallgatott ki gyanúsítottként a Budapesti Nyomozó Ügyészség a kézilabda-mérkőzésekkel kapcsolatos vesztegetés miatt indított nyomozása során, ezzel a gyanúsítottak száma kilencre nőtt.

A Fővárosi Főügyészség  szerdai közleményben azt írja, hogy a "jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint egyes klubcsapatok vezetői, illetve edzői a mérkőzések eredményének befolyásolása érdekében kínáltak fel jogtalan előnyt (alkalmanként több százezer forintot), amit az érintett játékvezetők elfogadtak".

A hivatal június 7-én több helyszínen tartott házkutatást, melynek során okiratokat és egyéb tárgyi bizonyítékokat foglalt le, és hat személyt hallgatott ki gyanúsítottként, most pedig újabb hármat. Az ügyészség tájékoztatásából kiderül: négy játékvezető, két csapatedző, két klubelnök és a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) egyik tisztségviselője gyanúsított. Mindannyian szabadlábon védekezhetnek.

A nyomozás jelenlegi határideje november 23., de ez meghosszabbítható. Az MKSZ a júniusi házkutatásokat követően kiadott közleményében többek között azt írta, hogy a sportágban régóta közszájon forgó szóbeszéd szerint egyes, jellemzően a kieséstől fenyegetett klubok kérésére a játékvezetők alkalmanként befolyásolhatták a mérkőzések végkimenetelét. Ezt Kocsis Máté elnök jelezte a rendvédelmi szerveknek, és kérte  közbenjárásukat az ügy tisztázása érdekében.

Szerző

Menesztették Németh Krisztiánék edzőjét

A gyenge szereplés miatt menesztették posztjáról Jay Heapset, az észak-amerikai labdarúgó-bajnokságban (MLS) szereplő, Németh Krisztiánt is foglalkoztató New England Revolution vezetőedzőjét.

A klub honlapján olvasható hír szerint a szezon hátralévő részében az eddigi másodedző, Tom Soehn készíti majd fel a csapatot. A klub korábbi játékosa, Heaps hat évig volt a csapat vezetőedzője.  A 28 éves, 30-szoros válogatott Németh Krisztián augusztusban igazolt az amerikai egyesülethez. Nikolics Nemanja, Sallói Dániel és Stieber Zoltán mellett ő a negyedik magyar játékos az MLS-ben.

Szerző

Csalá(r)dpolitika

Orbán Viktor elismerte, hogy a hazai népszaporulat alacsony volta egyre nagyobb gondokat okoz. Ezen ő „családpolitikával" akar segíteni – ám eddigi gyakorlatuk e téren lesújtó eredményeket hozott. A családi pótlék nominális összege évtizede változatlan, értéke viszont jelentősen csökkent. A kormány az adópolitika révén képzeli el a segítséget – a kedvezmények azonban csak a magasabb jövedelmeknél érzékelhetők, aki keveset keres, keveset is adózik, s így a kedvezmények mit sem javítanak a helyzetén. A „nemzeti középosztály" helyett a legalsó rétegeket kellene támogatni, akkor javulhatna a demográfiai helyzet.

Ha az egészségügyet fejlesztenék és nem csak pénzt vonnának onnan ki, kevesebben halnának meg és többen maradnának aktívak. Ha jobban működne az oktatási rendszer, nem kallódna el annyi fiatal. Ma már 50 ezer azok száma, akik a tankötelezettség leszállítása miatt teljesen elvesztek. Ha nem Európa legmagasabb áfáját fizetnénk, a családoknál több jutna mindenre. Ha normális közállapotokat, jobb jövedelmi viszonyokat teremtenének, nem tántorgott volna ki 5-600 ezer magyar és nem tervezné háromszor annyi a menekülést Orbán paradicsomából. A Fidesz családpolitikája csak a saját, fogadott családját segíti – de azt nagyon.