Gyermekverő tanár áll a bíróság elé

Publikálás dátuma
2017.09.26. 07:18

Több diákot is inzultált egy pedagógus egy Somogy megyei általános iskolában. Az ügyészség vádat emelt ellene, ám a mai napig taníthat az intézményben.

Vádat emelt egy személy ellen a a Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség hatrendbeli, közfeladatot ellátó személy által elkövetett bántalmazás bűntette miatt, míg egy másik személlyel szemben a nyomozást egy rendbeli, könnyű testi sértés vétsége miatt – megrovás alkalmazása mellett – megszüntette - adta hírül a sonline.hu.

Hat konkrét eset feltárása mellett folyik majd a fizikai erőszakkal járó, tetteit általában a testnevelés órákon, vagy utána elkövető tanár ellen a per a bíróságon. Az ügyészi megrovást pedig az intézmény igazgatója kapta könnyű testi sértésért.

Sem az igazgató, sem a vádlottként szereplő tanár nem kívánt nyilatkozni arról, mi vezetett idáig. Az érintett gyermekek szülei közül egyikőjük szeptembertől már egy másik közeli település iskolájába íratta a tanár által bántalmazott fiát. Másik két édesanya a portálnak elmondta: jóformán előzmény nélküli a bántalmazás, s mindkettőnél igaz, hogy a gyermek hazaérve nem akarta elmondani, mi történt. A megvert diákok különösen nehéz anyagi körülmények között élő, halmozottan hátrányos helyzetű családok gyermekei.

Stickel Péter, a Kaposvári Tankerületi Központ igazgatója a portál kérdésére kiemelte, amíg nincs bírósági ítélet, nem hoznak munkáltatói döntést a tanárral kapcsolatban. A tankerületi központot a nyomozó hatóságok hivatalosan nem értesítették az ügy állásáról. – A központ - amennyiben határozat vagy ítélet születik - azonnal megteszi a szükséges munkáltatói intézkedést – írták a megkeresésre.

A tankerületi központ vezetője az általa tartott értekezleteken minden esetben kiemelte, hogy zéró tolerancia van a diákokkal szembeni bántalmazással vagy egyéb, a testi-lelki fejlődésüket veszélyeztető cselekményekkel szemben, minden rendelkezésére álló eszközzel fellép az ilyen esetekben, és az érintett dolgozónak azonnali hatállyal megszünteti a munkaviszonyát. A fenntartó elítéli az agresszió bármely formáját, függetlenül attól, hogy ki az áldozat – írták a lapnak küldött válaszukban.

A közfeladatot ellátó személy által elkövetett bántalmazás bűntette egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Szerző

Mentőhelikopter okozott balesetet Őrbottyánban - Fotók

Publikálás dátuma
2017.09.25. 22:40
Illusztráció. Fotó: Tóth Gergő
Felső vezetéknek ütközött egy mentőhelikopter Őrbottyánban hétfő délután.

Egy mentőhelikopter egy baleset súlyos sérültjét készült elvinni a helyszínről, de felszállás közben elszakította az elektromos kábelt. A sérült vezeték egy közelben várakozó idős nőre zuhant, aki súlyos áramütést szenvedett. 

A műszaki mentés jelenleg is tart, a baleset körülményeit vizsgálják. Úgy tudni, a helikopter rotorja annyira összeroncsolódott, hogy Németországból kell alkatrészt hozni. A helyszínen végzik el a szerelést, de várhatóan csak kedden végeznek a munkával.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője az MTI érdeklődésére elmondta, hogy a mentőhelikopter egy férfit szállított volna, akit autó ütött el. Mindkét sérültet mentőautó vitte kórházba.

Az eset körülményeit a Váci Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztálya vizsgálja - írta a rendőrség.

 

Szerző
Frissítve: 2017.09.26. 00:14

Kigyulladt egy busz Sirokon

Kigyulladt egy menetrend szerinti autóbusz Sirokon, a Heves megyei községet átszelő Széchenyi István úton hétfőn - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a honlapján.

Azt írták, hogy a jármű utasai és a sofőr időben leszálltak. A tűzoltók három habsugárral eloltották a lángokat, félpályán haladt a forgalom - olvasható a közleményben.

Szerző
Frissítve: 2017.09.26. 00:09