Előfizetés

Orchideát neveznek el Orbán Viktorról - Megéltük ezt is

Publikálás dátuma
2017.09.26. 16:08
Fotó: Facebook/Orbán Viktor
Tárt karokkal várják Orbán Viktort Szingapúrban – írja a Napi.hu a helyi sajtó tudósítására hivatkozva. A számos politikai, gazdasági alapú program mellett van egy olyan epizód is, amit miatt foroghatnak a sírjukban vagy még az életükben az elődök. 

A kormányfő  ugyanis látogatást tesz a Singapore Botenic Gardens botanikuskertben, ahol a tiszteletére nevére vesznek egy orchideát. ( Azért torpanjunk meg egy pillanatra a nagy rohanásban, és képzeljük el azt a gyönyörű, kecses virágot, amit Orbán Viktornak hívnak.)

A történeti hűség kedvéért: a törpe városállamban hagyomány, hogy ebben a sajátos megtiszteltetésben részesíti az odalátogató magas beosztású vendégeket, köztük kormányfőket.

A fogadtatás: ( Orbán Viktor Facebook-oldaláról) 

Orbán "Szingapúr sikertörténetét" állítja példaként Magyarország elé

Publikálás dátuma
2017.09.26. 15:56
A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök és Li Hszien Lung szingapúri mini
Szingapúr sikertörténete biztatás Magyarországnak - az MTI tudósítása szerint ezt mondta Orbán Viktor kormányfő Szingapúrban, a Li Hszien Lung szingapúri miniszterelnökkel folytatott tárgyalása után tartott közös sajtótájékoztatón.

Magyarországnak nincs komoly nyersanyagkészlete és természetes erőforrása sem, ami azt jelenti, hogy az lesz belőlünk, amire a munkánk és a szellemi képességeink alapján jutni tudunk - magyarázta a miniszterelnök. Hozzátette: Szingapúr is ebből csinált csodát, az emberi erőforrásból, az emberi szellemből és az innovációból. Mi úgy tartjuk számon Szingapúrt, mint amely nem másolt más formulát, hanem sajátot gondolt ki - mondta Orbán, mindezt úgy értékelve ezt, hogy a modern világban lehet sikeresnek lenni saját formulával is.

Li Hszien Lung szingapúri miniszterelnök arról beszélt, hogy Magyarország kiváló kapu Szingapúrnak az Európai Unióba, és országa szeretne hasonló kapuként szolgálni Magyarországnak a Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetségének (ASEAN) közössége felé.

Hadiipari együttműködéséről egyeztettek Budapesten

Publikálás dátuma
2017.09.26. 15:23
MTI Fotó: Bruzák Noémi
Magyarország és Svédország hadiipari együttműködésének erősítéséről egyeztettek kedden Budapesten.

Peter Hultqvist svéd védelmi miniszter és Simicskó István honvédelmi miniszter kedden folytatott megbeszélést a Honvédelmi Minisztériumban. Közös sajtótájékoztatójukon Simicskó István kiemelte: svéd kollégáját tájékoztatta, hogy milyen elemekből áll a Zrínyi 2026 elnevezésű honvédelmi és hadiipari fejlesztési program, s megvitatták, hogy a Magyar Honvédség modernizációjában milyen módon vehetne részt a magyar mellett a svéd hadiipar is. Emellett a Gripen-flotta helyzetéről és jövőjéről is tárgyaltak.

A svéd miniszter büszkeségét fejezte ki, hogy Magyarország volt az első olyan ország amellyel a Gripen-vadászgépek beszerzését illetően megállapodást kötöttek. Hozzátette: most is megállapodtak abban, hogy a Gripen-fegyverrendszerek tekintetében is elmélyítsék a két ország közötti együttműködést.