Magyar György: durvaságra csak durvaság lehet a válasz

Bíróságon kezdeményezzük majd, hogy a kormányhivatalokat tiltsák el a jogellenes magatartástól, azaz a plakátok letépésétől – ezt nyilatkozta a Simicska Lajos cégeit is képviselő ügyvéd a Klubrádiónak. Magyar György szerint az eljárás a magántulajdonhoz és a szabad véleménynyilvánításhoz való jogot egyaránt sérti. Az ügyvéd kijelentette, hogy fel kell venni ezt a harcmodort, durvaságra csak durvaság lehet a válasz.

A kormány tagjait gengszterként ábrázoló plakátok társadalmi célú üzeneteket közvetítenek, azzal, hogy a kormányhivatalok ezeket eltávolítják, sérül a szólásszabadsághoz való jog - erről már a Simicska Lajos tulajdonában lévő Mahir Cityposter Kft. tanácsadója beszélt rádió reggeli műsorában. Puskár Anett szerint az országgyűlés fideszes többsége által elfogadott plakáttörvényt abszurd és alkotmányellenes, de a kormányhivatalok ezt a szabályozást sem tartják be, amikor letépik a plakátokat.

Előzmények: Simicska sérti a településképet

 Közben a Jobbik ma sajtótájékoztatón jelentette be:  bírósághoz fordulnak plakátjaik leszedése miatt. Volner János a Pest megyei Kormányhivatal V. kerületi épülete előtt arról beszélt, hogy a kormányhivatalok, "azért, mert Orbán Viktor így parancsolta nekik", alkotmány- és törvénysértő módon kezdték leszedni a Jobbik óriásplakátjait. (MTI)

Szerző
Frissítve: 2017.09.28. 15:11

Az RTL stábjára rendőrt hívtak, a HírTv riporterét mosdóba zárták

Publikálás dátuma
2017.09.28. 13:33

Az RTL Klub munkatársai annak eredtek utána, mi lett a mindössze 300 lelkes dél-békési zsákfaluba, Pusztaottlakára áramló uniós pénzzel.  A településen azonban nem örültek a Házon Kívül stábja érdeklődésének. Végül is Magyarországon vagyunk, vagy mi a szösz. 

Pusztaottlakára eddig is ömlött az uniós pénz - emlegeti föl az RTL híradója. 100 milliót költöttek például a könyvtárra, ám kis szépséghiba, hogy az mindössze három nap tart nyitva egy héten. A településen nem örültek, hogy a Házon Kívül stábja megpróbálta nyomon követni az uniós pénzek útját: rendőrt hívtak, a médiamunkásokat egy fideszes önkormányzati képviselő is követte és fotózta is. Ő Puju János Zoltán, a dicső férfiú legutóbb ezt publikálta a közösségi portálon: 

Az RTL híradó tudósítása az esetről itt megnézhető.  

De nem csak az RTL munkatársai járnak így, a HírTV Célpont c. műsorának riportere írta meg a közösségi portálon: az egyik város fideszes polgármestere szándékosan bezárta őt az önkormányzat mosdójába, hogy elmenekülhessen a kérdések elől. 

És nem minden tanulság nélküli ez a videó is, amit a Célpont osztott meg a Facebook-on. Az intelligens üzletember, Mészáros Lőrinc "társalog" így a riporterrel.  

Szerző

Higgyen a fülének! - Gerillakoncert a villamoson

Publikálás dátuma
2017.09.28. 13:20
Illusztráció/Népszava fotó
Ismét gerillakoncert vezeti fel a Budapest Ritmót. Az idén immár másodszor megszervezett világzenei fesztivál felvezetőjeként csütörtökön este a 47-49-es villamoson ad műsort az utazóközönségnek a Meszecsinka.

A magyar és bolgár népzenében gyökerező muzsikát játszó Meszecsinka koncertje 19 órakor kezdődik a 47-49-es villamoson, a Móricz Zsigmond körtéri megállóból indulva a Deák Ferenc téri végállomásig - írták a szervezők csütörtökön az MTI-nek.

Az idei Budapest Ritmo október 6-tól 8-ig tart az Akvárium Klubban, az eseményre a világ 29 országából érkeznek előadók. A szervező CAFe Budapest és a Hangvető tavalyhoz hasonlóan újra teret ad a feltörekvő tehetségeknek is, október 5-én külön showcase napot tartanak a Szimplában.

A showcase koncerten a Meszecsinka is fellép, akárcsak két másik hazai formáció, az EtnoRom és a Csángálló, valamint a cseh-török-szerb Invisible World Q, a szlovák Katarína Málikova és a horvát Franolic-Jovanovic-Culap trió. A Meszecsinka 2009-ben alakult, két évvel később megnyerte a Folkbeats elnevezésű világzenei tehetségkutatót, 2013-ban Észak-Amerikában turnézott. A zenekar (Oláh Annamária - ének, fuvola; Biljarszki Emil - gitár, billentyűk; Krolikowski Dávid - ütőhangszerek; Vajdovich Árpád - nagybőgő, basszusgitár) eddig három lemezt jelentetett meg.

A Budapest Ritmón a világzenei műfaj több nemzetközileg ismert művésze lép fel. A fesztivál nyitónapján, október 6-án mások mellett a Söndörgő és a holland Amsterdam Klezmer Band, Lajkó Félix és a lengyel Volosi, a zimbabwei Mokoomba, a marokkói-amerikai H.A.T., szombaton a tunéziai Jawhar és a magyar Mitsou, a zöldfoki-szigetei Lura, vasárnap pedig az izraeli Shefita, a brit Transglobal Underground, az albán Fanfara Tirana és Harcsa Veronika közös hármas produkciója, valamint a spanyol Amparanoia lép színpadra.

Szerző