Tárgyal az MSZP és a DK - Már nevek is elhangzottak

Publikálás dátuma
2017.10.11. 12:43
FOTÓ: Molnár Ádám/Népszava
Nem nyitotta meg az MSZP és a DK a közös lista kérdését a tárgyalásokon, egyelőre csak az egyéni jelöltek koordinált indulásáról tárgyalnak - nyilatkozott Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Ahogy lapunk is beszámolt róla, hétfőn már megkezdődtek a tárgyalások az MSZP és a DK között. Egyelőre a 106 egyéni jelöltről akarnak megállapodni. A szocialista képviselő azt mondta, a legfontosabb, hogy a választókerületekben a jelöltek el tudjanak kezdeni dolgozni, ezért őket kell első körben kiválasztani. A tárgyalásokon már elhangzottak nevek is, de még nincsenek konkrétumok - árulta el Tóth Bertalan.

A programról is tárgyaltak, és ezt is egyeztetni akarják a DK-val, a közös pontokat szeretnék erősíteni. A következő tárgyaláson fajsúlyosan erről fognak beszélgetni. Az is az asztalon van, hogy egyes körzetekben közös civil jelöltet találjanak, a lényeg az, hogy olyan embert indítsanak, aki nyerni is tud - közölte a frakcióvezető. Az ellenzéki képvisel példaként említette Mellár Tamást, aki függetlenként elindulna Pécsen, akkor, ha minden párt támogatja.

Tóth Bertalan azt is elmondta, hogy egységes kommunikációra lesz szükség a kampányban az egyezség megszületése után. Október 23-án szeretnének közös tüntetést, pártokkal és civilekkel is. Aki akkor ott a színpadon lesz, az reményei szerint az összefogás részese - idézi az atv.hu az MSZP frakcióvezetőjét.

Szerző

Negyven éve elhunyt gyereket kérdeztek volna Sorosról

Publikálás dátuma
2017.10.11. 11:20
Sorosoznak a plakátokon is FOTÓ: Molnár Ádám
Egy negyven éve, nyolc éves korában elhunyt kisfiúnak is címzett a kormány nemzeti konzultációs levelet, amiben Soros Györgyről kérdezik a lakosságot. A megdöbbentő esetről az elhunyt gyerek rokona számolt be a Magyar Nemzetnek.

– 1977-ben, negyven éve halt meg az unokaöcsém, Szedlák László. Nyolcéves korában lezuhant a Gellért-hegyről. És most kíváncsiak a véleményére a Soros-tervről – fogalmazott a lapnak a nyugdíjas hölgy. A korábbi nemzeti konzultációk esetében nem kaptak levelet a negyven éve elhunyt gyermek nevére, bár sorkatonai szolgálatra még be akarták hívni. 

– Hülyének nézik az embert. Felzaklató ilyen levelet kapni. Jobban tenné a miniszterelnök úr, ha inkább egy virágcsokrot küldene a Lacika sírjára. Én is súlyos beteg vagyok, talán egy stadionnal kevesebbet kellene építeni, és akkor az egészségügynek is több jutna – mondta az asszony, aki szerint a tévedés kizárt, az óbudai lakcímen soha nem élt másik Szedlák László.

A napokban a Hír TV számolt be arról, hogy kamu e-mail-címekről is ki lehet tölteni a konzultációt, ráadásul egy ember többször is megteheti ezt.

Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár múlt héten mondta el, hogy a kérdések kipostázása november 10-éig tart, a válaszadásra pedig november 24-éig van lehetőség. Először a budapestiek kapják kézbe a levelet, de október második hetében vidékre is megindul a szállítás. 

Szerző

Czeglédy-ügy - Őrizetbe vettek három új gyanúsítottat

Három újabb gyanúsítottat vettek őrizetbe a Czeglédy-ügyben, az ügyészség kezdeményezte a Humán Operátor Zrt. egykori alkalmazottainak előzetes letartóztatását - tájékoztatott a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője szerdán.

Szanka Ferenc közölte, Czeglédy Csaba és társai ellen bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett. különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt folyik eljárás.

A gyanú szerint a Czeglédy Csaba vezetésével létrejött bűnszervezet 2011 és 2016 között olyan céghálózatot alakított ki, amely diákmunka közvetítéssel foglalkozott. Céljuk az volt, hogy a bűnszervezet élén álló és a Humán Operátor Zrt.-hez köthető személyek, az azt követő szinten lévő közvetítő cégek, illetőleg a céghálózat alján levő és strómanok által vezetett iskolaszövetkezetek segítségével a diákmunka közvetítés után járó közterhek megfizetését elkerüljék. A gyanú szerint a bűnszervezet csaknem 3 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek azzal, hogy az iskolaszövetkezetek az általános forgalmi adót, illetve a személyi jövedelemadót nem vallották be, vagy ha be is vallották, azt nem fizették meg.

A három újabb gyanúsított a Humán Operátor Zrt. alkalmazottjaként dolgozott, a gyanú szerint közvetlenül Czeglédy Csaba utasításai szerint látták el feladatukat és vettek részt a bűnszervezet tevékenységében. Az ügyészség indítványozta előzetes letartóztatásukat. 

Czeglédy Csabát június 15-én helyezték előzetes letartóztatásba, miután ellene és társai ellen költségvetési csalás miatt büntetőeljárást indítottak a NAV Csongrád megyei igazgatóságának pénzügyi nyomozói. 

Nincs bizonyítékuk Czeglédy ellen?

Lapunk július 16-án írt arról, hogy a bíróság az ügyészség kérésére három hónappal meghosszabbította Czeglédy Csaba, a szombathelyi közgyűlés baloldali frakcióvezetőjének előzetes letartóztatását. A védelem még a bírósági határozat előtt beadványban - hiába - kérte, hogy a hosszabbítás előtt tartsanak ülést, ahol Czeglédy reagálhatott volna az ügyészség állításaira. Czeglédy egyik ügyvédje a Nyugattal közölte, hogy szerintük nincs megalapozott ok arra, hogy Czeglédyt előzetesben tartsák. A fő ok az, hogy az ügyészség a mai napig nem mutatott be olyan bizonyítékot, ami megalapozná az eljárást és az előzetes letartóztatást, azokat csupán feltételezésekre alapozzák.

A védelem magát az ügy alapját jelentő állításokat is valótlannak tartja. Szerintük az ügyészség összekeveri a munkaerő-kölcsönzés és a diákfoglalkoztatás fogalmát. A Human Operator ugyanis munkaközvetítési (és felnőtteknek munkaerő-kölcsönzési) szolgáltatást nyújtott, és nem iskolaszövetkezetként működött. Gyakorlatilag a náluk diákmunkára jelentkező fiatalokat közvetítették ki iskolaszövetkezeteknek, akik az adott iskolaszövetkezettel szerződtek, és az elvégzett munkáért járó bérüket is azoktól kapták, jellemzően átutalással. A védelem állításairól bővebben itt olvashat!

Szerző