Búcsú Molnár Pétertől

Publikálás dátuma
2017.10.19 19:00
Fotó: Népszava
Fotó: /

Nem tűnik túlzásnak, évekig az éltette, hogy megérhesse: Bendegúz fia, a ma 19 éves autóversenyző Európa-bajnok legyen. Példátlan teljesítmény volt. Peti pedig megérte. Négy nappal később aludt el. A diadalt közösségi oldalán jelentette be, majd pár órával később lényegében el is búcsúzott tőlünk, akik aggódtunk érte.

Van annak bő negyed százada, hogy megismerkedtünk, több szerkesztőségben is kollégák lehettünk – többek között a Népszavánál is. Akkoriban a kamera kisebbik nyílásánál állt, onnan mutatta meg nekünk a világ sok szépségét, de főleg szörnyűségét. Felkészült katasztrófariporter volt, de sosem vájkált az emberi fájdalomban, mint ahogyan mások sajnos gyakran. Azután átkerült az objektív bemenő oldalára és sok éven át az általa mindvégig nagyon szeretett tűzoltóság szóvivője volt. Nem csupán sajtós, de aktív életmentő, aki éjjel-nappal szolgálatban van, akinek nincs váltótársa, ő évi 365 napon át ő.

Aztán sikeres munkájának irigyei hoz(at)tak egy szabályt, hogy Molnár Péter – igen, valójában rá szabták – nem lehet többé szóvivő.

Mivel pedig a kamerának még mindig két vége van, visszaállt az innensőre. Haláláig az RTL Klub operatőreként dolgozott, betegségének, nem könnyű életének stádiumairól rendre beszámolt barátainak, ismerőseinek, kik erőt küldtek neki. Egészen csütörtök délig, amikor végleg el kellett köszönnünk Molnár Pétertől.

Ej, Bendegúz, de nagyon ráértél volna még azzal a bajnoki címmel…!

Szerző
2017.10.19 19:00

Végső búcsú Lendvai Verától

Publikálás dátuma
2019.01.22 19:53

Fotó: / Szalmás Péter
Kedden a Farkasréti temetőben kísérték utolsó útjára a 92 éves korában elhunyt Lendvai Verát. A Népszava tiszteletbeli főszerkesztőjének, Németh Péternek édesanyja negyven esztendőn keresztül volt lapunk munkatársa.
Szerző
Témák
temetés
2019.01.22 19:53

Az egész országot hó boríthatja szerda reggelre

Publikálás dátuma
2019.01.22 18:40
Illusztráció
Fotó: Shutterstock/
Csütörtökön is havazni fog, de még jövő héten is folytatódni fog a "télies" időjárás.
Országos havazás várható - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden. Eleinte csak délen és keleten havazhat, ám szerdára virradóra dél, délnyugat felől kiterjedt havazás kezdődik, amely reggelre eléri az északi országrészt is. Egy mediterrán ciklon melegfrontja az éjszaka érkezik meg az ország fölé országos havazást hozva. A hóesés fokozatosan terjed észak felé, legkésőbb az Északi-középhegység térségét érheti el.
Szerda délelőttre várhatóan az egész országot hó borítja be.
A legtöbb friss hó a déli megyékben valószínű. Napközben a legtovább az ország északi, északnyugati felén havazhat. A déli határvidéken összességében 15 centiméter hó is hullhat. Délelőtt dél felől fokozatosan megszűnik a csapadék.
A havazás miatt szerdára Baranya, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést. A minimumhőmérséklet általában mínusz 10 és mínusz 1 Celsius-fok között valószínű. A csúcshőmérséklet mínusz 3 és plusz 3 fok között alakul, ezért délen olvadni fog.
Csütörtökön napközben általában erősen felhős vagy borult lesz az ég. A déli óráktól egyre többfelé várható csapadék: elsősorban nyugaton valószínű hó, másutt havas eső, eső, néhol ónos eső is hullhat. Helyenként megerősödhet a szél is. A hőmérséklet napközben 0 és plusz 5 fok között alakul. A hétvégén és a jövő héten is hasonlóan "télies" idő várható. Többnyire az ilyenkor szokásosnál is hidegebb lesz, és több alkalommal fordul elő csapadék, a Dunántúlon nagyrészt hó.
2019.01.22 18:40