Viharos szél - Vonatkésések a győri és a szobi vonalon

A vihar miatt a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon jelentős, 20-60 (esetenként 60-90) perces késések várhatók vasárnap délután, a Budapest-Vác-Szob vonalon 10-30 perccel nőhet a menetidő - tájékoztatta a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-t.

Peiper Károly közleményében azt írta: a győri vonalon az okozza a késéseket, hogy a viharos szél fát döntött a felsővezetékre Tatabánya és Szárliget között. Nem járnak a vonatok ezen a szakaszon, amíg eltávolítják a fát és megjavítják a felsővezetéket. A szakemberek jelenleg azon dolgoznak, hogy egy vágányon mielőbb újraindulhasson a vonatforgalom.

A Budapest-Vác-Szob vonalon 10-30 perccel nőhet a menetidő, mert Vác és Verőce között egy Szobra tartó vonat áramszedője letört a viharban. Az utasokat egy másik vonattal vitték tovább, a szerelvényt pedig elvontatják. Addig Vác és Verőce között csak egy vágányon haladhatnak a járatok - olvasható a közleményben.

Szerző

Viharos szél - Repülőjáratokat is módosítottak

Több repülőjárat útvonala is módosult Európában az erős szél miatt, a Liszt Ferenc-repülőtérről vasárnap délig valamennyi menetrend szerinti járat el tudott indulni, az Aeroflot moszkvai járata azonban Budapest helyett Belgrádban szállt le.

Hardy Mihály, a repteret üzemeltető Budapest Airport kommunikációs igazgatója az MTI-nek elmondta, hogy a bécsi reptérről délelőtt a ferihegyi reptérre irányították egy tajvani légitársaság Boeing 767-300-as gépét, mivel az osztrák fővárosban a nagy szél miatt nem tudott leszállni. A járat így Budapesten várakozik a továbbindulásra.

Az Aeroflot moszkvai járata pedig Budapest helyett Belgrádban szállt le.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap délelőtt már több járásra másod- és harmadfokú riasztást is kiadott a következő órákban várható, 100 kilométer/órás erősségű széllökések miatt. A katasztrófavédelem azt kéri, hogy az érintett területeken senki ne tartózkodjon a szabadban. A régió több országában is súlyos a helyzet a vihar miatt, Csehországban két ember meghalt, többen sérüléseket szenvedtek és néhány tízezer háztartás áram nélkül maradt, és komoly fennakadások vannak a közlekedésben is. Ugyancsak komoly károkat okozott a vasárnap lecsapó vihar Németországban.

Szerző

A gyűlöletpropaganda letakarja a pozitív dolgokat, pedig...

Publikálás dátuma
2017.10.29. 11:07
A felvétel Németországban készült - A szaúdi menekült Obada Sakkaoui (24) a servicexipartársaságban, a Sitex telephelyén kapott
Az említett gyűlöletpropaganda már olyanfokú abszurditásokra ragadtatja a kormány tagjait, és a jól meg- vagy lefizetett holdudvart, a kiszervezett "intézetek" megmondóembereit, hogy a helyzet akár komikus is lehetne, ha nem lenne tragikus, merthogy Magyarországon történik ez, ahol az utóbbi idők keserű tapasztalatai szerint nagy erre a fogadókészség. Ma pédául a hű ifj. Lomniczi úrra (CÖF-CÖKA) hárult a megtisztelő feladat, hogy az "alkotmányjogász" a hajdan a köz-, ma kirzárólag a kormány szolgálatába állított médiában közhírré tegye:  Soros György világuralomra tör. Mindezt pedig továbbszórta az éterbe a függetlenségét, ázsióját vesztő  MTI. 

Arról pedig csak az internet nyitott és érdeklődő szűkkörű népe értesülhet, hogy a világ körülöttünk korántsem csak ilyen. A túlnyomó többségében inkább empátiánkra, segítségre szoruló embertársaink, a menekültek rendkívül aljas "migránsozós" démonizálása mellett olyan dolgok is történnek 2017 Magyarországán, amiről a Mérce számolt be:

Szombaton 59 nálunk élő bevándorló kapott magyarországi munkavállalást lehetővé tévő oklevelet a Mighelp nevű, 2009-ben alakult civil szervezetnek köszönhetően. Az Unió és a magyar kormányzati alapok által is támogatott tanfolyamok közül a családi napközi üzemeltetői volt a legnépszerűbb, ezt 20 személy végezte el sikeresen. Daru Anita, a projekt egyik koordinátora elmondta, ez egy valódi piaci űrt hivatott pótolni, hiszen sokan keresnek arabul, vagy épp franciául és spanyolul anyanyelvi szinten beszélő dadákat, felvigyázókat. Egy másik hiányszakmában, az idősgondozásban is oklevelet lehet szerezni a Mighelpnél, emellett például számítógép-kezelői és autóvezetői tanfolyam is szerepel a kurzusok listáján.

Szerző