elbocsátás;főpolgármester;Földi László;

Kirúgatja magát Földi László, a főpolgármester főtanácsadója

A városháza alkalmazottja maradhat, ám többé nem nyilatkozhat a médiának a menekülthelyzetről. Mindössze ennyi lett a következménye annak, hogy Földi László exhírszerző az Echo Tv Informátor című műsorában úgy nyilatkozott a menekültsegítő civilekről, hogy azok kollaboránsok, háborús bűnösök, akik – mivel Földi szerint Magyarországon ma háború dúl – bírósági eljárás nélkül, szabadon likvidálhatóak - írta meg a Népszava is a minden jóérzésű ember lelkét borzoló történetet. Földi azonban nem bírta ki, és megszólalt. 

Bár Tarlós István főpolgármester letiltotta a migrációval kapcsolatos nyilatkozatokról főtanácsadóját, az egykori hírszerző úgy döntött, megtöri a hallgatást és interjút ad a Magyar Időknek. A mára főuszítóvá "avanzsált", a polgári hírszerzés egykori műveleti igazgatója tisztában van vele, hogy nyilatkozata városházi megbízatásának a végét jelenti.

A mostani interjú után nyilvánvalóan számolnom kell azzal, hogy a munkám befejeződik a fővárosi önkormányzatnál, hiszen a múlt héten egyértelmű írásos utasítást kaptam arra, hogy nem nyilatkozhatok migrációs témakörben - mondta a lapnak. Ezt Tarlós István tekintheti felmondólevélnek, mivel a munkaköröm egyik része a migrációval kapcsolatos. Feladatom volt többek között egy koncepció kidolgozása annak elkerülésére, hogy no-go zónák alakuljanak ki Budapesten, ha bármilyen uniós kényszer miatt tömegek érkeznének a fővárosba. Hogy érthetőbb legyek: nem ismétlődhet meg még egyszer a 2015-ben a Keleti pályaudvarnál kialakult szituáció - közölte Földi.