Tarlós: ne orbánviktorozzon!

Publikálás dátuma
2017.11.09. 19:29
FOTÓ: Népszava
Szövetségben dolgozom a miniszterelnök úrral. Nem vagyok megbízhatatlan szövetségesnek, de "gyalog" sem a sakktáblán – mondta az atv.hu-nak adott interjúban Tarlós István, aki "szíve szerint" már nem vállalna még egy ciklust. A főpolgármester szerint Vitézynek nem az oroszok miatt kellett távoznia.

"Ne orbánviktorozzon! Felesleges. Nem a miniszterelnök úrról beszélek, hanem a saját gondolataimról" - jelentette ki Tarlós az interjúban, mielőtt megismételte: szíve szerint nem indulna a 2018-as választáson. 

"Szövetségben dolgozom a miniszterelnök úrral. Az ellenzéki kísérletek ellenére, aki a politikában mozog, az tudja, hogy valójában őrzöm a saját személyiségemet. Kövér László mellett tán én a leginkább. Más kérdés, hogy se szeri, se száma az értelmetlen szembeállítási kísérleteknek. Nem vagyok szövetségesnek megbízhatatlan, de „gyalog” sem vagyok a sakktáblán" - fogalmazott a főpolgármester az atv.hu-nak.

Tarlós Földi László nem azonnali menesztését azzal magyarázta, hogy Demokratikus Koalíció sem meneszti Gyurcsány Ferencet, amikor olyanokat mond a határon túli magyarságról, amiket mond, sőt, később sem meneszti. "Földi Lászlót én kiváló szakembernek tartom és a migránsprobléma súlyát is nagyon komolynak érzem, főleg a követő generációkra nézve. Egyszerűen arról van szó, hogy Földi László rossz időben egy nagyon rossz kifejezést használt" - mentette fel a főpolgármester az azóta kirúgott menekültügyi tanácsadót. Arra, hogy Földit hiába tiltotta le a nyilatkozatoktól, mégis interjút adott a kormányszócsőként szolgáló Magyar Időknek, azt mondta: súlyosan megszegte az utasítását, ezért nem maradt más választása.

Az Index híre, miszerint Vitézy Dávidot az orosz befolyás miatt távolították el a BKV éléről, azt mondta: "ma sem logikus számomra, hogyan vált Dávid ennek az ügynek egyik központi figurájává. Azt is nehezen tudom elképzelni, hogy egy ilyen fiatalember csak úgy besétál az orosz nagykövetségre, és összevész a nagykövettel! Fogadásokról ismertem az akkori nagykövetet, és életszerűtlen, hogy soha nem szólt erről egy szót sem" - nyilatkozta a főpolgármester, aki tehát Vitézy Dávid felmentése nem az oroszok miatt történt.

A teljes interjút ide kattintva olvashatja el!

Szerző

Borongós, őszi idő várható egész hétvégén

Publikálás dátuma
2017.11.09. 19:02
Illusztráció: Shutterstock
Borongós, őszi idő várható a hétvégén - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtök délután a honlapján.

Az országos, középtávú előrejelzés szerint pénteken több helyen megélénkül a szél. Napközben számottevő csapadék nem valószínű, a legtöbb helyen pár órára kisüthet a nap. Estétől északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, késő este északon, északnyugaton előfordulhat kisebb eső. A leghidegebb órákban 2-8 fok lehet. Napközben 9-13 fokig melegszik a levegő.

Szombaton kezdetben északon lehet eső. Napközben csak néhol, majd estétől egyre nagyobb területen várható csapadék, s a szél is élénk lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet 2-8, a legmagasabb 9-14 fok között várható.

Vasárnap délután ismét beborul az ég, és egyre nagyobb területen ered el az eső. A szél többfelé élénk, helyenként erős is lehet. A minimumhőmérséklet 3-8 fok között valószínű. A nappali maximumok 8-14 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

Szerző
Témák
időjárás

Elhunyt Vágner Szabó János újságíró

69 éves korában elhunyt Vágner Szabó János, a Magyar Távirati Iroda volt Békés és Heves megyei tudósítója - közölte a család.

Vágner Szabó János több hónapig tartó, türelemmel viselt betegség után csütörtök hajnalban halt meg a szolnoki kórházban. Az újságíró 1988 és 1993 között dolgozott az MTI egykori békéscsabai és egri tudósítójaként, korábban a Szolnok Megyei Néplap munkatársa volt. Az elmúlt évtizedekben több lap is közölte írásait, és az erdélyi sajtóban is rendszeresen jelentek meg cikkei.

Szerző
Témák
MTI tudósító