Világbajnokok segédkeznek

Publikálás dátuma
2017.11.22. 06:57
Az olasz Fabio Cannavaro mellett öt egykori világelső lesz ott a sorsoláson.

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség tegnap nyilvánosságra hozta, ki az a nyolc korábbi labdarúgó, aki segédkezik a jövő évi, orosz rendezésű világbajnokság december 1-jén esedékes sorsolásán. A francia Laurent Blanc, az angol Gordon Banks, a brazil Cafu, az olasz Fabio Cannavaro, az argentin Diego Maradona, a spanyol Carles Puyol, az orosz Nyikita Szimonyan és az uruguayi Diego Forlán közül csupán utóbbi kettő nem nyert vb-t.

Szerző

Török öröm a BL-ben

Publikálás dátuma
2017.11.22. 06:56
Noha kedd este „csak” döntetlent értek el, továbbjutást ünnepelhettek Fotó: Salih Zeki Fazlioglu/Anadolu Agency

Illusztris társasághoz csatlakozott kedd este a Besiktas labdarúgócsapata a Bajnokok Ligájában, a török bajnokcsapat ugyanis a csoportkör 5. fordulójának kora esti, Porto ellen elért hazai döntetlennek (1-1) köszönhetően a Bayern München, a Manchester City, a Paris Saint-Germain és a Tottenham után ötödik együttesként biztosította helyét a sorozat jövő tavaszi folytatásában. A másik 18 órakor kezdődő mérkőzésen, az E jelű csoportban a Szpartak Moszkva szintén 1-1-re végzett a Mariborral.

Már a negyedik játéknapon is megvolt a Besiktas esélye arra, hogy történelmet írjon, az együttes azonban akkor elszalasztotta a lehetőséget arra, hogy története során először túljusson a csoportküzdelmeken. A sansz tudatában mindent megtett a házigazda, hogy hamar előnyhöz jusson, 29 perc után azonban 0-1 állt az eredményjelzőn: a találat Felipe érdeme volt. A hátrányban futballozó Besiktas sem volt kevésbé veszélytelen, Anderson Talisca pedig bő 10 perccel később egalizálni tudott. A később már nem módosuló állás végül a törököknek kedvezett, a Besiktas csoportelsőként biztosan készülhet a BL következő szakaszára.

Szerző

A magyar kosarasok megcélozzák a világbajnokságot

Publikálás dátuma
2017.11.22. 06:53
Az amerikai Govens Darrinnal oldják meg a honosított kérdést - mondta a szövetség elnöke tegnap Fotó: MTI/Ujvári Sándor

Noha története során még sosem szerepelt világbajnokságon, Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány tegnap, a nemzeti együttes kecskeméti tréningjén arról beszélt, hogy a magyar férfi kosárlabda-válogatott célja a kijutás a pénteken kezdődő kvalifikációs sorozatban.

„Mindenképpen a vb-kijutás a cél, bármennyire is úgy tűnhet, hogy ez nem reális, ha ugyanis nincsenek céljaink, akkor teljesítmény sem várható el” – közölte a horvát származású, ám magyar állampolgárságú szakember, aki egyidejűleg bejelentette, hogy az eddigi évek munkája alapján a fehérvári Keller Ákost nevezte ki csapatkapitánynak a világbajnoki selejtezők előtt. – Ákos megérdemelten kap bizalmat, hiszen a legmegbízhatóbb játékos és egy nagyon jó fiú – mondta el az együttessel szeptemberben Európa-bajnoki nyolcaddöntőig jutó tréner, hozzátéve, hogy a döntéssel a Szolnok vezére, Vojvoda Dávid is egyetértett.

Szalay Ferenc, a hazai szövetség elnöke azt mondta, arra számítanak, hogy az elkövetkező három-négy évben egy ütőképes férfi válogatott alakul ki. „Ez persze nagyban azon múlik, hogy a fiatalok hogyan épülnek be a csapatba” – közölte, majd kiemelte: a világbajnoki selejtező kimenetele sem másodlagos kérdés, de az elsődleges mégis az, hogy összerázódjon és kialakuljon a csapat a következő időszakra. Szalay Ferenc elmondása alapján Ivkovics Sztojan iránt töretlen a bizalom, mert jól felkészült edző és pedagógus, aminek kiváló bizonyítéka a csapatkohézió. A sportvezető beszélt arról is, hogy jelenleg az egyes-kettes pozícióban kiválóan teljesítő Govens Darrinnal gondolják megoldani a honosított kérdést. Hozzátette ugyanakkor, hogy van más külföldi születésű játékos is a látókörükben.

A C csoportból az első három helyezett jut tovább a következő csoportkörbe. Ott a horvát, olasz, holland, román négyes első három helyezettjével kerülnek össze, a hatos csoportból a legjobb három válogatott jut ki a 2019-es vb-re.

Szerző