Előfizetés

Mészáros Lőrinc most éppen balettban utazik

Publikálás dátuma
2017.12.01. 14:41
Fotó: NÉpszava
Uniós forrásokból építhet egy új parkolóházat, illetve egy balett stúdiót Mészáros Lőrinc cége egy konzorcium tagajaként Győrben, tudta meg az Átlátszó. A nyertesek öt hátrányos helyzetű munkavállaló foglalkoztatását is vállalták. 

Az önkormányzat tulajdonában lévő Győrker-Szol Győri Közszolgáltató és Vagyongazdálkodó Zrt. július elején írt ki közbeszerzést az Árpád parkolóház és balett-terem építésére és csütörtökön hirdették ki az eredményt az uniós közbeszerzési kiadványban.

Nettó 1,67 milliárd forintos ajánlattal a West Hungária Bau Kft. és az Euro Generál Zrt. (W-E 2017 Konzorcium) nyerte a megbízást. A számlát az EU fizeti, ugyanis a beruházás a “Kerékpáros és parkolási infrastruktúrafejlesztés Győrben” című TOP-6.4.1-15-GY1-2016-00001 számú európai uniós pályázat keretében valósul meg.

A közbeszerzéseken régóta sikeres WHB tulajdonosa Paár Attila, aki Tiborcz István minisztelnöki vő üzlettársa; az Euro Generál Zrt.-t pedig 2017 tavaszán vásárolta meg a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Opimus Group Nyrt., amit augusztusban átneveztek Opus Global Nyrt.-re. Az oknyomozó portál cikkéből kiderül az is, hogy öt hátrányos helyzetű munkavállaló foglalkoztatását is vállalták Mészárosék.  

A Fehér Ház előtti karácsonyfán is felragyogtak a fények - Videó

Publikálás dátuma
2017.12.01. 13:53
Fotó: JIM WATSON / AFP
Donald Trump elnök, és felesége Melania visszamolása után kigyuladtak a fények a fán, amit - és a kis műsort - gyermeki örömmel fogadott az összegyűlt amerikaiak sokasága. 

Szobrot kaphat Lech Kaczynski Budapesten

Publikálás dátuma
2017.12.01. 12:11
Lech Kaczynski és felesége fotója a tragédia 7. évfordulóján. Az elnöki pár 2010. április 10-én halt meg, amikor repülőgépük Szm
Szobrot állítanának a 2010-es szmolenszki légi katasztrófában elhunyt Lech Kaczynski lengyel elnöknek Budapest VIII. kerületében, a II. János Pál pápa téren. Az erről szóló javaslatról jövő szerdán dönt a Fővárosi Közgyűlés - informál az MTI.

A szoborállítást Kocsis Máté (Fidesz-KDNP) józsefvárosi polgármester kezdeményezi. Az általa jegyzett - a budapest.hu oldalon közzétett - előterjesztésben az olvasható: Lech Kaczynski a magyar-lengyel sorstársi közös építkezés egyik kiemelkedő alakja volt, szerepe vitathatatlan a kommunizmus utáni demokratikus Lengyelország létrehozásában, a magyar nemzeti iránti barátsága révén "mi, magyarok is hálával tartozunk munkásságáért". Halála kimondhatatlan veszteséget jelentett az egész európai közösség számára - áll a dokumentumban. Ha a Fővárosi Közgyűlés - mint az alkotás tervezett helyszínének tulajdonosa - hozzájárul egy Kaczynski-emlékmű létrehozásához, akkor a szobor felállításáról a meghívásos pályázaton kiválasztott terv ismeretében hoznak majd döntést.