Mészáros Lőrinc most éppen balettban utazik

Publikálás dátuma
2017.12.01. 14:41
Fotó: NÉpszava
Uniós forrásokból építhet egy új parkolóházat, illetve egy balett stúdiót Mészáros Lőrinc cége egy konzorcium tagajaként Győrben, tudta meg az Átlátszó. A nyertesek öt hátrányos helyzetű munkavállaló foglalkoztatását is vállalták. 

Az önkormányzat tulajdonában lévő Győrker-Szol Győri Közszolgáltató és Vagyongazdálkodó Zrt. július elején írt ki közbeszerzést az Árpád parkolóház és balett-terem építésére és csütörtökön hirdették ki az eredményt az uniós közbeszerzési kiadványban.

Nettó 1,67 milliárd forintos ajánlattal a West Hungária Bau Kft. és az Euro Generál Zrt. (W-E 2017 Konzorcium) nyerte a megbízást. A számlát az EU fizeti, ugyanis a beruházás a “Kerékpáros és parkolási infrastruktúrafejlesztés Győrben” című TOP-6.4.1-15-GY1-2016-00001 számú európai uniós pályázat keretében valósul meg.

A közbeszerzéseken régóta sikeres WHB tulajdonosa Paár Attila, aki Tiborcz István minisztelnöki vő üzlettársa; az Euro Generál Zrt.-t pedig 2017 tavaszán vásárolta meg a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Opimus Group Nyrt., amit augusztusban átneveztek Opus Global Nyrt.-re. Az oknyomozó portál cikkéből kiderül az is, hogy öt hátrányos helyzetű munkavállaló foglalkoztatását is vállalták Mészárosék.  

Szerző

Együtt: nem elég csak leváltani az urizáló táborvezetőt!

Ahogy a sajtó megírta, csendben, hogynemondjuk: suttyomban leváltották Hornyák Tibort az Erzsébet Táborok Kft. éléről. 

Mint ismert - emlékeztet az Együtt is a közleményben - ő volt az, akiről nyáron kiderült, a rászoruló gyerekek üdültetéséért felelős hivatalnokként a Balaton-part egyik legdrágább szálláshelyét bérelte ki magának, onnan járt be zánkai munkahelyére. Hornyák Tibor urizálása jól bemutatta, hogyan élnek napjainkban a fideszes haverok: Orbán Viktor kormánya személyre szabott közbeszerzésekkel, támogatásokkal, adófizetői milliárdokból felhizlalja a barátok cégeit, szervezeteit, akik aztán fényűző életmódot folytathatnak. Miután a főtitkár lebukott, azzal próbálják meg elcsendesíteni az ügyet, hogy leváltják. Ez azonban nem elég! Az Együtt már korábban is követelte az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány főtitkárának elszámoltatást. Leváltása után az Együtt ismét felszólítja a NAV-ot, rendeljenek el vagyonosodási vizsgálatot, az Emberi Erőforrások Minisztériumának pedig közalkalmazotti vagyonnyilatkozati eljárást kell indítania, hogy honnan volt napi 110 ezer forintja luxusingatlant bérelni.

Szerző

MSZP: Parragh Lászlót pont az Iparkamara tanulmánya cáfolja

Orbán Viktor tanácsadója, Parragh László a 168 órának adott interjújában azzal dicsekszik, hogy sikerült leépíteni az oktatást, és megakadályozni, hogy a szakiskolákban a gyerekek közismereti tantárgyakat tanuljanak, hiszen "ha valaki szakács akar lenni, annak a szakácsszakmát kell megtanulni" - rója fel az MSZP közleménye az Iparkamara vezetőjének. 

Parragh László talán nem dicsekedne az oktatás leépítésével, ha olvasná az általa vezetett Iparkamara anyagait.Az MKIK GVI automatizációról szóló tanulmánya ugyanis azt állítja, hogy a robotok megjelenése az elkövetkező évben 512 ezer munkahelyet tehet fölöslegessé. A tanulmány szerint "a technológiai váltás eredményeként a képzetlen munkaerő iránti kereslet csökkenésére, és a magasan képzett munkaerő iránti kereslet jelentős növekedésére kell számítani." Ha tehát Parragh arra céloz, hogy Magyarországon szakmát kellene tanítani a gyerekeknek a kritikai gondolkodás, alkalmazkodás, tanulási képességek, nyelvek és közismeret helyett, akkor saját szervezete cáfolja ezeket az egyébként sem túl acélos gondolatokat. Ha 2018-ban az MSZP jut kormányra, olyan kreatív, modern iskolát csinálunk, ami használható tudást ad a gyerekek kezébe. Nem az oktatás leépítésére van szükség, hanem olyan iskolára, ami a jövőre készít fel Parragh László víziói helyett, és ahol a tanárok és diákok egyaránt megbecsült embereknek érezhetik magukat - zárul a közlemény. 

Szerző