Iszik vagy vezet-"razzia" Sopronban

Publikálás dátuma
2017.12.10. 15:16
Forrás: police.hu
A Soproni Rendőrkapitányság, valamint a megyei rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály munkatársai közösen ellenőrizték a járművezetőket Sopronban  december 9-én a késő délutáni és esti órákban. Az ellenőrzés célja az volt, hogy kiszűrjék az ittas vagy bódult állapotban vezető sofőröket - írák a rendőrségi portálon.

Négy sofőr esetében a helyszínen használt alkoholteszter pozitív eredményt mutatott, ezért őket további mintavételre a Soproni Rendőrkapitányságra előállították. 

Szerző

Tico kutya kábítószert szimatolt ki Budapesten - Fotók

Publikálás dátuma
2017.12.10. 15:04

A ferencvárosi rendőrök kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt elfogták a 39 éves budapesti B. Lászlót.

A főváros IX. kerületében a Soroksári úton haladó járőrök december 9-én 0 óra 30 perckor észrevették, hogy egy autó a közlekedési lámpa zöld jelzése ellenére nem indult el. A rendőrök a gépkocsi mellé érve látták, hogy a benne ülő férfi a kormányra borulva alszik. A sofőrt felébresztették, akinek zavart beszéde és viselkedése arra utalt, hogy alkohol vagy más tudatmódosító szer hatása alatt állhat - írják a police.hu-n. Az autó átvizsgálása során a jobb első ülés alatt, illetve a kesztyűtartóban alufóliába csomagolva kábítószergyanús növényi származékot találtak, majd a helyszínre érkező kábítószer-kereső kutya, Tico jelzéseire további kábítószergyanús növényi származékok és tabletták kerültek elő.

A nyomozók B. László XV. kerületi lakásának átkutatása során Tico segítségével az udvaron lévő szemeteskukában, egy vödörben további kábítószergyanús növényi származékot találtak. A férfitől összesen 1093,9 gramm kábítószergyanús anyagot és 17 darab tablettát foglaltak le. A Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. kerületi Rendőrkapitányságának rendőrei kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatnak eljárást B. Lászlóval szemben. A férfit őrizetbe vették, és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

Szerző

Újabb eltűnt gyerekek - Kiürülnek a gyerekotthonok? És pont télre?

Publikálás dátuma
2017.12.10. 10:40
Shutterstock illusztráció

A 13 éves Kovács Melissza december 9-én "tűnt el" abból a XII. kerületi gyermekotthonból, ahonnan az utóbbi időben csak úgy párolognak el a kiskamaszok valahova. "Ismeretlen helyre távozott, azóta életjelet nem adott magáról, a felkutatására tett rendőri intézkedések eddig nem vezettek eredményre" - írja honlapján a rendőrség.

A 11 éves Turi Krisztofert is keresik, ő  egy III. kerületi gyermekotthonból "távozott ismeretlen helyre", ebből az intézményből is sorra "tűnnek el" valahova a gyerekeink.

A 14 éves Döbröczöni Enikő  egy VIII. kerületi gyermekotthonból tűnt el, őt sem sikerült "felkutatni".

A szintén 14 éves Póth Róbert Patrik  december 9-én  VIII. kerületi lakóhelyéről  "távozott ismeretlen helyre", a kiskamaszt úgyszintén nem találják.  

Szerző