Ennyi egy élet - Néhány ezer forint maradt Antal Imre hagyatékából

Publikálás dátuma
2017.12.13. 12:55
FOTÓ: FORTEPAN/URBÁN TAMÁS

Különlegességet árvereznek el a 2008-ban, 72 évesen elhunyt Antal Imre hagyatékából - írja a Bors. A legendás tévésnek 1991-ben jelent meg ön­életrajzi könyve. A Pami (csak édesanyja szólíthatta így) című könyv eredeti, írógéppel készült 207 oldalas változatára lehet most licitálni, benne saját kezű jegyzeteivel. A licit harmincezer forintról indul.

Nem ez az egyetlen kincs, amelyhez most hozzájuthatnak a zongoraművészből lett hu­morista elkötelezett rajongói. Szintén árverésre bocsátanak egy 1987-es forgatókönyv-tervezet is, ami egy Kodály Zoltán zenei örökségéről szóló tévéműsorhoz készült. Ezt ugyancsak Antal Imre gépelte le, mint a televízió zenei főmunkatársa. A címlapon jól olvasható aláírása látható. Az irat kikiáltási ára nyolc­ezer forint. 

A humorista hagyatékából ezeken kívül gyakorlatilag semmi sem maradt. A róla elnevezett óvoda évekkel ezelőtt bezárt. Legjobb barátja, Jenei József szentendrei házát, amelyben együtt éltek, pár százezer forintos közüzemi tartozás miatt elárverezték.

Szerző