Kőbányán épül a Közlekedési Múzeum és az Eiffel Műhelyház

Publikálás dátuma
2017.12.15. 12:51
Forrás: Facebook/Vitézy Dávid

Kőbányán, az 1-es és 28-as villamosvonalak találkozásánál épülhet meg az új Közlekedési Múzeum a kormány szerdai döntése szerint. Az intézmény a MÁV korábbi Északi Járműjavítójának dízelmozdony-javító csarnokát felhasználva, annak átépítésével és bővítésével készülhet el - olvasható Vitézy Dávid, a múzeum megbízott főigazgatója Facebook-oldalán.

A tervek szerint 30 ezer négyzetméteres épületkomplexumban helyezik el a múzeum nagy járműveit. Az összesen héthektáros területen új restaurációs és raktározási központ, dokumentumtár, szabadtéri kiállítás is helyet kaphat. A kötött pályás kapcsolattal is rendelkező új múzeumi központban lehet várhatóan a nosztalgiajáratok végállomása is. 

A műemléki védettségű Dízelcsarnok a világháború utáni vasúti ipari építészet egyik kiemelt jelentőségű épülete, mely most múzeumként születik újjá. A legrégebbi csarnokban a Magyar Állami Operaház fejlesztése, az Eiffel Műhelyház valósul meg, mellyel aktívan együttműködik majd a múzeum, amelynek tervezése a jövő év elejétől kezdődik, az új ütemterv és költségvetés a tervek birtokában, 2018 során készülhet el - írta Vitézy Dávid. 

Szerző

Cseke Péter maradt a kecskeméti színház igazgatója

Publikálás dátuma
2017.12.15. 10:45
Shutterstock illusztráció
Egyedül Cseke Péter jelenlegi igazgató pályázott a kecskeméti Katona József Színház intézményvezetői tisztségére, és a képviselő-testület – méltatása mellett – egyhangúlag meg is szavazta újabb, 2023. január 31-ig tartó kinevezését – írja a baon.hu.

Cseke Péter mostani vezetői megbízatása 2018. július 31-gyel jár le, de a közgyűlés már szeptemberi ülésén pályázatot írt ki a színház intézményvezetői pozíciójára. Cseke Péter volt az egyedüli induló, és a felkért kilenctagú szakmai bizottság egyöntetűen támogatta pályázatát.

Cseke Péter 2023. január 31-ig tartó újabb kinevezését végül 20 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül támogatta a képviselő-testület, és az ülésen jelenlévő direktor tapsot is kapott.

Szerző

Halhatatlan Bon Jovi

Publikálás dátuma
2017.12.15. 06:49
Fotó: AFP/Néstor J. Beremnblum

Hat előadó kerülhet be idén a Rock and Roll Hall of Fame-be: a Bon Jovi mellett a Dire Straits, The Moody Blues, The Cars, Nina Simone, Sister Rosetta Tharpe ötöst választották. A beiktatási ceremóniát 2018 áprilisában tarják Clevelandben. Meglepetésre sem a Judas Priest, sem a Rage Against The Machine sem került a halhatatlanok közé.

Szerző
Témák
Bon Jovi