7-en a 7-ről - Fogadjunk!

Publikálás dátuma
2017.12.30. 06:07
Illusztráció/Shutterstock

Arató András, Klubrádió

Pár évig totóztam, oly régi korban, amikor nem stadionok voltak Magyarországon, hanem futball. Ha a kedvenc csapatom meccse szerepelt a szelvényen, mindig ellene tippeltem, hogy mindenképpen nyerjek. Csakhogy azok nem sorskérdések voltak. Most nem fogadok sem az országgyűlési választások kimenetelére, sem a gázszerelő nevére írt vagyon és tulajdonosának hízására vagy bukására. Az pedig, hogy a Mezőkövesd vagy a Balmazújváros nyeri a bajnokságot, tök mindegy.

Avar János, újságíró

Sohasem fogadok, elvből ellenzem. Ha valamit biztosan tudok, nem illik kihasználni, hogy a másik fél csak hiszi ezt, ha viszont nem vagyok biztos benne, oktalanság volna. Sportfogadást sem kötök, mert miért is választanék az eszem és a szívem között?! Viszont tippelni szoktam, s én nemcsak melléfogásaimat tartom számon.

Bolgár György, rádiós újságíró

Szót! Hát nem lesz így minden sokkal egyszerűbb? A mi örökös vezetőnk helyettünk is végiggondolja, mérlegeli, majd eldönti, hogy mit kell tenni, mi a helyes, mi az erkölcsös, mi a célravezető és mi a hasznos (ez például Mészárosnak milyen jól bejött), mi pedig csak végrehajtjuk. Ő adja a tollat vagy a klaviatúrát a kezünkbe, ő adja a szavakat a szánkba, nekünk az a dolgunk, hogy kimondjuk. Ha kell, bátran, helyette is. Éljen! Tudjukki. És a Párt.

Friss Róbert, újságíró

Mibe?

Horváth István, hírlapíró

Fogadjunk, de csak kis pénzben, mert ez a hét éve itt garázdálkodó rablóbanda a nagyot rögtön elveszi.

Horváth Zoltán, újságíró

Mi az hogy: fogadjunk??? Én sokkal inkább arra biztatnék, hogy ne fogadjunk! Legfőképpen ha valamit nagyon ránk akarnak dumálni! Aztán ne fogadjunk a magyar focicsapatok BL-győzelmére sem! Ne fogadjunk díszsorfalat állva egyetlen politikust sem - sem jobbról, sem balról! Ne fogadjunk polgártársunkká befektetési kötvényekkel hozzánk magukat bevásárolni kívánó vagyonmenekítőket! Ne fogadjunk örökbe átmeneti figurákat! És legfeljebb egyetlen icce borba fogadjunk, hogy a demokratikus ellenzék emberei legalább az utolsó pillanatban ráébrednek, hogy mit is kellene magukkal és egymással - de főleg értünk - tenniük...

Veress Jenő, a Népszava főmunkatársa

Fogadjuk, fogadjuk, hogy rabok tovább nem leszünk! Ez ugyan nem rímel, de stimmel.

Szerző
Témák
újév fogadás

Vitában a VDSZ és a Continental

Reagált a Continental “VDSZ: átverik a dolgozókat Makón” cikkünkben megfogalmazott szakszervezeti vádakra, hangsúlyozva, hogy a szakszervezetekkel novemberben kezdődött bértárgyalások félidőnél tartanak. Molnár András HR igazgató levelében kifejtette, hogy ContiTech Fluid makói üzemben ugyanolyan feltételekkel ajánlják a dolgozóknak a két komponensű béremelést, mint a váci gyáregységünkben, sőt ez utóbbiban működő szakszervezetek el is fogadták azt. A makói szakszervezet (Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezetének (VDSZ) helyi tagszervezete, a Makói Gumiipari Szakszervezet) által kifogásolt béremelési elképzeléseket a HR-igazgató úgy részletezte, hogy az egyrészt a magyar átlagos béremelés feletti bértömegemelésből, másrészt ezen felül további alapbéremelésből áll, amely a bérszerkezet átalakításával történik: a fix bérrész nő, miközben a mozgó bérrész csökken. Molnár András szerint a feltételek felét már közösen elfogadták. A HR-igazgató elmondta még, hogy működik egy másik makói szakszervezet is, ContiTech Dolgozók Független Szakszervezete, amely indokoltnak látta közvetlenül, hitelesen felmérni a munkatársi álláspontokat a bérvitában. Ez szintén januárra készül el, s a felek e véleményeket megismerve folytathatják a bértárgyalást.

Székely Tamás, a VDSZ elnöke érdeklődésünkre megerősítette, továbbra is kifogásolják a munkáltató által ajánlott béremelési mértéket és struktúrát, és szintén rendelkeznek a tagságuk felhatalmazásával, hogy a tárgyalások során jobb feltételeket harcoljanak ki.

Szerző

Bizalmas információk kezelése miatt aggódik az MNB

A Magyar Nemzeti Bank azonnali hatállyal felszólította a Random Capital Broker Zrt.-t, hogy a szervezetén belüli információhoz hozzáférést csak az illetékeseknek tegye lehetővé - közölte az MTI-vel az MNB.

A jegybank tájékoztatott: a pénteken kézbesített végzéssel kívánják megakadályozni a társaságnál az üzletvitel során keletkező információval való visszaélés lehetőségét, illetve azt, hogy emiatt az ügyfelek befektetései, pénzeszközei vagy az ezekkel kapcsolatos jogaik esetlegesen sérüljenek. Az MNB a Random Capitalnél egyebek közt a felügyeleti adatszolgáltatási tevékenységet, illetve az adatbiztonsági mechanizmusokat vizsgálja. Még az ellenőrzés lezárása előtt, ideiglenes intézkedés keretében kötelezték a társaságot arra, hogy változtassanak eddigi gyakorlatukon. 

Az MNB az ellenőrzés lezárultát követően honlapján ismerteti meg a vizsgálat végső eredményeit.

Szerző