Tállai "trükkjét" másolta volna a fideszes polgármester, de az orrára koppintottak

Publikálás dátuma
2018.01.04. 10:51

Hogy is van az a latin mondás? Amit szabad Jupiternek...?  Akárhogyis, Bonyhád város fideszes polgármestere is a Molhoz fordult a városában tapasztalható magas üzemanyagárak miatt, ő azonban nem volt olyan szerencsés, mint Tállai András NAV-elnök, aki decemberben elérte a mezőkövesdi benzin-rezsicsökkentést – derül ki a város honlapjára feltöltött levelezésből, amit a Magyar Nemzet vett észre.

A történet leginkább hivatali visszaélésként értelmezhető, bár egy ilyen tartalmú feljelentést a mai magyar ügyészség alighanem lazán visszadobna – így fogalmazott lapunk megkeresésére Magyar György ügyvéd annak kapcsán, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal mezőkövesdi illetőségű elnöke, Tállai András maga büszkélkedett el még novemberben a Facebook-oldalán: „állampolgári megkeresésre” egyeztetéseket folytatott a Mol képviselőivel, így a helyi kúton az árak 11, illetve 5 forinttal csökkentek. Az ATV-nek Magyarország miniszterelnöke, első embere, a jogállam legfőbb őrzője úgy reagált a történtekre, hogy gratulált ügyeskedő emberének.

Megirigyelhette ezt, talán az ötletet, talán a kormányfői gratulációt Bonyhád fideszes polgármestere. Filóné Ferencz Ibolya még december 21-én írt levelet a Mol kiskereskedelmi ügyfélszolgálatának, arról érdeklődve: mért drágábbak városában a Mol-töltőállomások, mint a település 30 kilométeres körzetében. Az iratban Tállait - akinek ez ugyebár bejött - másolva, arra hivatkozott, hogy a közösségi oldalakon napi szinten téma az indokolatlanul drága üzemanyagár.

 Csakhogy: Quod licet Iovi, non licet bovi.

Mellélőtt a településvezető, talán nincs ehhez elég közel a tűzhöz. Az ünnepek ellenére ugyanis meglehetősen gyorsan, december 28-án már meg is született a válasz: udvariasan megköszönték az észrevételt, és továbbra is udvariasan  elutasították a kérést. 

Szerző

Csakazértis! - Mégis hintheti az igét Pesten a szélsőjobbos amerikai troll

Publikálás dátuma
2018.01.04. 10:07
Népszava fotó
Az megvan még, amikor Magyarország miniszterelnöke, vagyis az ország első embere a felcsúti kisvasút-keltette teljesen jogos botrány zenitjén kijelentette: ha sokat támadják a kisvasutat, akkor az elmehet akár Bicskéig vagy Lovasberényig...?  Csakazértis. Épp csak nem toppantott a lábával hozzá. Ha nem a bőrünkre menne, és nem lenne valójában végtelenül szomorú, akkor akár vicces is lehetne ez az óvodás tempó. Merthogy ez a csakazértis-motívum azóta egyfajta sorvezetővé is vált a kormánytagok, illetve az ahhoz közelállók reakcióiban. Most itt az újabb.

Az Index ugyanis külügyminisztériumi forrásokból úgy értesült, hogy Schmidt Mária ragaszkodik ahhoz, hogy Milo Yiannopoulos Budapestre jöjjön, és előadást tartson. Ezért - hiába a tiltakozások, még Gulyás Gergely, az Emmi államtitkára részéről is - a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány (KKTTK) nevű, Schmidt által vezetett szervezet (köz)pénzén utaztatja ide "csakazértis".

Szerző

Pastrovics Melinda befejezi

Visszavonult Pastrovics Melinda, a Siófok KC korábbi magyar válogatott kézilabdakapusa. A 36 éves játékos a klub honlapján jelentette be döntését; mint elmondta, az elmúlt fél évben folyamatosan sérülések hátráltatták, a térde már nem bírta a terhelést, ezért húsz év után befejezi a pályafutását, és a továbbiakban csak az edzői feladataira összepontosít.

"Már négy éve foglalkozom kapusokkal, és eddig is úgy terveztem, hogy a visszavonulásom után az utánpótlásban szeretnék dolgozni. Komoly terveim vannak, amelyben a klubom is támogat" - mondta el.

A kiskunhalasi születésű sportoló szerepelt a Ferencváros, a Vasas, a Debrecen, illetve a székesfehérvári Alcoa FKC csapatában is. Az FTC színeiben többek között kétszeres KEK-győztes (2011, 2012), EHF Kupa-győztes (2006), Bajnokok Ligája-ezüstérmes (2002) és kétszeres magyar bajnok (2002, 2007) volt.

Szerző