Vitorlázás közben sérült meg a dollármilliárdos médiamogul

Publikálás dátuma
2018.01.18. 10:09
Illusztráció: AFP
Otthonában lábadozik a vitorlázás közben súlyos hátsérülést szenvedett Rupert Murdoch médiamogul - adta hírül a Vanity Fair című amerikai magazinra hivatkozva az MTI. 

A 86 éves Murdoch kórházba is került Los Angelesben a még napokkal ezelőtt történt baleset következtében, amelynek körülményei és részletei egyelőre nem ismeretesek. Annyit tudni, hogy Murdoch az egyik fia, Lachlan jachtján pihent a Karib-tengeren, és súlyos hátsérülést szenvedett. Az AP amerikai hírügynökség birtokába került az az e-mail, amelyben a sérüléséről maga Murdoch értesítette munkatársait, közölve, hogy jó ideig otthonról dolgozik. 

Az ausztrál születésű, de amerikai állampolgár Murdoch balesete nagy médiaérdeklődést kelt az Egyesült Államokban. Murdoch tulajdonában van ugyanis két nagy médiavállalat: a Fox és a News Corp. A Foxhoz tartozik a republikánusokhoz közelálló Fox televízió (amelynek több csatornája van), számos rádió, és a 21st Century Fox filmgyártó cég is. A News Corp. birtokolja a tekintélyes The Wall Street Journal című lapot és több más, nyomtatott újságot, a HarperCollins könyvkiadót, valamint több ausztráliai újságot.

Szerző