Gyurcsány Ferenc: becstelen és hazug a kormány

Publikálás dátuma
2018.01.20 15:28
MTI Fotó: Máthé Zoltán
Fotó: /
A Demokratikus Koalíció képviselőjelöltjeit bemutató szombati rendezvényen Gyurcsány Ferenc arra kérte a párt képviselőjelöltjeit, hogy legyenek az Orbán-kormány kérlelhetetlen, ádáz ellenfelei.

Az egyik fővárosi szálloda rendezvénytermében tartott eseményen a párt 22, budapesti, Pest, Komárom-Esztergom, Fejér, Nógrád, Jász-Nagykun-Szolnok és Heves megyei egyéni képviselőjelöltjét mutatták be.

A pártelnök beszédében úgy fogalmazott: az országnak becstelen és hazug kormánya van, ezért arra kérik a képviselőket, hogy mutassák meg, létezik egy másik Magyarország is. Hozzátette, azt kéri tőlük, leplezzék le a kabinet hazug mivoltát, önző, csalárd politikáját, mutassák meg, hogy léteznek más alternatívák.

Ez a kormány négy éve nem kormányoz, négy éve egy éppen ezekben a hetekben lelepleződött hazugság hálójában vergődik - jelentette ki. Az 1300 menedékkérőt ugyanis, akiknek oltalmat adtak, nem azért nem vette észre senki, mert titokban tartották őket, hanem azért, mert nem borították fel az ország életét - közölte.

Gyurcsány Ferenc azt mondta, a választási rendszer jelenleg nem szabad és nem igazságos, de a DK álláspontja az, hogy küzdeni és győzni kell. Ki kell mondani azt, amit mások nem akarnak, nem mernek, mert félnek a "diktatúra erejéről" - szögezte le. Jelöltjeiknek beszélniük kell arról, hogy a kormánypártok "szavazatokat vesznek határon túlról", nyugdíjat adnak csak azért, hogy "újabb szavazókat nyerjenek Ukrajnából", valamint folyamatos, személyes háborút folytatnak az ellenzék politikusai és családjai ellen.

Nem lesz könnyű a küzdelem, de bíznak abban, hogy a DK ereje, a pártot jellemző tisztesség sikerre fogja vinni a jelöltjeiket - összegzett.

Molnár Csaba ügyvezető alelnök hangsúlyozta, hogy az MSZP és a DK tavaly decemberben megállapodott arról, hogy mind a 106 körzetben koordináltan állítanak egyéni jelölteket. A DK-Szolidaritás szövetség 46 körzetben állíthatott jelöltet, őket a szocialisták és a Párbeszéd is támogatja - emelte ki.

Az EP-képviselő teljes jelölti listájukról azt mondta, hogy a 46-ból 14-en nők, vagyis arányuk meghaladja a 30 százalékot. A Fidesz eközben összesen hat nőt indít - tette hozzá. A DK jelöltjei között minden korcsoport képviselteti magát, a legfiatalabb 22, a legidősebb 72 éves. Szinte mindegyikük diplomás, de majdnem negyedük fizikai dolgozóként kezdte pályáját - hangsúlyozta.

Egyharmaduk közgazdász, csaknem egyharmaduk egyéni vállalkozóként is kipróbálta magát - folytatta a kampányfőnök. Tízen az oktatás világából érkeztek, de az egészségügyet is többen képviselik, mert a jelöltek között található orvos, ápolónő, műtős és szülésznő is. A munkavállalók képviseltére áttérve kiemelte, hogy három jelöltjük is szakszervezeti vezető.

Molnár Csaba azt is fontos kiválasztási szempontnak nevezte, hogy az indulóik fele helyi önkormányzati képviselő, polgármester vagy volt polgármester, parlamenti vagy volt parlamenti, illetve EP-képviselő.

A szombaton bemutatott jelöltek listája: Ara-Kovács Attila - Budapest, VIII-IX. kerület, Bauer Tamás - XII. kerület, Bodó Jánosné - Karcag, Gedei József - Jászberény, Gy. Németh Erzsébet - XI. kerület, Hajdu László - XV. kerület, Kertészné Kormos Noémi - Eger, Király Miklós - Szentendre, Kovács Zsolt - Salgótarján, Krauze István - Vác, Mezei Zsolt - Dunaújváros, Nemes Gábor - XVI. kerület, Niedermüller Péter - II. kerület, Nyeste Andrea - Vecsés, Oláh Lajos - VII. kerület, Ráczné Földi Judit - Székesfehérvár, Rónai Sándor - Dunakeszi, Szilveszterné Nyúli Ilona - Sárbogárd, Szüdi János - Cegléd, Tóth Zoltán - Budakeszi, Vadai Ágnes - Esztergom és Varju László - IV. kerület.

Fidesz: a Gyurcsány-párt jelöltjei nem a kormány, hanem Magyarország ellenfelei

A Gyurcsány-párt jelöltjei nem a kormány, hanem Magyarország ellenfelei - reagált a Fidesz szombaton az MTI-nek eljuttatott közleményében Gyurcsány Ferenc (DK) nyilatkozatára. A Fidesz közleményében úgy fogalmaz, hogy a DK jelöltjei egy olyan embert szolgálnak, aki egyszer már tönkretette az országot, és ha tehetné, akkor ugyanott folytatná, ahol abbahagyta, csak most már bevándorlóországot is csinálna Magyarországból.

Szerző
2018.01.20 15:28
Frissítve: 2018.01.20 20:09

Érdemes bezárni az állatokat a tűzijáték idejére

Publikálás dátuma
2018.08.19 11:33
Illusztráció: Pexels
Fotó: Pexels/
Valóságos sokkhatást okoz a tűzijáték az állatoknál; az augusztus 20-ai tűzijáték miatt a kutyák és a macskák elszökhetnek, de félelmükben támadhatnak is - hívta fel a figyelmet az Orpheus Országos Állatvédő és Természetbarát Közhasznú Egyesület az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében. Az egyesület azt javasolta, hogy a tűzijáték idejére az állatokat vigyék zárt helyre, így a hanghatások csak tompítva jelentkeznek. Ez azt is jelenti, hogy az állatokat nem szabad az ünnepre elvinni, mert a fény- és hanghatások pánikot okozhatnak náluk. A biztonság kedvéért érdemes az állat gazdájának elérhetőségét tartalmazó bilétát elhelyezni a kutyán vagy macskán. Ha az állat elszökött, akkor érdemes a lakhelytől távolabb is, tíz kilométeres körzetben keresni - írták.
2018.08.19 11:33

Halat és kenyeret osztana a menekülteknek Iványi Gábor gyülekezete

Publikálás dátuma
2018.08.19 11:29

Fotó: Népszava/ Vajda József
A magyar állam nem ad enni azoknak, akik a tranzitzónában várják a fellebbezésük elbírálását. Az el nem ismert kisegyház bibliai szimbolikával segítene.
Három felhívást tett közzé Facebook-oldalán a Magyar Evangéliumi Testvérközösség. Az Iványi Gábor által vezetett, hivatalosan el nem ismert egyház „a Magyarország déli határán fogvatartott és szándékosan éheztetett menekült embertársainknak” szeretne minimális ellátást – naponta öt szelet kenyeret, egy halkonzervet és egy almát szeretnénk biztosítani. Azokra céloznak, akik a tranzitzónában tartózkodnak, és mivel nem először nyújtották be kérelmüket, azaz fellebbeznek, a szigorú törvény értelmében nem kapnak élelmezést sem. A Magyar Helsinki Bizottság becslése szerint ők körülbelül ötvenen lehetnek. Az augusztus 20-ra tervezett akciónak erős bibliai szimbolikája van: Máté evangéliumában olvasható, hogy Jézus csodát tett az étellel: öt kenyérből és két halból ötezer férfit, illetve az asszonyokat és gyerekeket lakatta jól.  Az első felhívás az egyház híveinek és támogatóinak szól, hogy járuljanak hozzá az akció költségeihez. A másodikat a kormánynak címezték, és felszólítják, hogy „azonnal vessen véget annak a kínzásnak”, mely „hadifoglyokkal és köztörvényes bűnözőkkel szemben is elfogadhatatlan”. A harmadik egy nyílt levél a bevett egyházak vezetőihez, amelyben csatlakozásra kéri őket a testvérközösség, illetve emlékezteti őket, hogy a státuszuk miatt „Magyarország vezetésének minden döntése mögött Önöknek is ott kell állniuk felelősséggel”.
2018.08.19 11:29