Bróker Marcsi követői

Már az ókori bölcsek is ismerték a meggazdagodás aranyszabályait, amelyek közül kétségtelenül a legkevésbé fáradságos, ha gazdag családba születünk, esetleg házasodunk. Küzdelmesebb módszer, ha karrierépítés révén akarunk vagyonossá válni, a legkockázatosabb pedig a törvénytelen, de nálunk hallgatólagosan elfogadott erkölcstelen vagyonosodás, példának okáért a burjánzó korrupció.

A vagyonosodás speciális formáját követik ugyanakkor a tehetségek, illetve a belőlük élők is. A látványos, egyúttal kényelmes vagyonosodás útját járják viszont azok a gazdagok - bár ők nem mindig fedik fel a kilétüket -, akik láthatóan inkább a szerencse kegyeltjei. Végül azokról is megemlékezhetünk, akik apró lépésekkel - a pénzügyekben megszerzett tájékozottságukra építve - hoznak eredményesnek minősülő döntéseket. A saját tapasztalatokat azonban érdemben pótolhatják az erre hivatott tanácsadók, szakértők is.

E legutolsó csoportot akarják időről időre kijátszani azok, akik a befektetők védelmét szolgáló, szigorú szabályokon átgázolva újabb és újabb trükkökkel igyekeznek e befektetők zsebéből a pénzt kicsalni. A hitelesség látszatát keltve legutóbb közel száz celebet állítottak csatasorba, hogy alátámasszák egy felettébb kockázatosnak tűnő konstrukció törvényes voltát. Természetesen mit sem törődnek azzal, hogy a jegybank már tavaly megbüntette, feljelentette őket, zavaros ügyleteiket ma is rendületlenül folytatják.

Mielőtt valaki úgy döntene, hogy enged a csábításnak, és nagy nehezen összegyűjtött pénzét átutalja ennek a társulatnak, azt ajánljuk, kísérje figyelemmel a karcagi "Bróker Marcsi" most folyó bírósági tárgyalását. Mintha a jövőbe pillantana általa.

2018.01.22 07:10

Olasz győzelem született a Tour de Hongrie-n

Publikálás dátuma
2018.08.19 16:11

Fotó: MTI/ Czeglédi Zsolt
Manuel Belletti nyerte a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyt, amelynek vasárnapi zárószakaszán a német Nikodemus Holler diadalmaskodott – írja az MTI. A 32 éves Belletti - aki 2010-ben szakaszt nyert a Giro d'Italián, amelyen idén öt etapon is az első tízben zárt - a Tour de Hongrie második olasz győztese, 1930-ban Vasco Bergamaschi ünnepelhetett. A pontverseny győztese – és így zöld trikós – is Belletti lett, a legjobb hegyimenőt illető piros mezt a lengyel Patryk Stosz érdemelte ki Valter Attila előtt, aki az összetett legelőkelőbb helyét elfoglaló magyarjának járó fehér trikót ölthette magára a 865 kilométer össztávú viadal végén.
2018.08.19 16:11

Vízumgondok miatt elmaradhat egy orosz csapat El-selejtezője

Publikálás dátuma
2018.08.19 15:15
Illusztráció. Fotó: Thinkstock
Fotó: /
Veszélybe került a Glasgow Rangers-FK Ufa labdarúgó Európa-liga-selejtező megrendezése, mert elképzelhető, hogy az orosz csapat vízumproblémák miatt nem utazhat el Skóciába. „Próbáljuk megszerezni a brit vízumot, mindent megteszünk ezért, de mindenkinek meg kell értenie, hogy ez egy nagyon nehéz, és kihívást jelentő helyzet” idézi a Sunday Express című lap Samil Gazizov klubigazgatót. Hétfőn a Dinamo Moszkva otthonában játszanak bajnoki meccset, és ezt kihasználva a dokumentumaikat személyesen adják be az orosz fővárosban lévő brit nagykövetségen. „Azt mondták, a gyorsított eljárás is legalább öt napot vesz igénybe. Ez nyilvánvalóan nem lenne megfelelő számunkra, ezért reméljük, képesek lesznek még jobban felgyorsítani a folyamatot” – mondta a klubvezető. A párharc első mérkőzését csütörtökön rendeznék Glasgow-ban, a visszavágóra egy héttel később kerül sor. A selejtező negyedik fordulójában a tét már a csoportkörbe jutás. A közelmúltban már előfordult, hogy orosz sportolók azért nem versenyezhettek Nagy-Britanniában, mert nem kaptak időben vízumot. Így járt Igor Frolov országúti kerékpáros, aki nem vehetett részt a múlt heti, ugyancsak Glasgow-ban rendezett Európa-bajnokságon, korábban pedig a Szpartak Moszkva labdarúgóklub ifjúsági csapata nem utazhatott Észak-Írországba.
Szerző
2018.08.19 15:15