Újabb pártokat vett nyilvántartásba az NBV

Publikálás dátuma
2018.01.23. 16:24
Népszava illusztráció.
Újabb jelölőszervezeteket vett nyilvántartásba az áprilisi országgyűlési választásra keddi ülésén a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) - közölte az MTI.

Az országgyűlési választásokon indulni szándékozó jelölőszervezeteknek nyilvántartásba kell vetetniük magukat. A szervezetek folyamatosan juttatják el kérelmeiket az NVB-hez, amelynek a bejelentéstől számított négy napon belül kell döntenie a nyilvántartásba vételről. Ehhez előbb a Nemzeti Választási Iroda ellenőrzi a bejelentett szervezet létezését, és adatainak hitelességét a civil szervezetek bírósági nyilvántartásában.

Az NVB a múlt héten már nyilvántartásba vett jelölőszervezetként 28 pártot, valamint az országos nemzetiségi önkormányzatok közül négyet.

A testület keddi ülésén további nyolc pártot vett nyilvántartásba, ezek - a kérelmek beérkezési sorrendjében - a következők: Élhetőbb, Boldog Magyarországért Párt (ÉBMP), Magyarországi Cigánypárt (MCP), Minden Szegényért Párt (MISZEP), Jóléti Magyarországot Párt (JMP), Modern Magyarország Mozgalom Párt, Elégedetlenek Pártja (EP), Haladó Magyarországért Párt (HAM), Sportos és Egészséges Magyarországért Párt (SEM).

Nyilvántartásba vették továbbá a nemzetiségi önkormányzatok közül az Országos Roma Önkormányzatot.

A határozatok nem jogerősek, ellenük három napon belül felülvizsgálat kérhető a Kúriánál.

Az április 8-ai parlamenti választáson országos listát az a párt állíthat, amely legalább kilenc megyében és a fővárosban, legalább 27 egyéni választókerületben önálló jelöltet állított. Országos nemzetiségi önkormányzat nemzetiségi listát állíthat, ehhez a névjegyzékben nemzetiségi választópolgárként szereplő választópolgárok legalább egy százalékának ajánlása szükséges. Az országos listákat március 6-ig kell bejelenteni az NVB-nél.

Szerző

A Soros-terv cechét a kormány állja

Publikálás dátuma
2018.01.23. 16:12
Fotó: Tóth Gergő
Még csak kedd van, de a héten másodszor bukik le a kormány: 2016-ban 700 milliót költött a „Soros-tervre”.

Mint megírtuk, akár a Belügyminisztérium is illegális menekültsegítőnek minősíthető az új Stop, Soros! törvénycsomag alapján: 2015-ben 82 milliót, 2016-ban több mint 700 millió forint pályázati pénzt osztott szét menekülteket segítő szervezetek közt a kormány.

A Magyar Nemzet szerint egy kifejezetten „sorosistának” bélyegzett egyesületnek is jutott 80 millió forint. A civiltörvény alapján „külföldről támogatott civil szervezetként” számon tartott Menedék Migránsokat Segítő Egyesületről van szó. A listán különben olyan más, "gyanús elemekkel" szerepel együtt, mint a Magyar Vöröskereszt vagy épp a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület. A civiltörvény törvényességét – mint azt itt megírtuk – már tárgyalja az Alkotmánybíróság.

Ami a Menedék Egyesületet illeti, már több, mint 20 éve működik. Nagyrészt a már Magyarországon élő külföldiek beilleszkedését segítik munkájukkal. Működésüknek csak kisebb részét teszi ki, hogy menekültekkel foglalkoznak. A szervezet a Nyílt Társadalom Alapítványtól 5,5 millió forint támogatást kapott. Akit bővebben érdekelnek a Menedék Egyesület projektjei és azok forrásai, a honlapjukon megtalálja mindet.

Az említett állami támogatást különben a Belügyminisztérium a Menekültügyi, Migrációs és Integrációs Alapon (MMIA) keresztül juttatta el a civileknek. Az MMIA-s pénzek 75 százalékát az Európai Unió fizeti. És az uniós támogatás nagy részét – úgy 500 millió forintot – állami intézmények kapják.

Korábban azt is megírtuk, a kormány nem tud elszámolni 1300 menekült befogadásával sem. Menekültek számára a fővárosnak lakhatást segítő titkos programja is van. Mégis, mindezek ellenére a Fidesz-kormány milliárdokat költ azoknak a civileknek a megbélyegzésére, akik ugyanezeknek az embereknek segítenének.

Szerző

"Aggódom..." - Simicska Lajos megszólalt

Publikálás dátuma
2018.01.23. 15:20
FOTÓ: Németh András Péter
Az üzletember a Magyar Nemzetben jelentette meg közleményét.

„Aggódom a propagandamédia házamnál tobzódó munkatársainak egészségéért, nehogy tüdőgyulladást kapjanak a hidegben... Ezért megválaszolva a fel nem tett kérdésüket, megkímélem őket a további várakozástól, és egyértelművé teszem:

Nem foglalkozom pártok felvásárlásával. Életem során egyetlen politikai formációhoz fűzött szorosabb kapcsolat, azt Fidesznek hívják, de 4 éve velük is minden kapcsolatot megszakítottam, amikor világossá vált számomra, hogy egyszerű hazaárulókkal és tolvajokkal van dolgom.

Veszprém, 2018.01.23.

dr. Simicska Lajos”

Szerző
Témák
Simicska Lajos