Elismerte egy katona halálát Ankara

Publikálás dátuma
2018.01.24 06:36
Fotó: AFP/Kayhan Ozer
Fotó: /

A kurd milíciákkal folytatott harcok során életét vesztette az első török katona Észak-Szíriában – jelentette be kedden a török katonaság. Az „Olajág” hadműveletet a múlt héten indította Ankara, hogy „megtisztítsa a terroristáktól” a kurd többségű szíriai enklávét, Afrint. A török támadás mögött azonban az állhat – emlékeztetett a The Guardian –, hogy az Egyesült Államok a kurdok segítségével határőrség felállítását tervezte a régióban az Iszlám Állam (IS) elleni harc részeként. A kurdok megerősödését Ankara mindig is fenyegetésként értékelte. A háború túlmutat a regionális konfliktuson, hiszen a régióban működő kurd csapatok kulcsfontosságú szövetségesei az USA-nak az IS elleni harcban. A török elnök ennek ellenére hétfő este jelezte: nem vonulnak ki.

Szerző
2018.01.24 06:36

Földrengés rázta meg Olaszországot

Publikálás dátuma
2018.08.16 21:56
Illusztráció
Fotó: Shutterstock/
Az amerikai földtani intézet (USGS) szerint 5,3-as erősségű földrengés rázta meg 12 kilométeres mélységben az Adriai-tenger olaszországi partszakaszát, a Puglia tartománybeli Foggiától 72 kilométerre északnyugatra - írja a hirado.hu.
A rengés epicentruma a szomszédos Molisében volt, Abruzzo, Puglia és Campania tartományban (Nápoly környékén) is érzékelni lehetett. Egyes településeken az emberek megijedtek, és félelmükben az utcára rohantak, de senkinek sem esett baja. A nápolyi tűzoltókhoz számos telefonhívás érkezett, amelyekben elsődlegesen információk felől érdeklődtek.
2018.08.16 21:56

Anarchisták robbanthattak az egyik olasz kormánypárt irodájánál

Publikálás dátuma
2018.08.16 21:07
A kép illusztráció.
Fotó: Shutterstock/
A Liga Villorba-i irodájánál csütörtökre virradóra egy robbanószerkezet lépett működésbe.
A szélsőjobboldali olasz kormánykoalíció egyik tagjának, a Ligának a Treviso város melletti településen lévő, Villorba-i irodájánál csütörtökre virradóra egy robbanószerkezet lépett működésbe - írja az ansa.it. A detonáció - melynek tényét a rendőrség is megerősítette - nem okozott kárt semmiben és senkiben. A hatóságok a környéken egy második bombát is találtak, melyet hatástalanítottak.
A robbantást a jelek szerint egy "Haris Hatzimihelakis / Internazionale" nevű anarchista szervezet vállalta magára. Augusztus 12-én az ő aláírásukkal jelent meg egy, az állami erőszak elleni fellépésről, és a treviso-i liga elleni támadásról szóló dokumentum az interneten - írja az agenpress.it.
2018.08.16 21:07