Előfizetés

Leszakadt egy kamion felépítménye, zárlat a gyorsforgalmin (fotók)

Publikálás dátuma
2018.01.29. 17:34
MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Leszakadt egy kamion felépítménye a Ferihegyi repülőtérre vezető úton hétfő délután, amikor a jármű egy magasságkorlátozó kapunak hajtott. Az utat a mentés, helyszínelés idejére mindkét irányban lezárták - tájékoztatta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Kisdi Máté elmondta: nem sérült meg senki a balesetben, amely Budapest XVIII. kerületében, a Felsőcsatári úti kereszteződés közelében történt. A műszaki mentést a fővárosi tűzoltók végzték, valamivel délután öt óra előtt befejezték, ekkortól újra járhatóvá vált a gyorsforgalmi. 

Tehervonat gázolt halálra Pesten egy embert

Publikálás dátuma
2018.01.29. 15:48
Illusztráció/Shutterstock

Gázolás miatt jelentős, 60-90 perces késésekre kell számítani a Budapest-Kunszentmiklós-Tass-Kelebia vasútvonalon hétfő délután - közölte a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-vel. Urbán Attila tájékoztatása szerint a budapesti Soroksári út és Soroksár között egy tehervonat elgázolt egy embert, aki a baleset következtében életét vesztette. A hatósági helyszínelés idejére a vágányt lezárták, ezért Ferencváros és Soroksár között vonatpótló autóbusz közlekedett. 

Lopott terepjáróval még fenyegette is a rendőröket - Fegyház lett a vége

Négy év fegyházra ítélte a Debreceni Törvényszék hétfőn azt a férfit, aki terepjárón menekülve csaknem elsodorta az őt megállítani akaró intézkedő rendőrt - közölte a törvényszék sajtótitkára az MTI-vel.

A Debreceni Törvényszék jogerős ítéletében fegyház fokozatra változtatta az első fokon kiszabott négy év börtönbüntetést, és Cs. Norbert vádlottat emellett - a korábban kiszabott két év helyett - négy évre eltiltotta a közúti járművezetéstől. 

A férfi 2016. június elsején terepjárót lopott egy hajdúszoboszlói ház udvaráról. A hajdúszováti körzeti megbízott másnap figyelt fel a Hajdúszovátról Debrecen felé tartó járműre. Értesítette hajdúszoboszlói rendőröket, aki próbálták megállítani az autóst, de ő figyelmen kívül hagyott minden jelzést és továbbszáguldott.  Három autó hét rendőrrel hat kilométeren át üldözte szirénázva, míg a férfi hirtelen bekanyarodott a gabonával bevetett szántóföldre, megtett egy kört, majd visszahajtott a kövesútra és folytatta ámokfutását. 

Amíg a vádlott a vetésben járt, az egyik rendőrautó megállt az úton. Az autóból kiszálló rendőrzászlós megállásra szólította fel a közeledő vádlottat, aki azonban veszélyesen megközelítette a gépkocsi mellett álló rendőrt. A zászlós egy lépést hátralépett, ezért nem sérült meg.  A vádlott olyannyira közel haladt el, hogy a visszapillantó tükörrel elsodorhatta volna a sértettet. Miközben elszáguldott a rendőr mellett, a zászlós pisztollyal belelőtt a terepjáró jobb első kerekébe. A kerék engedni kezdett, a vádlott nem sokkal később egy árokban landolt, de megúszta sérülés nélkül.

A tanácselnök a határozat indokolásakor kiemelte: a vádlottnak azt a védekezését, hogy öt méter távolságot tartott a sértettől, a vallomások, a helyszíni szemle, az igazságügyi szakértői vélemény és videofelvétel is cáfolta. A Debreceni Járásbíróság első fokon helyesen állapította meg, hogy ha a sértett nem lép hátra, akkor a vádlott a visszapillantóval elsodorta volna - indokolta a jogerős döntést a törvényszéki bíró. (MTI)