Gyurcsányt fideszes ellentüntetők várták Újpalotán

Úgy tűnik, valóban beindult a választási kampány: a pártok ma már egymás rendezvényeire is rárepülnek. Péntek délután nyolc-tíz táblákkal felszerelt fideszes tüntető várta a Demokratikus Koalíció (DK) országgyűlési képviselő-jelöltje rendezvényére érkező pártelnököt, Gyurcsány Ferencet. A Hajdu László kerületi polgármester mellett kampányoló volt miniszterelnök saját bohócsipkás portréjával szembesült - a tüntetők megállni tilos tábláin. A demonstrálók egy bábfigurája pedig azt ábrázolta, mintha Gyurcsány mozgatná Hajdut és Lamperth Mónika kerületi jegyzőt. A fiatalabb korosztályt képviselő tüntetők és az idősebb DK-hívők között némi lökdösődés is történt, de végül a tüntetőket a közvetlen helyszínről kiszorították. Az egyik tüntetőtől pedig elvették tábláját.

Információnk szerint biztosan Fideszhez kötődő fiatalok provokálták a DK-sokat, hiszen azok sokakat azonosítottak közülük, a kerületben "személy szerint ismerik őket". A DK-s Hajdu László nincs könnyű helyzetben: bár még nem dőlt el, hogy kik ellen kellene április 8-án indulnia, egyik vetélytársa korábbi párttársa, a körzetben négy éve még szocialista (pontosabban MSZP-EGYÜTT-DK-PM-MLP) színekben induló, jelenleg független Móricz Eszter lesz. Móriczot tavaly nyáron kizárták az MSZP-ből, a politikus akkori nyilatkozata szerint azért, mert a 2018-as választásokon a baloldal egyetlen jelöltet akar állítani a kerületben, s ezért az MSZP-nek hátra kell lépnie a DK javára. Móricz akkori nyilatkozata szerint ez a jelölt maga Gyurcsány Ferenc lett volna. Gyurcsány pedig hiába állította akkor, hogy a DK jelölje Hajdu lesz, Móricz minden fórumon igyekezett az MSZP és a DK megegyezését -, hogy a választókerület a Gyurcsány-párté - megfúrni. Ennek érdekében együttműködött a Fidesszel is a kerületi képviselő-testületben, hogy Hajdu polgármesterségét felfüggesszék. Ám ez nem jött össze, a "puccsnak" már megnyert jobbikos képviselő kihátrált, Móricz egyedül maradt a fideszes javaslat támogatójaként a baloldalon, Hajdu pedig polgármester maradt. De nyilvánvaló, hogy korábbi menekült-ellenes nyilatkozati is hozzájárultak ahhoz, hogy az MSZP kizárja soraiból Móricz Esztert.

Hajdu, mint ismert, ugyancsak szocialista színekben politizált, mielőtt követte volna Gyurcsányt a DK-ba. A Fidesz pedig a négy éve győztes László Tamást indítja,

Szerző
2018.02.09 20:06

Le kell bontani a kétfarkúak buszmegállóját Felcsúton

Publikálás dátuma
2018.08.19 21:10

Fotó: /
Bejelentés érkezett – indokolt a Magyar Közút, amely rájött, hogy tőle nem kértek engedélyt a hiánypótló kampánybuszmegállóhoz.
Három napon belül el kell bontania a Magyar Kétfarkú Kutyapártnak (MKKP) azt a buszmegállót, amelyet Felcsúton, a Fő utcán építettek az időközi polgármester-választás kampányában. Illetve buszmegálló korábban is volt, csak semmi nem védte a buszra várókat az időjárástól  ezt orvosolta Mészáros László polgármesterjelölt és csapata egy fából készült bódéval.  A Magyar Közút Nonprofit Zrt-nek azonban sem humorérzéke nincs, sem a felcsútiakra nem gondol. Egy, Kovács Gergő pártelnöknek címzett levélben azt írják: bejelentés érkezett hozzájuk az építményről, ők pedig megállapították, hogy tőlük annak elhelyezésére nem kértek, így nem is kaphattak engedélyt. Valahonnan azt is tudják, hogy az MKKP „helyezte el” az építményt a söröző előtt, ezért fordultak hozzájuk a felszólítással.  A kutyapárt azt közölte a Facebook-oldalán: „Először azért még megkérdezzük a felcsútiakat, hogy kell-e nekik. Aztán ha nem, akkor lehet pályázni: Melyik városnak kell buszmegálló?”
2018.08.19 21:10

Ezzel a hat számmal sok pénzt lehet nyerni

Publikálás dátuma
2018.08.19 17:46
Shutterstock fotó
Fotó: /
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 33. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki: 15, 16, 17, 18, 27, 43. Hattalálatos szelvény nem volt; öttalálatos szelvény 14 darab, nyereményük egyenként 966 630 forint; négytalálatos szelvény 1 152 darab, nyereményük egyenként 11 745 forint; háromtalálatos szelvény 26 683 darab, nyereményük egyenként 1 970 forint. 
2018.08.19 17:46