Megint csak Fidesz-plakátokat látunk majd, pedig ez választási kampány

Publikálás dátuma
2018.02.15. 12:14
Valahogy így nézhet ki majd a 2018-as kampány is; már most kiderült, az ellenzéknek nem jut plakáthely. Fotó: Molnár Ádám
Csak a Fidesznek lesz biztosan óriásplakátja a kampányidőszakban: az MSZP, a DK és az Együtt nem tud közterületen hirdetni, de így járhat az LMP is, írja a Magyar Nemzet.

Hogy az ellenzék számára nincsenek szabad plakáthelyek, már korábban kiderült: a pártok az elmúlt hónapokban azzal szembesültek, hogy a kampányidőszakra már szinte az összes felületet lefoglalták. Ugyanakkor a kormányközeli Odex Outdoor Expert Kft. számtalan plakáthelyet ajánlott fel számukra, csak hogy ezt azzal a kitétellel tette, hogy amennyiben nincs hely az előre megjelölt helyen, akkor a választókerületben máshol is kitehetik a hirdetéseket. Először a DK utasította el az ajánlatot, mondván, nem egyezkedik a Fidesszel.

A Magyar Nemzet megkeresésére most az MSZP és az Együtt is elmondta, nem kívánnak élni a visszás lehetőséggel. Az MSZP szerint az Odex ajánlata egyenesen egy ultimátum, amit biztosan nem fogadnak el.

Az Együtt részéről Szigetvéri Viktor kormányfőjelölt mondta el a lapnak, az összes piaci szereplő elutasította őket, a kormányközeli cég pedig „szakmailag értékelhetetlen” ajánlatot tett.

Az LMP még próbálkozik, de ők is már csak az Odexszel tudnak tárgyalni. Mint mondták, kétségesnek érzik az egyeztetések kimenetelét – így könnyen lehet, hogy a választások előtt végül tényleg csak Fideszes plakátokat láthatunk majd az utcán.

Szerző

Ismét rendőrök nyüzsögnek a Szcientológia Egyház székházánál

Publikálás dátuma
2018.02.15. 11:14
FOTÓ: MOLNÁR ÁDÁM
A Magyar Nemzet munkatársa jelezte: fokozott rendőri jelenlét tapasztalható a Szcientológia Egyház Váci úti székházánál. Az épület előtti járdát szalaggal kerítették el, így a gyalogos közlekedést a túloldalra irányították.  Az autós kijáratot is elállja egy rendőrségi jármű, ezért ott sem lehetséges a ki- és behajtás. A helyszínen a Nemzeti Adó- és Vámhivatal alkalmazottjai is jelen vannak. A rendőrség csütörtök délután szolgált információval az okokat illetően: NAV-eljárást biztosítanak.

Tavaly októberben szintén rendőrségi kordonokkal zárták le az épület melletti útszakaszt, mint később kiderült: személyes adattal visszaélés és más bűncselekmények gyanúja miatt folyt nyomozás ismeretlen tettes ellen. A hvg.hu akkori információi szerint a szervezetből egy kilépni szándékozó kérte a vele kapcsolatos dokumentumok kiadását, amelyet az egyház hazai vezetés megtagadott, noha az iratok bizalmas információkat tartalmaztak.

ORFK: a rendőrök a NAV-eljárás biztosítási feladatait látják el
A Készenléti Rendőrség járőrei a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) felkérésére a NAV által folytatott eljárás biztosítási feladatát látják el a Magyarországi Szcientológia Egyház budapesti központjánál - közölte a rendőrség az MTI megkeresésére.
A NAV zár alá vette a szcientológusok budapesti, Váci úti ingatlanát, teszi hozzá az MTI.

Lásd még: Bejutottunk a szcientológusok birodalmába

Szerző

Lenyűgöző természet - Téli napfelkelte

Publikálás dátuma
2018.02.15. 10:28

Varga György, az MTI fotósa örvendeztet meg minket a felvételekkel: felkelő Nap a behavazott a Zala megyei Újudvarról fotózva 2018. február 15-én. 

Szerző
Témák
Zala napfelkelte