Mi lesz a bulinegyeddel? Ma eldőlhet

Publikálás dátuma
2018.02.18 09:27
A Gozsdu Udvar hajnalban. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Fotó: /

Nem a záróra időpontján áll vagy bukik, hogy élhető városrész legyen a bulinegyed - állítják sokan az ott lakók közül. A korábbi záróra ugyanis nem oldja meg a környék lerobbantságát, elhanyagoltságát, a felújítások hiányát. Kevéssel a vasárnapi népszavazás előtt az ATV híradónak többen úgy nyilatkoztak: pótcselekvés az, ami történik.

Most szavazhatnak arról, hogy bezárjanak-e a belső-erzsébetvárosi vendéglátóhelyek éjfélkor. A Civilek Erzsébetvárosért hatalmas igenre buzdítja a lakosokat, míg a vendéglátósok azt kéri az ott élőktől, hogy nemmel szavazzanak.

Tavaly több tüntetés is volt mind a lakók, mind a vendéglátósok részéről. A jelenleg is hatályos rendelet alapján a kerület kocsmái éjfél és reggel 6 között nem lehetnek nyitva. Viszont egy külön melléklet alapján kivételnek számít a bulinegyedként ismertté vált környék.

„És ezt a rendeletet kellett volna csak eltüntetni, ehhez képest nagyon sokáig időhúzás zajlott most pedig népszavazás került kiírásra 42 millió forintból, amire megítélésünk szerint nem lett volna szükség” – fogalmazott Garai Dóra a Civilek Erzsébetvárosért munkatársa.

A Szimpla kommunikációs szóvivője azt mondta, az éjféli bezárással tönkremenne az egész bulinegyed. Hiszen az éjjeli vendéglátóhelyek éjfél után szerzik a bevételük 60-80 százalékát.

Szerző
2018.02.18 09:27

A politikai erőszak ellen szólat fel az MSZP elnöke

Publikálás dátuma
2018.09.21 18:22

Fotó: Népszava/ Molnár Ádám
Tóth Bertalan videóüzenetben közölte: pártja elutasít minden erőszakos vagy erőszakra felhívó cselekményt.
Az MSZP elnöksége elutasít minden erőszakos vagy erőszakra felhívó cselekményt – mondta a párt oldalán közzétett videóüzenetben Tóth Bertalan. A pártelnök szerint a szocialisták elítélik azt is, ha egy EP-képviselőt ábrázoló bábut lábbal felfelé felakasztanak, de azt is, ha hordót püfölnek (a DK tüntetésén ütlegelte k a tüntetők hordókat, amire a kormányfő képét ragasztották). Emellett elítélik azokat, akik más magánlakásába engedély nélkül behatolnak – utalt a Hadházy Ákos független képviselő házánál forgató tévéstábra
2018.09.21 18:22

Az ország összes börtönében razziát tartottak

Publikálás dátuma
2018.09.21 18:22
A kép illusztráció
Fotó: Shutterstock/
Csaknem 90 olyan tárgyat foglaltak le az ellenőrzés során, melyek nem lehettek volna a fogvatartottaknál.
Biztonsági vizsgálatot tartott az ország összes börtönében a büntetés-végrehajtás a rendőrség és az adóhatóság támogatásával. Több mint négyezer zárkát és csaknem 17 ezer fogvatartottat ellenőriztek – tájékoztatta a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BvOP) pénteken az MTI-t. A BvOP által irányított művelet egy időben indult az ország minden börtönében. A csütörtöki akcióban úgynevezett tiltott tárgyakat, jellemzően mobiltelefonokat kerestek. A BvOP felkérésére a műveletben részt vettek a Készenléti Rendőrség és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai is. A rendőrök az intézkedések biztosításában működtek közre, míg a NAV kábítószer-kereső ebei a büntetés-végrehajtás kutyás szolgálatát erősítették. A vizsgálat eredményeként csaknem 90 tiltott tárgyat foglaltak le a fogvatartottaktól. Orosz Zoltán, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának szóvivője pénteken az MTI kérdésére elmondta, hogy a tiltott tárgyak főleg mobiltelefonok és azokhoz tartozó eszközök, például SIM-kártyák voltak, de készpénzt is lefoglaltak. Kitért arra is: jogszabály írja elő, hogy ellenőrizzék a fogvatartottakat, de ez az első alkalom, hogy minden börtönben egyszerre hajtották végre a biztonsági vizsgálatot. Hasonló, összehangolt vizsgálatokat terveznek a közeljövőben, ez rendszeressé válhat – tette hozzá.
2018.09.21 18:22
Frissítve: 2018.09.21 18:22