Félelemkampány után is tódul szavazni Hódmezővásárhely népe

Publikálás dátuma
2018.02.25 12:35
Fotó: Molnár Ádám
Fotó: /
Nem sikerült elrettenteni Márk-Zay Péter független jelölt kampányzárójáról az embereket, noha a hatalom mindent megtett a független jelölt ellehetetlenítése érdekében. Így az, hogy a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választáson szokatlanul magas a részvétel, azt jelezheti: protestszavazás zajlik.

Egyelőre nem tudni, hogy a „trónfosztás vágya” vagy a kormánypárt sikeres mozgósítása miatt, de áradnak szavazni Hódmezővásárhely polgárai. Az időközi választáson a polgármesteri pozíció tét, Lázár János (a város egykori polgármestere, a Miniszterelnökség vezetője) intenzíven korteskedett Hegedűs Zoltánnak, illetve ezzel párhuzamosan felpörögött a megfélemlítési gépezet is: név szerint listázták azokat, akik az ellenzéki pártok által támogatott, független jelöltet? Márki-Zay Péter mellett álltak ki.

Részvételi adatok
18.30-ig - 61,35 %
17 óráig - 57,47 %
15 óráig - 49,11 %
13 óráig - 39,21 %
11 óráig - 28,14 %

Mindenesetre a valasztas.hu adatai szerint kilenc órakor a szavazásra jogosultak 11,65 százaléka jutott el az urnákig – azaz mintegy két óra alatt (a szavazókörök reggel héttől várták tárt kapukkal a voksolni vágyókat) 4275-en voltak túl a választáson Hódmezővásárhely 36700 nagykorú polgárából. Hogy ez részben a „protestszellemnek” köszönhető, arra azért lehet tippelni, ugyanis mindennemű félelemkeltés ellenére igen zsúfoltra sikeredett Márki-Zay kampányzárója.

A dél-alföldi városra sokan lakmuszpapírként tekintenek, joggal. Ha sikerül megverni a kormánypárt egyik legfontosabb emberének szűkebb pátriájában a fideszes jelöltet, az azt üzeni: nem lefutott a tavaszi választás. Illetve az is elválhat, mennyire sikeres a hatalom nyomásgyakorlása: amennyiben vásárhelyet nem veszi vissza az ellenzék, akkor a Fidesz joggal gondolhatja, hogy a félelemkeltés a sikerrecept, így borzasztóan eldurvulhat a kampány.

Szerző
2018.02.25 12:35
Frissítve: 2018.02.25 20:07

Távozott a Haladás vezetőedzője

Publikálás dátuma
2018.09.19 16:22

Fotó: Szombathelyi Haladás/
Átmenetileg Desits Szilárd másodedző tartja az edzéseket.
Közös megegyezéssel szerződést bontott a Szombathelyi Haladás Michal Hipp vezetőedzővel, utódját a tervek szerint a napokban nevezik ki – közölte honlapján a klub. A korábban a szlovák válogatottat másodmagával irányító szakember tavaly november 18-án, Balmazújvárosban ült először a Haladás kispadján, Pacsi Bálintot váltotta. A vasiak akkor az utolsó előtti, 11., kiesőhelyen álltak a bajnoki táblázaton. Tavasszal öt győzelmet, három döntetlent és hat vereséget gyűjtött be a csapat, amely csak az utolsó fordulóban biztosította bentmaradását, a nyolcadik helyen végzett. A 2018/19-es bajnokságban viszont egy győzelem mellett két döntetlent szereztek és ötször szenvedtek vereséget. Legutóbb az újonc Kisvárda vendégeként 4-1-re kikaptak, vereségükkel az utolsó, kiesőhelyre zuhantak vissza. A beszámoló szerint az eredménytelenség hatására léptek a szombathelyi vezetők, és szerdán 11 órakor rendkívüli tulajdonosi taggyűlést tartottak a klubnál, amelyen úgy döntöttek: menesztik Michal Hippet. A szakember kontraktusa 2019. június 30-ig szólt. Csütörtöktől átmenetileg Desits Szilárd másodedző tartja az edzéseket. 
„Sajnos a csapat az utóbbi időben nem úgy szerepelt, ahogy reméltük, ezért a tulajdonosokkal közösen úgy döntöttünk: egy edzőváltás segíthet”
– közölte Tóth Miklós, a Szombathelyi Haladás ügyvezető igazgatója.
Hozzátette, hogy szeretnék, ha a csapat elmozdulna a kiesőhelyről, és biztosan bent maradna az első osztályban.
„Természetesen nem akarjuk kizárólag a szakmai stáb nyakába varrni az eredménytelenséget. Azt szokták mondani, nem csak a siker, a kudarc is közös. Úgyhogy nekünk, vezetőknek, aztán edzőknek és nem utolsósorban a játékosoknak is megvan a maguk részük az eddigi szereplésben. Hippel megbeszéltük a dolgokat és végül közös megegyezéssel elváltak útjaink”
– tette hozzá.
2018.09.19 16:22
Frissítve: 2018.09.19 16:22

Győzelemmel kezdett Fucsovics a metzi tenisztornán

Publikálás dátuma
2018.09.19 15:57

Fotó: / Molnár Ádám
A magyar játékos a francia Adrian Mannarinóval találkozott az első fordulóban.
Fucsovics Márton győzelemmel kezdte az 501 ezer euró (162 millió forint) összdíjazású metzi keménypályás férfi tenisztornát. A világranglistán 43. helyezett magyar játékos a francia Adrian Mannarinóval (32.), a torna hatodik kiemeltjével találkozott az első fordulóban szerdán. Az ATP honlapja szerint az első szettben az öt ászt szerváló Fucsovics 2:1-nél elvette riválisa adogatását, és mivel ellenfele egyetlen bréklabdáját hárította, 35 perc játékot követően előnybe került. A magyar teniszező a második felvonásban is sokkal hatékonyabban szervált – összesen tíz ásszal, valamint két kettős hibával zárt –, és 1:1-nél, majd 3:1-nél is brékelni tudott, így 1 óra 25 perc alatt győzött. Fucsovics következő ellenfele csütörtökön a világranglista 107. helyén álló moldovai Radu Albot lesz. Eredmény, 1. forduló (a 16 közé jutásért): Fucsovics Márton–Adrian Mannarino (francia, 6.) 6:3, 6:2
Szerző
2018.09.19 15:57
Frissítve: 2018.09.19 15:57