Karácsony: a Fidesz indít kamupártokat az ellenzék dolgának nehezítésére

Publikálás dátuma
2018.03.05 18:48
Forrás: KG/Facebook
Fotó: /
Az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje szerint a Fidesz szervezett módon indít "kamupártokat" az áprilisi országgyűlési választásokon az ellenzék dolgának nehezítésére - informál az MTI.

Karácsony Gergely sajtótájékoztatón "kamukormánynak" nevezte az Orbán-kabinetet, mivel az nem foglalkozik a kormányzással. Példaként említette, hogy miközben van propagandaminiszter, addig egészségügyi, oktatási és szociális tárcavezető nincs.

A kormány létrehozott egy "kamuellenzéket" is, a napközben záródó jelöltállítás alapján ugyanis akár harmincnál is több párt indulhat a választáson, azok többségéről pedig eddig senki nem hallott. Olyan hosszú lesz a szavazólap, hogy azok összekötéséhez egy újabb kerítést lehetne csinálni az ország szélén - mondta Karácsony Grgely. Az igazi választópolgárok azonban szerencsére az igazi ellenzéken keresztül egy igazi kormányt választhatnak maguknak - tette hozzá a  miniszterelnök-jelölt, majd kiemelte:  a Fidesz bukására a hódmezővásárhelyi voksolás után már nemcsak remény van, hanem az a papírforma. Közvélemény-kutatásokra hivatkozva kijelentette, az MSZP-Párbeszéd jelöltjei a legesélyesebbek abban az 58 körzetben, ahol indulnak.

A Fidesz hétvégén azzal riogatta a közvéleményt, hogy az ellenzék laktanyákat akar megnyitni a menekülteknek, miközben ezt ők maguk tették meg 2015-ben - emlékeztetett a Párbeszéd politikusa, Zugló polgármestere. Április 8. utánra semmilyen, a magyar állampolgárok érdekeivel ellentétes lépést nem terveznek, így nem tervezik lebontani a kerítést, és nem támogatják az automatikus betelepítést jelentő európai döntéseket. Kiemelte, a migrációs krízis ügyében kizárólag Orbán Viktornak van magyarázkodni valója, akinek  a tettei és a mondatai között akkora a különbség, mint Makó és Jeruzsálem között. A menekültek laktanyákban történő elhelyezését 2015-ben, a migrációs nyomás alatt fogalmazták meg, amit a kormány meg is hallgatott, ezért kerültek menekültek a kiskunhalasi laktanyába. Ma nincs migrációs nyomás, "Magyarországról még a menekültek is menekülnek, tehát nem kell őket elszállásolni" - mondta, majd hozzátette, Magyarország ma egy "kivándorlóország".

Molnár Gyula, az MSZP elnöke arról beszélt, hogy  egyre inkább úgy érzékelik, "ami Hódmezővásárhelynek Márki-Zay Péter, az Magyarországnak Karácsony Gergely".

Szerző
2018.03.05 18:48

Azonosítatlan gép miatt riasztották a Gripeneket

Publikálás dátuma
2018.09.21 13:51
Képünk illusztráció
Fotó: / Németh András Péter
Egy francia repülő miatt riasztották a Gripen vadászgépeket pénteken - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) az MTI-vel.
Közleményük szerint az F2TH típusú repülőgép nem létesített kapcsolatot a magyar polgári légiforgalmi irányítással, amikor belépett a magyar légterébe, ezért riasztották a honvédség készenléti szolgálatában lévő Gripenjeit.
A Franciaországból Románia felé tartó repülőgép a repülési tervtől nem tért el, a Gripen-pár elfogta, azonosította, majd az országhatárig kísérte a repülőgépet.
Szerző
Témák
Gripen
2018.09.21 13:51

Beérett az „igazgatómutyi”: 12 tanár mondott fel egy budafoki gimnáziumban

Publikálás dátuma
2018.09.21 13:41
A Budai Nagy Antal Gimnázium egy korábbi képen.
Fotó: / Kállai Márton
Mostanáig tudtak dolgozni a korábbi fideszes köznevelési államtitkár erőből igazgatóvá tett barátnőjének vezetése alatt.
Barátnőjét ültette a Budai Nagy Antal Gimnázium igazgatói székébe Czunyiné Bertalan Judit korábbi fideszes köznevelési államtitkár 2015-ben - írta meg a Népszava is a szülők által akkor "igazgatómutyiként" jellemzett eseményt. Akkor már a tanév első hónapjában legalább száz óra elmaradt, nem volt munkaterv, az igazgató alig kommunikált a tantestülettel, és az önkormányzat mindebben semmi kivetnivalót nem talált. Később a szülők fel is jelentették Erdőközit, minthogy kinevezését követően átláthatatlanná tette az iskola alapítványának pénzügyeit
Idén aztán a jogbiztonság követelményét, illetve a tanulói és szülői jogok érvényesülését egyaránt sértő, tartósan fennálló visszásságokat tárt fel a gimnázium működése kapcsán az alapvető jogok biztosa is.
Legújabb fejleményként pedig tizenkét pedagógus, vagyis a tanári kar negyede mondott fel a gimnáziumban
– számol be az Eduline. Van osztály, ami osztályfőnökét veszítette el, elment több német- és angoltanár, matematika-, testnevelés- és informatikatanár, ráadásul a felmondást választó tanárok között van két mesterpedagógus is.
A portálnak egy szülő szólt a felmondási hullámról, amit egy neve elhallgatását kérő tanár is megerősített. Elsősorban az igazgatót teszik felelőssé a kialakult helyzetért a portálnak nyilatkozó szülők, minthogy a tanárok eddig is nehezen tudtak együtt dolgozni Manolovitsné Erdőközi Orsolyával.
Erdőközi nem reagált a portál megkeresésére.
2018.09.21 13:41
Frissítve: 2018.09.21 13:47