Utasításra törölték Alföldi Róbert estjét

Publikálás dátuma
2018.03.06 09:52
Fotó: Molnár Ádám
Fotó: /
A pártközpont utasította Zalaegerszeget, töröljék az Alföldi-estet - írja az Index. 

A színész-rendező az Egerszegi Páholy kulturális műsor-sorozatban szerepelt volna a zalaegerszegi Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben március 22-én. Ez egy olyan műsor, ahol az est első részében beszélgetnek a meghívottal, a másik felében pedig a vendég valamilyen produkciót mutat be. Ide érkezett volna Alföldi.

A portál úgy tudja, hogy azt már korábban kérték, ne legyen politikai tartalom műsorában, ami Alföldi szerint egy szórakoztató műsor esetében nem meglepő. Azonban az estet  négy nappal a meghirdetése után törölték. 

Az Index szerint Vigh László, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője utasította a a zalaegerszegi polgármestert, Balaicz Zoltánt és az intézményt, hogy töröljék a műsort. 

"E-mailt írtak, hogy elmarad az előadásom. Azt írták, aznap az 1848-as szabadságharc 170. évfordulóját fogják ünnepelni a városban" - reagált a portál megkeresésére Alföldi Róbert. 

Vajon miért csak most derült ki, hogy most fognak ünnepelni? - merül fel a jogos kérdés. A zalaegerszegi polgármesteri hivatal sajtóosztálya szerint nekik semmi közük sincs ezekhez az intézményi eseményekhez, azok tőlük függetlenül működnek. A művelődési központ igazgatója először még technikai okokra, később már a szabadságharc évfordulójára hivatkozott. 

"Nyilván Hódmezővásárhelyről van szó, nem pedig erről a megemlékezésről" - mondta röviden Alföldi az Indexnek.

A portál információi szerint valójában attól tartottak, a színész-rendező estje befolyásolná a választás eredményét a hódmezővásárhelyi eredmények tükrében. 

Ahogyan azt megírtuk nem először fordult elő, hogy fentről utasították a helyieket, hogy értékeljék át korábbi döntésüket.

Szerző
2018.03.06 09:52

Pompeo: Az USA kész azonnali tárgyalásokra Észak-Koreával

Publikálás dátuma
2018.09.19 22:01
Mike Pompeo
Fotó: AFP/ SAUL LOEB
Találkozóra hívta az észak-koreai külügyminisztert New Yorkba.
Washington kész azonnali tárgyalásokra Észak-Koreával a kétoldalú viszony átalakítása érdekében – jelentette be szerdai közleményben Mike Pompeo, az amerikai diplomácia irányítója. Az MTI összefoglalója szerint a külügyminiszter közölte: találkozóra hívta az észak-koreai külügyminisztert New Yorkba, az ENSZ-közgyűlés ülésszakának idején. Pompeo tudatta, hogy az Egyesült Államok meghívta Észak-Korea képviselőit Bécsbe egy találkozóra az amerikai kormány különmegbízottjával, Stephen Biegunnal. A miniszter ugyanakkor leszögezte: az Észak-Korea atomfegyver-mentesítéséről folyó tárgyalásokat 2021-ig lezárják. Az ENSZ Biztonsági Tanácsának (BT) a jövő héten Észak-Koreáról rendezendő vitáját Mike Pompeo elnökli majd.

„Fantasztikus előrehaladásról” beszélt Trump

Donald Trump amerikai elnök szerda délelőtt, mielőtt Észak-Karolinába indult a katasztrófa sújtotta vidékeket meglátogatni, újságíróknak dicsérte Mun Dzse In dél-koreai elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető csúcstalálkozóját. Hangoztatta, hogy szerinte „fantasztikus az előrehaladás” az Észak-Koreával folytatott megbeszéléseken. Délután Twitter-bejegyzésekben reagált arra, hogy a két Korea közös nyilatkozatot írt alá. „Nagyon izgalmasnak” nevezte, hogy a két Korea közösen nyújt be pályázatot a 2032-es olimpiai játékok megrendezéséért. A mikroblog-bejegyzésben megismételte, hogy a koreai háborúban elesett amerikai katonáknak Észak-Koreában lévő földi maradványai vissza fognak térni az Egyesült Államokba.
2018.09.19 22:01
Frissítve: 2018.09.19 22:01

Kiutasíthatják a beregszászi magyar konzult egy rejtett kamerás felvétel miatt

Publikálás dátuma
2018.09.19 21:48
Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszter
Fotó: AFP/ Sina Schuldt / dpa
„Számunkra két opció létezik. Az egyik a valós együttműködés, a másik – út a semmibe” – mondta az ukrán külügyminiszter.
Nem zárta ki a beregszászi magyar konzul kiutasítását Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszter, miután szerdán a Youtube videomegosztón egy rejtett kamerával készült felvétel jelent meg, amelyen ukrán állampolgárok magyar állampolgársági esküt tesznek Magyarország beregszászi konzulátusán. Az Ukrinform ukrán hírügynökség által közzétett videofelvételre reagálva, Pavlo Klimkin a Facebook-oldalán közzétett videoüzenetében kijelentette, „jól tudtuk, mi zajlik a magyar konzulátuson, figyelmeztettük magyar kollégáinkat, de most erre bizonyítékunk van. Ezt a bizonyítékot nem lehet elhallgatni, reagálni kell rá” – tette hozzá. „Számunkra két opció létezik. Az egyik a valós együttműködés, a másik – út a semmibe” – mondta az ukrán diplomácia vezetője, megjegyezve, hogy a két lehetőség közüli választás a magyar kollégák kezében van.
Szerző
2018.09.19 21:48
Frissítve: 2018.09.19 22:08