Előfizetés

"Lázárt nem lehet integrálni!" - Setét Jenő kiosztotta a "cigányozó" minisztert

Publikálás dátuma
2018.03.29. 14:16
Setét Jenő a 2015-ös Roma Büszkeség Napján. Kép: Facebook/László Vince Polgári
Videoüzenetben osztotta ki Setét Jenő roma jogvédő aktivista Lázár Jánost, amiért szerdán "migránsozás" közben "cigányozott" is. Setét szerint 800 ezer cigányt sértett meg a politikus azzal, hogy - a Fidesz történetében nem először - a démonizált "migránsokhoz" hasonlította a romákat.

"Az egy mese, hogy lehet integrálni, meg majd barátkozunk, meg majd [a menekültek] olyanok lesznek, mint mi, nehogy elhiggye valaki. 600 éve élünk együtt a cigányokkal, és mind a mai napig nem tudtuk őket integrálni, hogy beszéljük világosan" - fogalmazott Lázár János szerdán.

Erre reagált Setét Jenő roma jogvédő aktivista egy videoüzenetben. Mint mondta, Lázár 800 ezer cigányt sértett meg, köztük 200 ezer szavazót. "Lehet, hogy a helikopterek magasságából vagy a vadászkastélyok magányából úgy tűnik, hogy a romák nem integrálódtak, de ezt nem lehet tovább folytatni" - fogalmazott.

A jogvédő szerint a Jobbikkal folytatott verseny hevében ragadtatta ilyen szélsőjobboldali kijelentésekre magát a miniszterelnökséget vezető miniszter, de "egy normális politikus nem beszélhet így saját honfitársairól". Azonnal kérjen bocsánatot és mondjon le - zárta videoüzenetét Setét.

Elhiszem, hogy vadászkastélyokból, luxusjachtokból, helikopterekből, budai luxusvillákból kitekintve valóban másként fest a valóság - Ezt már Hidvégi-B. Attila, a RomNet főszerkesztője írta az ügy kapcsán megfogalmazott állásfoglalásában, amit itt olvashatnak. 

Takarítócég építheti a birkózóakadémiát

Alig rakták le a csepeli Magyar Birkózó Akadémia alapkövét, az Európai Közbeszerzési Értesítőben már meg is jelent a birkózócsarnok felépítésére kiírt pályázat győztese.

A 2,143 milliárdért meghirdetett projektre – melyet a Németh Szilárd rezsibiztos, birkózó-szövetségi elnök címére bejegyzett alapítvány hirdetett meg - mindössze egyetlen ajánlat érkezett: a Jánosik és Társa Kft. 2,199 milliárdos pályázata. A cég nem ismeretlen az állami tendereken, két éve velük szerződött a Máv az épületeinek takarítására. A kft. főtevékenysége ugyanis az épülettakarítás, s hogy az építőiparban komoly hiátussal küzdenek, azt jól jelzi, hogy pályázati anyagukban hosszan sorolják, mely területeken akarnak alvállalkozókat bevonni.

Ezek alapján tervezési feladatok, tervezői művezetés, esetleges engedélyeztetés, engedélyek beszerzése, kisebb belvíz- és csapadék-csatornaépítési feladatok, geodéziai kitűzés, bemérés, csatornamosatás, kamerázás, szállítási feladatok, daruzás, közműkiváltás, gépek, eszközök bérlése, minőségvizsgálatok, nyomvonal kitűzés, telephelybérlés, telephelyőrzés, veszélyes- és nem veszélyes hulladékok szállítása, kezelése, elhelyezése, esetleges lőszer-mentesítés, szükséges szakfelügyelet, esetleges régészeti feltárások, leletmentés, mobil illemhelyek bérlése, pénzügyi szolgáltatások igénybe vétele, biztosítások kötése, munka-, vagyon-, tűz-, baleset- és környezetvédelmi feladatok, útépítési munkák, szerkezetépítési munkák, épületgépész és elektromos szerelési munkák, építőmesteri, szakipari munkák tekintetében más cégeket akarnak bevonni – tehát nagyjából mindenre…

A 2125 m2-es alapterületű, 4111,62 m2 nettó szintterületű csarnok megépítésére március 12-én kötötték meg a szerződést, s ez csütörtökön jelent meg az Európai Közbeszerzési Értesítőben. A csarnok a birkózóakadémia első üteme, a jövőben kollégium is épül hozzá, a teljes projekt a legóvatosabb becslések szerint is 4 milliárd forintba kerül majd.

Semjén vadászata már a svéd ügyészség előtt

Publikálás dátuma
2018.03.29. 12:53
Forrás: Magyar Nemzet

A Västerbotten megyei rendőrség március 28-án átadta Semjén Zsolt ügyét az ügyészségnek - írja a 444.hu a svéd SVT Nyheterre hivatkozva. Ezek után a vádhatóság dönti el, lesz-e folytatása az egyelőre lopásként kezelt semjéni vadászatnak. Mint arról a Népszava is beszámolt korábban: a miniszterelnök-helyettes egy svédországi utazása alkalmával – melyet nem ő fizetett… - egy svéd gazda tulajdonában lévő háziasított rénszarvast lőtt ki.

A svéd gazda, Niklas Jonsson korábban úgy nyilatkozott, a füljelzője alapján egyértelműen övé volt az állat, melynek kilövésére senkinek sem adott engedélyt.