Házirend felcsúti módra

Kivezették a 444.hu munkatársait a felcsúti stadionból a Puskás Akadémia szombati mérkőzéséről. A biztonságiak arra hivatkoztak, hogy a házirend szerint a létesítményben csak mobiltelefonnal szabad fényképezni. A portálon közzétett házirend nem tartalmaz ilyen kitételt. Így is sikerült fotót készíteni a VIP-páholyban helyet foglaló Orbán Viktor kormányfőről, akinek – a Facebook-oldalára kitett felvétel szerint – a meccs idején elvileg a húsvéti sonkával kellett volna foglalatoskodnia. A 444.hu munkatársai jegyet vásároltak, mert újságíróként korábban nem mehettek be. 

Mindemellett: A Nemzeti Sport főszerkesztője elmagyarázta, miért helyes kidobni a 444-et a felcsúti arénából. 

Szerző

Orosz plázatűz - Benyújtotta lemondását a kormányzó

Benyújtotta lemondási kérelmét Vlagyimir Putyin orosz elnöknek Aman Tulejev, a Kemerovói kelet kormányzója - jelentette be a Kemerovói kerület közigazgatási hivatalának sajtószolgálata. Tulejev vasárnap kijelentette, hogy a múlt heti kemerovói tragédia után a lemondást tartja az egyetlen helyes döntésnek, "mert ilyen súlyos teherrel erkölcsi szempontból nem maradhat a kormányzói tisztségben". A 73 éves Tulejev 1997 óta volt a bányászkerület kormányzója, unokahúgát vesztette el a tűzben.

A kemerovói Zimnyaja Visnya üzletközpontban múlt vasárnap kitört tűz következtében 64 ember, köztük 41 gyerek vesztette életét és 79-en megsérültek.

A vizsgálatok szerint a tűzjelzők nem működtek, a kijáratok zárva voltak, és azok, akiknek segíteniük kellett volna az embereket a menekülésben, elsőként hagyták el a helyszínt. Az okot még mindig vizsgálják, rövidzárlat és egy játszószobában történt gyújtogatás a legvalószínűbb.

Szerző

Öt magyar érem a súlyemelő Eb-n

Magát Krisztina aranyérmet nyert szakításban a nők vasárnapi plusz 90 kilogrammos versenyében a bukaresti súlyemelő Európa-bajnokságon. A Testvériség sportolója a szakítás aranya után lökésben és összetettben ezüstérmes lett. Nagy Péter a szakítás után összetettben is bronzérmes lett. A magyar csapat öt éremmel zárt.

Szerző
Témák
súlyemelő Eb