Embercsempészet és kényszerprostitúció - nők vezették az egyik legnagyobb bűnszervezetet

Publikálás dátuma
2018.04.18. 13:56
Forrás: ZDF
1500 rendőr bevetésével zajlott akció az egyik legkiterjedtebb szervezett bűnözői csoport ellen, amely valaha tevékenykedett Németországban - írja a ZDF. A kizárólag nők által  vezetett bűnszervezet embercsempészettel és a kényszer-prostitúcióval is foglalkozik.

A legkockázatosabb feladat a szövetségi rendőrség GSG9 nevű különleges egységének jutott, a kommandósoknak az észak-rajna-vesztfáliai Siegenben kellett lecsapniuk egy helyszínen, ahol a nyomozás vezetői szerint fegyveres ellenállással lehetett számolni. Végül senki nem lőtt senkire, sem Siegenben, sem a további bő 60 lakásban és bordélyházban, amelyekben házkutatást tartottak.

A rendőrök letartóztatási parancs alapján több embert elfogtak, és számos további személyt őrizetbe vettek. A nők vezette banda tagjait csoportosan elkövetett embercsempészettel, emberkereskedelemmel, prostitúcióra felbujtással és pénzügyi visszaélésekkel, a köztük millió eurós nagyságrendű adócsalással gyanúsítják. Több mint egy éve nyomoznak ellenük.

Az áldozatok thaiföldi nők és transzneműek, akiket a hazájukban szerveztek be, és valótlan adatok megadásával legális schengeni vízumot szereztek nekik. Az áldozatok Törökországon keresztül utaztak a belső határellenőrzés nélküli európai uniós (EU-) övezetbe. Útlevelüket a megérkezésük után elkobozták. Nem hagyhatták el a lakásnak álcázott bordélyokat és masszázsszalonokat, amelyekben prostitúcióra kényszerítették őket, hogy megfizettessék velük az EU-ba csempészésükért megszabott 18 ezer és 20 ezer euró közötti (5,6-6,2 millió forint) díjat. Egy sor esetben az árról szóló megállapodást egyoldalúan módosítva 36 ezer euróra emelték - áll a ZDF beszámolójában.

Szerző
Frissítve: 2018.04.18. 13:59

Hárman ütköztek, teljes a lezárás a 38-as főúton

Publikálás dátuma
2018.04.18. 13:31
Illusztráció: Shutterstock
Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt 2018. április 18-án 10 óra körül a 38-as számú főút 17. kilométerénél, Rakamaz közelében, írja a police.hu.

Eddig tisztázatlan körülmények között három gépkocsi összeütközött. Az elsődleges adatok szerint a baleset következtében egy személy súlyos sérüléseket szenvedett.

A rendőrök a baleset helyszínelésének idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták, a forgalmat rendőri irányítás mellett terelik.

Műszaki mentés céljából a szerencsi és a nyíregyházi hivatásos tűzoltók érkeztek a baleset helyszínére. Az egységek áramtalanították a járműveket. Munkájukat a rakamazi önkéntes tűzoltók is segítik.

Szerző

Három autó ütközött a pesti rakparton

Publikálás dátuma
2018.04.18. 13:28
Illusztráció: Shutterstock
A Jane Haining rakparton, a Vigadó térnél történt a hármas karambol, írja a Katasztrófavédelem. Nincsenek sérültek.

Összeütközött egy teherautó és két személygépkocsi Budapest V. kerületében, a Jane Haining rakparton, a Vigadó térnél. A műszaki mentést a fővárosi hivatásos tűzoltók végezték a balesetnél, amelyben az első hírek szerint nem sérült meg senki. Az egység áramtalanította a járműveket.

Szerző