Békés staféta

A Fidesznek igaza van akkor, amikor azt mondja, hogy a tüntetéseken megjelenő embertömeg meg sem közelíti a rájuk leadott - 2,8 millió - szavazatot. Az ellenzéknek meg kell próbálnia összeszedni annyi aláírást, amennyi meghaladja a Fideszre és szatellitpártjára adott szavazatok számát. Erre csak akkor van lehetőség, ha az ország lakosságának nagy többsége szabadságban és békében szeretne élni, és nem kér a Fidesz kirekesztő diktatúrájából, és ezt hajlandó aláírásával is alátámasztani. Ennek az aláírásnak megszerzésére csak akkor van lehetőség, ha személyes kapcsolatba kerülünk minden állampolgárral. Ezt a célt szolgálná a békés staféta: az erre a célra szövetségbe tömörült ellenzéki pártok helyben élő tagjainak - az ismeretségeik révén - új választás kiírására kellene megszerezniük a lakosság nagy többségének aláírását. Amennyiben több az érvényes aláírások száma, mint a Fidesz kétharmadát kitevőké, akkor fel kell keresni a köztársaság elnökét, hogy írja ki az új választás időpontját. Az ellenzék parlamentbe került tagjai pedig távolmaradásukkal éreztessék, hogy nem tartják legitimnek a fondorlattal megszerzett hatalmat.

2018.04.23 08:31

Egy eset

1964-es születésű soltvadkerti lakos vagyok. Még 1987 október végén sérültem meg, combcsont törést szenvedtem. Kecskeméten az 1991, 92, 93-as felül vizsgálatok után 1994-ben úgymond véglegesítették a rokkant állapotomat. (Csak zárójelben jegyzem meg: 1990 után kormányok jöttek-mentek, de mindegyik elvett egy kicsit tőlünk, mozgáskorlátozottaktól.) 2014-ben elvette a Fidesz a véglegesített státuszom, bevezette a fél évenként bélyegeztetést. Nekem Kecskemét 50 kilométeres út. Ugyanakkor a rokkant nyugdíjam nevét átminősítette, és levette 76000 forintról 59000 forintra. 2018 márciusában került sor a kontroll felülvizsgálatra. Ekkor az immáron 63000 forintra nőtt pénzem levették 44000 forintra. Ha 1988-tól 2014-ig nem rendeződött az állapotom, akkor szerintük most minden rendbe fog jönni? Ráadásul 2019 márciusára újabb kontroll felülvizsgálatot rendeltek el. Félő, hogy ekkor elveszik a maradék pénzem is! Ebből én egymagam sem tudok megélni, de még van egy enyhén mentálisan sérült gyermekem is, akiről gondoskodnom kell.

Szerző
2018.06.30 08:32

Felcsúti kisvasút

Orbán Viktor a Felcsúton zakatoló kisvasút hosszabbítását tervezi. Híradásokból tudható, hogy a vasút kihasználtsága enyhén szólva gyér. Ennek ellenére, ha a miniszterelnök valamit a fejébe vesz, nincs Magyarországon olyan személy, hatóság, szervezet, amely ezt meg tudná akadályozni! Orbán megfeledkezik arról, hogy ő nem egy vidéki polgármester, aki szűkebb pátriájának felvirágoztatásáért cselekszik, hanem egy egész ország felelős vezetője. Hogyan lesz gazdaságos a kisvasút működése? Vagy ez is olyan beruházás, mint a stadionoké, hogy csak viszi a pénzt? Orbán az egyéni „hobbijainak" él, herdálva ezzel a közvagyont. Egy demokratikus államban ilyen nem létezhet, mert vannak szervezetek, amelyek megakadályozzák az ésszerűtlen költekezéseket.

Szerző
2018.06.30 08:31
Frissítve: 2018.07.01 08:38