Előfizetés

Kormánysajtó: nem férfi, akinek csak lánya van

Publikálás dátuma
2018.04.24. 12:45
Illusztráció: FRANK MAY / picture alliance / DPA
Olcsó szexizmussal és dilettáns pszichologizálással esett Vajda Zoltánnak a XVI. kerületi lap - vette észre a 24.hu. A Helyi Hírek szerint akinek három lánya van, az kudarcot vallott az ágyban, és egy négy fiút nemző fideszes ellen csak az indul a választáson, aki lányai miatti szégyenét kompenzálná.

A XVI. kerületi választókerületben Vajda Zoltán volt az ellenzéki kihívója a fideszes Szatmáry Kristófnak. Szatmáryról, aki egyébként kereskedelempolitikáért felelős miniszteri biztos volt a kormány legutóbbi ciklusa alatt, olyan dolgok derültek ki, mint hogy üzletében nem adnak számlát, illetve, hogy trükkel havi 2,5 millió forint ráadás-jövedelemhez jut, amit 3 milliós költségtérítéssel is megfejel, és egészen kihagy a vagyonnyilatkozatából. Ennek ellenére 2 százalékkal több szavazatot kapott Vajdánál - ez az esemény sarkallta írásra a Helyi Hírek tulajdonosát és publicistáját, Ferenci Zoltánt.

"Persze emocionálisan megérthető a ki-kitörő düh: Szatmárynak négy fia van, Vajdának három lánya. Ha már az ágyban nem tudott bizonyítani megpróbálta behozni e hátrányt a közéletben – hátha ott majd tökösebbnek látszik. Nos, egyelőre ez sem jött be" - fogalmazott Ferenci a fideszes győzelmet ünneplő írásában.

A szövegben még Vajda feleségéről és közös társkereső vállalkozásukról is szó van, hasonló - az írás címe szerint "sajátos" - stílusban: "az igazság bajnoka, a kérlelhetetlen számonkérő hétvégenként átvedlik a társkereső sármos házigazdájának, s eredményes párkapcsolatok létrehozásával szolgálja a nemzet szaporodását, gyarapodását [...]. Felesége, Ágnes a társkereső „randi angyala”, aki a sikertelen társkeresőket látja el hasznos tanácsokkal. El lehet képzelni, ilyen évtizedes tanácsadás után mi rémség keringhet a tudatában [...] Vajda egyik plakátjára kézzel felírta valaki, hogy Görény. Önök szerint a hűtőre gondolt?"

A XVI. kerületben, Zuglóban, valamint Csömörön, Kerepesen, Kistarcsán, Nagytarcsán és Szilasligeten ingyenesen terjesztett Helyi Hírek nyomtatott változatát egyébként a Mészáros Lőrinc tulajdonában álló Mediaworks nyomja.

lásd még: Tartanak a nőszervezetek Orbán ajánlatától

Országgyűlés - Folynak az alakuló ülést előkészítő tárgyalások

Publikálás dátuma
2018.04.24. 11:36
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Megkezdődtek az Országgyűlés alakuló ülését előkészítő tárgyalások a parlamentbe jutott pártok között kedden Budapesten, az Országházban - infromál az MTI.

A megvitatandó témák között szerepel a mandátumigazolás előkészítése, az esküokmányok aláírásának menete, az alakuló ülés előkészítése, az ülésrend meghatározása, a tisztségviselők megválasztásának előkészítése, az Országgyűlés bizottsági rendszerének kialakítása, valamint a külügyi és diplomáciai testületeket érintő kérdések. A zárt egyeztetést Such György, az Országgyűlés Hivatalának főigazgatója moderálja, azon részt vesznek a Fidesz, a KDNP, a Jobbik, az MSZP, a Párbeszéd, a Demokratikus Koalíció és a Lehet Más a Politika delegáltjai. A köztársasági elnök május 8-ára hívta össze az Országgyűlés alakuló ülését.

Munkácsy-tárlat az Ermitázsban

Publikálás dátuma
2018.04.24. 07:50
Fotó: Népszava

Önálló kiállításon láthatók Munkácsy Mihály művei a világ egyik legjelentősebb múzeumában, a szentpétervári Ermitázsban; 45 festmény a Magyar Nemzeti Galéria (MNG) anyagából, további 20 pedig a legjelentősebb Munkácsy-magángyűjtő, Pákh Imre kollekciójából érkezett a Néva-parti városba - számolt be róla az MTI. Olyan főművek szerepelnek a tárlaton, mint a Rőzsehordó nő, Liszt Ferenc portréja, a Poros út, a Siralomház vagy a Krisztus-trilógia képeinek 3 méteres redukciói. Pákh Imre gyűjteményéből az Ásító inas egészalakos változata, a korai realista periódusból való Dűlő szénásszekér vagy a szalonképek olyan remekművei a leginkább figyelemre méltóak, mint például a Készülődés a papa születésnapjára, illetve a Zeneszoba.