Belgrádi sajtó: lemondott a szerb pénzügyminiszter

Egészségi okokra hivatkozva benyújtotta lemondását Dusan Vujovic szerb pénzügyminiszter - közölte nem hivatalos értesülését a szerbiai közszolgálati televízió (RTS) kedden.

A 66 éves Dusan Vujovic négy évig vezette a pénzügyi tárcát, korábban néhány hónapig gazdasági miniszter volt. Az Ana Brnabic miniszterelnöknek benyújtott lemondásában az RTS szerint az is olvasható, hogy a miniszterként eltöltött négy év "éppen elegendő arra, hogy valaki bizonyítani tudjon közszereplőként".  A sajtóban korábban is megjelent, hogy kormányátalakítás esetén Dusan Vujovic nem marad posztján megromlott egészségi állapota miatt.  A miniszter lemondását hivatalosan nem erősítették meg, így azt sem lehet tudni, ki követheti a tárca élén. (MTI)

Szerző

Ribéry marad

Publikálás dátuma
2018.05.08. 07:55
Fotó: AFP/Javier Soriano

A francia válogatott labdarúgó, Franck Ribéry tegnap újabb egy évvel meghosszabbította az idény végén lejáró szerződését a német bajnokcsapattal, a Bayern Münchennel. A 35 éves szélső – noha újabban keresték Kínából és Törökországból is – 2007 óta hűséges a bajor klubhoz, amelynek színeiben mostanáig nyolc német bajnoki címet, öt kupagyőzelmet és egy Bajnokok Ligája-diadalt ünnepelhetett.

Szerző

Később lesz a hazai világbajnokság

A korábban tervezett júliusi időpont helyett később, szeptember 3. és 9. között rendezik meg a 2019-es budapesti olimpiai kvalifikációs öttusa-világbajnokságot. Gallai István, a hazai sportági szövetség főtitkára hétfőn elárulta, hogy az időpontmódosítás a nemzetközi szövetség, a UIPM kérésére történt a Pánamerikai Játékok miatt. A főtitkár hozzátette: kerestek más nyári időpontot is, de előtte veterán asztalitenisz Európa-bajnokság és vívó-világbajnokság, utána pedig Forma–1 zajlik itthon, illetve nem sokkal később lesz öttusa Európa-bajnokság is – amelyen hasonlóképpen az amerikai földrész öttusázói számára olimpiai kvalifikációs versenynek számító Pánamerikai Játékokhoz – kvótákat osztanak a tokiói nyári játékokra. Az augusztus további része a versenyhelyszínnek, a Kincsem parknak nem felelt meg.

Szerző
Témák
öttusa vb