Ártanak a német válogatottnak az Erdogan-fotók

Publikálás dátuma
2018.05.17 07:53
Özil örült, mégsem mindenki volt boldog az Erdogannal készült kép miatt Fotó: AFP/Kayhan Ozer
Fotó: /

A szurkolók többsége szerint árt a német válogatott megítélésének, hogy a Nationalelf két török származású játékosa, Ilkay Gündogan és Mesut Özil is közös fotón szerepelt Recep Tayyip Erdogan török miniszterelnökkel. Az Európában nagyon vegyes megítélésű politikus ezekben a napokban Londonban tárgyal, itt találkozott a szigetországban légióskodó futballistákkal. Özil az Arsenalt, Gündogan a Manchester Cityt erősíti. A drukkerek 66,2 százaléka szerint Özilék súlyosan ártottak a válogatottnak, 16,7 százalék finomabban fogalmazott, de nem értett egyet a játékosokkal. A szurkolók 8,1 százaléka nem tudta vagy akarta véleményezni ezt a találkozást, mindössze 4,7 százalék válaszolta azt, hogy nincs semmi gond az Erdogannal közös fotókkal.

Gündogan csapata világoskék nyolcas számú mezét ajándékozta a politikusnak, amelyen törökül ez volt olvasható: "nagy tisztelettel az elnökömnek". A két játékos Németországban, Gelsenkirchenben született és tagja a címvédő világbajnoki keretének. A szintén török származású és Angliában, a Liverpoolban játszó, frankfurti születésű Emre Cant szintén meghívták erre az eseményre, de ő visszautasította az invitálást.

A Német Labdarúgó-szövetség (DFB) élesen bírálta a fotózáson résztvevő futballistákat.

"A két játékos hozzájárult ahhoz, hogy felhasználják őket a török választási kampányban - írta közleményében Reinhard Grindel,a DFB elnöke. - Rengeteget fáradozunk azért, hogy integráljuk a német futballba a bevándorló családok gyermekeit. Egy ilyen esemény a játékosaink részvételével nem könnyíti meg a munkánkat."

Gündogan saját közösségi oldalán reagált a DFB kritikájára: "udvariatlanul kellett volna viselkednünk annak az országnak a miniszterelnökével, ahol a családtagjaink, rokonaink születtek és élnek? A kritikát megértjük, de szerintünk annyi történt, hogy német állampolgárként kifejeztük tiszteletünket az anyaországunk és a török miniszterelnöki pozíció iránt, kaptunk egy udvarias meghívást, amit elfogadtunk."

Szerző
2018.05.17 07:53

Cseh László a BVSC-Zuglónál folytatja

Publikálás dátuma
2018.12.18 18:07

Fotó: AFP/ JACK GUEZ
A világ- és Európa-bajnok úszón, valamint trénerén kívül Burián Katalin és Németh Nándor is a klubhoz igazol.
Cseh László olimpiai ezüst- és bronzérmes úszó, valamint edzője, Plagányi Zsolt januárban a BVSC-Zuglóhoz igazol. A klub keddi sajtóközleménye szerint a 33 éves világ- és Európa-bajnok Cseh Lászlón és trénerén kívül a 23 éves Európa-bajnoki bronzérmes Burián Katalin, illetve a 19 esztendős junior világ- és Európa-bajnok, felnőtt világbajnoki bronzérmes Németh Nándor is a BVSC-ben folytatja pályafutását. A szerződéseket január elején írják alá. Jelenleg mindhárom úszó az Egri ÚK versenyzője. A beszámoló emlékeztet rá, hogy a tavalyi, budapesti vizes világbajnokságon a BVSC-Zugló volt a második legeredményesebb magyar egyesület.
Szerző
2018.12.18 18:07

Egymillió forintra és zárt kapus mérkőzésre büntette az Újpestet az MLSZ

Publikálás dátuma
2018.12.18 16:49

Fotó: / Tóth Gergő
A DVSC-t két szektor bezárására kötelezték, a Paks vezetőedzője pedig egy bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.
Egy zárt kapus mérkőzésre és egymillió forintra büntette a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága az Újpest FC-t – olvasható az MLSZ honlapján. Az együttest „mérkőzés rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírások megsértéséért, szurkolói részéről obszcén kifejezések bekiabálásáért, nagy mennyiségű pirotechnikai eszköz használatáért és nézőtéri rendbontásáért, valamint másokat etnikai hovatartozásukra tekintettel becsmérlő, hátrányosan megkülönböztető, rasszista magatartásáért, amely másodszor fordult elő a bajnokságban” büntették meg. A DVSC–Honvéd mérkőzéssel kapcsolatban a DVSC-t egy soron következő hazai bajnoki mérkőzésen két szektor bezárására kötelezte „a szurkolói által elkövetett, másokat etnikai hovatartozásukra tekintettel becsmérlő, hátrányosan megkülönböztető rigmusok skandálása” miatt. Emellett Csertői Aurél, a Paks vezetőedzője egy bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott. A fegyelmi bizottság elnöke előzetes vizsgálatot rendelt el a Diósgyőr–Kisvárda mérkőzésen Vernes Krisztián (Diósgyőr), a MOL Vidi–FTC mérkőzésen Pátkai Máté és Vinícius Paulo (MOL Vidi FC), valamint Leandro de Almeida (FTC) által elkövetett cselekmények miatt.
2018.12.18 16:49