Negyedmilliárd áfát csalt el a bűnbanda

Publikálás dátuma
2018.05.17 11:43
Shutterstock illusztráció
Fotó: /

Több mint kétszázötvenmillió forint kárt okozott az állami költségvetésnek az a bűnbanda, amelyet a NAV Nyugat-dunántúli Bűnügyi Igazgatóságának nyomozói értek tetten. A nyomozók a fiktív számlákkal elcsalt vagyon teljes megtérülését biztosították.

Raklapok gyártásával, felújításával és kereskedelmével foglalkozott az a Vas megyei férfi, aki a gyanú szerint fiktív számlákat használt arra, hogy csökkentse vállalkozása fizetendő adóját. A számlázást strómanokkal feltöltött cégek végezték valós gazdasági tevékenység látszatát keltve. A társaság jól szervezettségére utal, hogy legális gazdasági kapcsolatra jellemző banki pénzmozgásokkal próbálták elterelni a gyanút az áfacsalásról. A nyomozók azonban felfedték, hogy a kiutalt pénzek egyenesen visszakerültek a bűnbanda fejéhez.

A pénzügyi nyomozók egyszerre tizenhat helyszínen tartottak házkutatást, hét főt elfogtak és gyanúsítottként kihallgattak. A negyedmilliárd forintot meghaladó kár megtérülésére bankszámlákat és ingatlanokat zároltak, készpénzt és nagy értékű járműveket foglaltak le.

A bűnszövetségben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás esetében akár 10 év szabadságvesztés is kiszabható.

Szerző
2018.05.17 11:43

Nyolc autó és két kamion ütközött, torlódik az M3-as

Publikálás dátuma
2018.12.19 08:04
Illusztráció/Shutterstock
Fotó: /
Nyolc személyautó és két kamion rohant egymásba szerda reggel az M3-as autópálya Miskolc irányába tartó oldalán az 50-es kilométernél, négy ember megsérült.
A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője közölte, a sérült járművek több sávot elfoglalnak az autópályán, ahol a torlódás már most jelentős. Az elsődleges információk szerint négy ember könnyebben megsérült. Az úton rekedt utasokhoz melegedőbuszt küldtek.
Témák
baleset
2018.12.19 08:04

Alattomosan támadt a gáz - Kórházba került egy érdi család hat tagja

Publikálás dátuma
2018.12.19 07:16
Illusztráció
Fotó: Shutterstock/
Szénmonoxid szivárgott egy családi házban, a mérgezés tünetei miatt két gyereket, két időset és két középkorút kellett kórházba vinni.
Hat személyt szállítottak a mentők kórházba egy érdi családi házból szén-monoxid-mérgezés miatt szerda hajnalban. A tűzoltók kimutatták a gáz jelenlétét, a kiérkező mentők pedig a mérgezés gyanúját, ezért
a többgenerációs házból két gyermeket, két idős személyt és két középkorút kellett kórházba vinni.
A szén-monoxid színtelen-szagtalan gáz, ezért alattomosan támad, hívja fel a figyelmet Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Ezúttal is felhívta a figyelmet arra, hogy a szén-monoxid-érzékelő berendezések életeket menthetnek. Ezeket általában a gázkazánok, illetve a gázkonvektorok közelében kell elhelyezni.
A mérgezés tünetei a fejfájás, a hányinger, a szédülés, a zavartság, a kábultság.
2018.12.19 07:16