"Amikor a folyosóra értünk, lőni kezdtek" - Iskolai lövöldözés Texasban (videó)

Publikálás dátuma
2018.05.18 18:28
Illusztráció: JEAN-SEBASTIEN EVRARD / AFP
Fotó: /
A legfrissebb jelentések szerint tíz halálos áldozata van a texasi Santa Fé városka középiskolájában helyi idő szerint pénteken reggel elkövetett lövöldözésnek, és többen megsebesültek. Két diákot letartóztattak, egyikük a gyanúsított.

A fegyveres elkövető nem sokkal a tanítás reggeli kezdete után jelent meg az egyik osztályteremnél, és lövöldözni kezdett. Egy szemtanú látta, hogy egy lányt lábon lő. Többen először azt hallották, hogy a tanintézetben megszólalt a riasztó, és csak azután következtek a lövések.

"Valaki elindította a tűzjelzőt, és amikor mindenki kiért a folyosóra, lőni kezdtek" - nyilatkozta egy diák. Úgy tudja, a támadás a rajzteremben kezdődött. A lövéseket hallva pánik tört ki, mindenki menekülni próbált. Egy másik szemtanú azt látta, egy "shotgun-t" használt az elkövető a diákok ellen. Mint mondta, egy lányt a szeme láttára el is találtak. Egy diák anyukája azt mesélte, az ő lánya többekkel együtt egy szomszédos benzinkúton keresett menedéket.

A lövöldözéssel gyanúsítottat - aki egyes hírek szerint maga is diák - őrizetbe vették, (kilétét nem hozták nyilvánosságra) valamint elfogtak és kihallgattak egy másik személyt is, akinek a szerepéről egyelőre nincs közelebbi értesülés. A sebesülteket - az első összegzés szerint legkevesebb kilencet - a közeli Galveston kórházába szállították. Állapotukról egyelőre nem tudni részleteket. Az elmúlt egy hét leforgása alatt ez volt a harmadik, idén pedig a 22. iskolai lövöldözés az Egyesült Államokban.

Szerző
2018.05.18 18:28
Frissítve: 2018.05.18 23:54

Földrengés rázta meg Olaszországot

Publikálás dátuma
2018.08.16 21:56
Illusztráció
Fotó: Shutterstock/
Az amerikai földtani intézet (USGS) szerint 5,3-as erősségű földrengés rázta meg 12 kilométeres mélységben az Adriai-tenger olaszországi partszakaszát, a Puglia tartománybeli Foggiától 72 kilométerre északnyugatra - írja a hirado.hu.
A rengés epicentruma a szomszédos Molisében volt, Abruzzo, Puglia és Campania tartományban (Nápoly környékén) is érzékelni lehetett. Egyes településeken az emberek megijedtek, és félelmükben az utcára rohantak, de senkinek sem esett baja. A nápolyi tűzoltókhoz számos telefonhívás érkezett, amelyekben elsődlegesen információk felől érdeklődtek.
2018.08.16 21:56

Anarchisták robbanthattak az egyik olasz kormánypárt irodájánál

Publikálás dátuma
2018.08.16 21:07
A kép illusztráció.
Fotó: Shutterstock/
A Liga Villorba-i irodájánál csütörtökre virradóra egy robbanószerkezet lépett működésbe.
A szélsőjobboldali olasz kormánykoalíció egyik tagjának, a Ligának a Treviso város melletti településen lévő, Villorba-i irodájánál csütörtökre virradóra egy robbanószerkezet lépett működésbe - írja az ansa.it. A detonáció - melynek tényét a rendőrség is megerősítette - nem okozott kárt semmiben és senkiben. A hatóságok a környéken egy második bombát is találtak, melyet hatástalanítottak.
A robbantást a jelek szerint egy "Haris Hatzimihelakis / Internazionale" nevű anarchista szervezet vállalta magára. Augusztus 12-én az ő aláírásukkal jelent meg egy, az állami erőszak elleni fellépésről, és a treviso-i liga elleni támadásról szóló dokumentum az interneten - írja az agenpress.it.
2018.08.16 21:07