Előfizetés

Öt évet is kaphat a kalauzra támadó osztrák férfi

A részeg férfi jegy nélkül utazott, és nagyon feldühítette, hogy leszállították a vonatról: bosszúból magával rántotta a kalauzt is.

Vádat emelt a győri járási ügyészség a 27 éves osztrák állampolgár ellen, aki még 2017 nyarán vert meg egy kalauzt a mosonszentmiklósi vasútállomáson.

A vádirat szerint a részeg férfi bliccelt a vonaton, a sértett pedig leszállította őt a szerelvényről. A vádlott ezen annyira kiakadt, hogy az önműködő ajtó visszazáródása előtt arcon ütötte a jegyvizsgálót, majd két kézzel lerántotta a vonatról. Az őrjöngő vádlott ezután a peronon is lökdöste-rángatta a kalauzt, aki könnyebb sérüléseket szenvedett az erőszak során.

Az ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolja az osztrák utast – a bűncselekmény miatt akár öt év börtön is kiszabható, de a tényleges büntetéséről az ügyben illetékes bíróság fog dönteni.

Füstölt egy pince a körúton

Publikálás dátuma
2018.05.22. 10:44
Illusztráció: instantstreetview.com

Egy elektromos vezeték hibája miatt kisebb füst volt Budapesten, a József körút egyik áruházának pincéjében - írja a katasztrófavédelem. A fővárosi hivatásos tűzoltók nagy erőkkel érkeztek a helyszínre, az épület átvizsgálásának idejére az áruházat kiürítették. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Lángolt az autó reggel Kőbányán

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy kisteherautó Budapest X. kerületében, a Fehér közben. A tűzesethez a fővárosi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik egy vízsugárral eloltották a lángokat.