Előfizetés

Lebuktatta betörőt, kis híján belehalt

Publikálás dátuma
2018.06.04. 17:43
A konyhakés, amivel kis híján embert öltek a váci betörés során Forrás: police.hu
A váci besurranó többször is döfött, és csak azután menekült, áldozata életveszélyesen megsérült.

Betörésre készült, most emberölési kísérlet miatt kell felelnie a 24 éves váci férfinak, akit június 3-án hajnalban fogott el egy helyi rendőr. A gyanúsított nem sokkal korábban egy családi házba surrant be, hogy ellopjon ezt-azt, de az ott lakó nő lebuktatta.

A férfi azonban futás helyett a támadás mellett döntött, egy késsel többször is megszúrta a sértettet, csak ezután menekült el. Az asszony életveszélyesen megsérült, sebeit később orvos látta el.

Támadóját a helyszín közelében fogta meg egy járőr. Mint kiderült, a férfi korábban még egy helyre betört, sőt, a rendőrség szerint megpróbált feltörni egy járművet is. A betörőt kihallgatása után őrizetbe vették, várhatóan előzetes letartóztatásba kerülhet.

Elfogtak két körözött férfit Pest megyében

Két körözött férfit fogtak el a rendőrök Budapesten és Budaörsön – írja a Police.hu.

Vasárnap a fővárosban, a Mihály utcában kaptak el egy 42 éves férfit, aki ellen a Fővárosi Törvényszék adócsalás miatt adott ki elfogatóparancsot.

Hétfőn egy budaörsi panzióban fogtak el egy 39 éves férfit, aki ellen a Fővárosi Törvényszék, valamint a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság körözést adott ki, mivel nem kezdte meg jogerős szabadságvesztés büntetésének letöltését.

Időseket fosztott ki egy bűnbanda (videó)

Publikálás dátuma
2018.06.04. 15:14
Kép: police.hu
Szegedtől Nagykanizsáig számos városban több milliós kárt okozva időseket fosztott ki lakásaikban egy négyfős társaság, amelynek tagjai ellen csoportosan, bűnszövetségben elkövetett kifosztás miatt emeltek vádat Zalaegerszegen - tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség szóvivője az MTI-t.

Tavaly március és május között országszerte olyan társasházi lakásokat kerestek, amelyek nagyjából azonos alaprajzúak voltak. Jellemzően az 1950-es, 1960-as években épített négyemeletes tömbházakba mentek be, ahol a lakások konyháiból nem lehetett a folyosóra vagy más szobára kilátni. A vádlottak általában azzal az ürüggyel jutottak be a lakásokba, hogy valamelyik szomszédnak hagynának üzenetet, ezért papírt, vagy más esetben vizet kértek. Két nő a konyhába terelte és lefoglalta a sértetteket, míg a többiek  a lakásban kutakodva szedte össze az értékeket.

A vádirat szerint Szegeden, Cegléden, Mátészalkán, Gyöngyösön, Székesfehérváron, Nagykanizsán és Zalaegerszegen többségében egyedülálló, 70-80 éves nőket, férfiakat fosztottak ki, előfordult, hogy mozgáskorlátozott volt az áldozatuk. A tíz károsulttól összesen közel hétmillió forint értékben készpénzt és ékszereket vittek el. A négy embert akkor sikerült elfogni, amikor 2017 májusában Szegeden újabb bűncselekmény elkövetésére készültek. A rendőrség az általuk használt személygépkocsit is lefoglalta. A Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség a négy ember ellen - akik közül három különös visszaesőnek számít - különböző rendbeli, csoportosan és bűnszövetségben elkövetett kifosztás miatt emelt vádat.