Hatalmas cicaharc a Facebookon Lázár és Márki-Zay között

Publikálás dátuma
2018.06.07 18:52
Lázár János, egy meghiúsult – vagy meghiúsított – találkozó helyszínén. Forrás: Facebook/ Lázár János hivatalos oldala
Találkozott volna Hódmezővásárhely régi és új polgármestere, de valaki nem jött el megbeszélésre. Lázár János Márki Zay Péterre, a városvezető a fideszes politikusra mutogat.

Csak egy biztos: csütörtökön sem jött össze Lázár János és Márki-Zay Péter találkozója. Hogy miért, arról a felek két teljesen ellentétes verzióban számoltak be, mindketten a Facebookon keresve támogatókat.

Márki-Zayt a Polgármesteri Hivatal gyorshírszolgálata nevű oldal képviselte az üzengetésben, álláspontjuk szerint a találkozót csütörtök délután két órára egyeztették a Városházára, ám Lázár a megbeszélt időpont előtt 21 perccel jelezte, hogy egy vendéglátóhelyen találkozna a hódmezővásárhelyi vezetővel.

„A protokoll szabályai szerint ugyanis egy vendéglátóipari létesítmény méltatlan helyszín egy megyei jogú város polgármesterének és országgyűlési képviselőjének rangos találkozójához” - érvelt a hírszolgálat. Lázár egy hotel éttermében, a Délmagyarországot lapozgatva számolt be a történtekről: szerinte Márki-Zay volt az, aki ígérete ellenére nem jött el a megbeszélésére.

Kérdés, hogy lesz ebből megegyezés a két fél között. Korábban ugyanis Lázár János volt az, aki békejobbot nyújtott volna a független Márki-Zaynak: május 29-én az MTI szerint még arról beszélt, hogy , széthúzás van a városban, holott az eredményekhez "békére, nem békeharcra" van szükség, a hódmezővásárhelyi képviselő-testületnek pedig dolgoznia és nem polgárháborúznia kellene a hivatalban.

Szerző

Nyilvántartásba vették az MSZP-Párbeszéd, az LMP és a DK listáját az EP-választásra

Publikálás dátuma
2019.04.19 17:21

Fotó: Népszava/ Tóth Gergő
Összegyűjtötték a szükséges 20 ezer érvényes ajánlást, a korábban nyilvántartásba vett Jobbikhoz, Fidesz-KDNP-hez, Momentumhoz és a Mi Hazánk Mozgalomhoz hasonlóan.
Nyilvántartásba vette az MSZP-Párbeszéd Magyarországért, a Lehet Más a Politika (LMP) és a Demokratikus Koalíció (DK) listáját a május 26-ai európai parlamenti (EP-) választásra pénteken a Nemzeti Választási Bizottság (NVB). A bejelentések megfeleltek a feltételeknek és a pártok összegyűjtötték a listaállításhoz szükséges 20 ezer érvényes ajánlást.
  • Az MSZP-Párbeszéd 48 nevet tartalmazó listáját Tóth Bertalan, az MSZP elnöke és frakcióvezetője vezeti.
  • Az LMP 28 névből álló listájának élén Vágó Gábor korábbi országgyűlési képviselő szerepel.
  • A DK 36 nevet felsoroló listáját Dobrev Klára, a párt alapító tagja vezeti.
Az NVB korábban már nyilvántartásba vette a Jobbik, a Fidesz-KDNP, a Momentum Mozgalom és a Mi Hazánk Mozgalom listáját.
A választáson indulni szándékozó pártoknak április 23-án 16 óráig kell leadniuk az összegyűjtött 20 ezer érvényes ajánlást és bejelenteniük a listájukat. A listán legfeljebb háromszor annyi, azaz 63 jelölt állítható, mint a megszerezhető mandátumok száma, de a szavazólapra csak az első öt jelölt neve kerül fel. A jelöltek sorrendjét a párt határozza meg. A lista bejelentése után a sorrendet nem lehet módosítani, nem lehet a listára új nevet felvenni, és nem lehet róla levenni sem. Ha valamelyik jelölt a listáról kiesik - mert elveszíti választójogát vagy írásban lemond a jelölésről -, helyére a listán soron következő lép. A listát és az azon szereplő jelölteket az NVB legkésőbb a bejelentést követő negyedik napon veszi nyilvántartásba.

Nem múlt sokon, hogy fedélzetén 50 kiló kokainnal vágjon a tengernek a montenegrói haditengerészet kiképzőhajója

Publikálás dátuma
2019.04.19 17:06

Valaki megsúgta a katonai rendészeknek, hol keressék a milliárd forintnyi drogot.
50 kilogramm kokaint foglalt le a montenegrói katonai rendészet az ország haditengerészetének Jadran nevű, kiképzésre használt vitorlásán, írja a Reuters. Az elképesztő mennyiségű, akár több milliárd forintot is érő kábítószert mindössze néhány órával azelőtt foglalták le, hogy a Jadran tanulókkal a fedélzetén kihajózott volna.
A hatóságok közleménye szerint egy tipp nyomán találtak a kokainra, az eset kapcsán pedig még senkit sem vettek őrizetbe. Az ügyben folyik a nyomozás.