Hatalmas cicaharc a Facebookon Lázár és Márki-Zay között

Publikálás dátuma
2018.06.07 18:52
Lázár János, egy meghiúsult – vagy meghiúsított – találkozó helyszínén. Forrás: Facebook/ Lázár János hivatalos oldala
Találkozott volna Hódmezővásárhely régi és új polgármestere, de valaki nem jött el megbeszélésre. Lázár János Márki Zay Péterre, a városvezető a fideszes politikusra mutogat.

Csak egy biztos: csütörtökön sem jött össze Lázár János és Márki-Zay Péter találkozója. Hogy miért, arról a felek két teljesen ellentétes verzióban számoltak be, mindketten a Facebookon keresve támogatókat.

Márki-Zayt a Polgármesteri Hivatal gyorshírszolgálata nevű oldal képviselte az üzengetésben, álláspontjuk szerint a találkozót csütörtök délután két órára egyeztették a Városházára, ám Lázár a megbeszélt időpont előtt 21 perccel jelezte, hogy egy vendéglátóhelyen találkozna a hódmezővásárhelyi vezetővel.

„A protokoll szabályai szerint ugyanis egy vendéglátóipari létesítmény méltatlan helyszín egy megyei jogú város polgármesterének és országgyűlési képviselőjének rangos találkozójához” - érvelt a hírszolgálat. Lázár egy hotel éttermében, a Délmagyarországot lapozgatva számolt be a történtekről: szerinte Márki-Zay volt az, aki ígérete ellenére nem jött el a megbeszélésére.

Kérdés, hogy lesz ebből megegyezés a két fél között. Korábban ugyanis Lázár János volt az, aki békejobbot nyújtott volna a független Márki-Zaynak: május 29-én az MTI szerint még arról beszélt, hogy , széthúzás van a városban, holott az eredményekhez "békére, nem békeharcra" van szükség, a hódmezővásárhelyi képviselő-testületnek pedig dolgoznia és nem polgárháborúznia kellene a hivatalban.

Szerző

122 milliót csaltak ki a Mazsihisztől ismeretlenek

Publikálás dátuma
2019.02.23 19:56
MTI Fotó: Kallos Bea
Annyit tudni csak, hogy magyar számlán landolt a pénz. Feljelentést tettek, és egy belső vizsgálat nyomán kirúgtak két munkatársat.
Csalók vették rá a Mazsihisz munkatársait, hogy egy másik bankszámlaszámra utalják a budapesti Rumbach Sebestyén utca zsinagóga felújítására szánt pénz egy részét - írja a hvg.hu. A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége még február elején jelentetett meg egy közleményt honlapján arról, hogy
"súlyos pénzügyi – mintegy 122 millió forint értékű – bűncselekmény sértettjeként ismeretlen elkövető ellen feljelentést tett a Budapesti Rendőr-főkapitányságon".
Az ügy a Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga felújítását végző fővállalkozó egyik számlájának kifizetésével kapcsolatos. Az izraeli sajtóban megjelent hírek szerint a csalást januárban követték el, a telefonos és e-mail-es megtévesztés pedig arra irányult, hogy a csalók két Mazsihisz-munkatársnál elérjék, hogy az általuk kezelt bankszámlára utaljanak. A hvg.hu úgy tudja:
egy hazai bankszámlaszámról van szó, és a csalók a hiteleshez megtévesztésig hasonlító igazolással erősítették meg a "megváltozott számlaszámot".
A Mazsihisz vezetése a bűncselekmény miatt nem csupán feljelentést tett, de azonnali belső vizsgálatot is elrendelt. Két dolgozótól váltak meg, akik egyike vezető beosztásban volt. A lapok által idézett jelentés szerint bár a Mazsihisz áldozata volt a csalásnak, a munkatársak hibát követtek el.
A Rumbach-zsinagóga felújítása az esettől függetlenül zavartalanul halad tovább.
Frissítve: 2019.02.23 20:02

Kisorsolták az ötös lottó nyerőszámait

Publikálás dátuma
2019.02.23 19:47
Illusztráció/Népszava
Az ötös lottó televízióban közvetített számsorsolásán az alábbi nyerőszámokat húzták ki:
Nyerőszámok: 11 (tizenegy) 27 (huszonhét) 46 (negyvenhat) 48 (negyvennyolc) 87 (nyolcvanhét) Joker: 600945
Szerző