Tarlós sem tudta: sztriptízbár működik a fővárosi tulajdonú pincében

Publikálás dátuma
2018.06.08 20:59
Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock
Fotó: /
A Podmaniczky téri pincehelyiséget a csatornázási művek alá tartozó cég adta ki, a bérlő  pedig night clubbá alakította az ingatlant.

Sztriptízbár működik a fővárosi tulajdonú Podmaniczky tér kellős közepén, egy pincehelyiségben, közvetlenül az Arany János utcai metrómegálló mellett, egy percre a Bazilikától. A korábban nyilvános vécéként üzemelő helyiség szintén a főváros ingatlana – írja az Index.

A lap megkereste Tarlós Istvánt, megfelelőnek tartja-e, hogy valamilyen közcélú létesítmény helyett éjszakai lokál működik az ingatlanában? Arra is kíváncsiak voltak, hogy mikor kötöttek szerződést a bárral, és az mennyit fizet a helyiségért havonta.

Mint kiderült, a Városháza a kérdések megérkezéséig nem is hallott a saját helyiségükben működő klubról.

A bérbeadási szerződést ugyanis még 2010 szeptember végén kötötte a nyilvános vécéket 1996-tól 2009-ig működtető, azóta megszüntetett Il-NET Kht – pár nappal az új fővárosi vezetés beiktatása előtt-. (A Kht. a Főváros Csatornázási Művek cége volt, a Főváros Csatornázási Művek pedig a fővárosi önkormányzat tulajdonában van.)

Az ügyben a csatornázási művek is nyilatkozott a portálnak. Eszerint az ingatlanban lévő üzlethelyiség az FCSM Zrt. érdekkörébe tartozik. Az üzlethelyiség bérbeadására vonatkozó eredeti szerződést az Il-NET Kht. kötötte a PURE-EVENT Kft.-vel, melyet az FCSM Zrt. 5+5 évre meghosszabbított, am így 2020 június 3-áig érvényes, és rendes felmondással nem szüntethető meg.

Szerző
2018.06.08 20:59

Le kell bontani a kétfarkúak buszmegállóját Felcsúton

Publikálás dátuma
2018.08.19 21:10

Fotó: /
Bejelentés érkezett – indokolt a Magyar Közút, amely rájött, hogy tőle nem kértek engedélyt a hiánypótló kampánybuszmegállóhoz.
Három napon belül el kell bontania a Magyar Kétfarkú Kutyapártnak (MKKP) azt a buszmegállót, amelyet Felcsúton, a Fő utcán építettek az időközi polgármester-választás kampányában. Illetve buszmegálló korábban is volt, csak semmi nem védte a buszra várókat az időjárástól  ezt orvosolta Mészáros László polgármesterjelölt és csapata egy fából készült bódéval.  A Magyar Közút Nonprofit Zrt-nek azonban sem humorérzéke nincs, sem a felcsútiakra nem gondol. Egy, Kovács Gergő pártelnöknek címzett levélben azt írják: bejelentés érkezett hozzájuk az építményről, ők pedig megállapították, hogy tőlük annak elhelyezésére nem kértek, így nem is kaphattak engedélyt. Valahonnan azt is tudják, hogy az MKKP „helyezte el” az építményt a söröző előtt, ezért fordultak hozzájuk a felszólítással.  A kutyapárt azt közölte a Facebook-oldalán: „Először azért még megkérdezzük a felcsútiakat, hogy kell-e nekik. Aztán ha nem, akkor lehet pályázni: Melyik városnak kell buszmegálló?”
2018.08.19 21:10

Ezzel a hat számmal sok pénzt lehet nyerni

Publikálás dátuma
2018.08.19 17:46
Shutterstock fotó
Fotó: /
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 33. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki: 15, 16, 17, 18, 27, 43. Hattalálatos szelvény nem volt; öttalálatos szelvény 14 darab, nyereményük egyenként 966 630 forint; négytalálatos szelvény 1 152 darab, nyereményük egyenként 11 745 forint; háromtalálatos szelvény 26 683 darab, nyereményük egyenként 1 970 forint. 
2018.08.19 17:46