Kigyulladt egy raktárépület a XIII. kerületben (videó)

Publikálás dátuma
2018.06.13 12:07
Olvasói fotó
Fotó: /
Egy számítástechnikai nagykereskedés raktára gyulladhatott ki, milliárdos kárt okozva. A tűzoltók tizenkét járművel vonultak a Frangepán utcai helyszínre. Az oltáson több mint ötven fővárosi hivatásos és zuglói önkéntes tűzoltó dolgozott a teljes szélességében lezárt utcában. Végül kora délutánra sikerült megfékezni a tüzet.

Kigyulladt egy műszaki berendezések raktározására szolgáló háromezer négyzetméteres raktárépület Budapesten, a Frangepán utcában. Több, mint harminc fővárosi hivatásos tűzoltó kezdte meg az oltási munkálatokat, tizenkét járművel vonultak a helyszínre - hozzájuk később még többen csatlakoztak. A tűz veszélyeztette a közelben álló irodaépületet is.

Népszava fotó

Népszava fotó

A tüzet tizenegy vízsugárral és két emelőre szerelt vízágyúval sikerült körülhatárolni 11 órára, így az továbbterjedni már nem tud - írja a Katasztrófavédelem. A környéket kiürítették, több száz embert kísértek biztonságos helyre a hatóságok. A katasztrófavédelem mobil laborja semmilyen anyagból nem mutatott ki egészségre káros értéket, az elsődleges információk szerint a tűzben senki nem sérült meg

A beszámolók és a képek szerint a Ramiris számítástechnikai nagykereskedés raktára gyulladt ki - írja az IT café. A kár milliárdos lehet, a tűzoltók állítólag már csak az épületet mentik.

Az oltáson több mint ötven fővárosi hivatásos és zuglói önkéntes tűzoltó dolgozik. A rendőrség az oltás idejére teljes szélességében lezárta a Frangepán utcát az Üteg utca és a Hajdú utca között.

A tüzet kora délutánra sikerült "lefeketíteni", azaz a lánggal égést megszüntetni - mondta el az MTI-nek Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Jelenleg az izzó, parázsló részeket oltják.

Szerző
2018.06.13 12:07
Frissítve: 2018.06.13 18:13

Halálos baleset: vadat gázolt egy terepjáró sofőrje, aztán őt is elütötték

Publikálás dátuma
2018.11.12 19:11
A baleset valahol itt történt, a kép illusztráció.
Fotó: Google StreetView/
A helyszínen meghalt a baleset áldozata, a hatóságok teljes lezárás mellett dolgoznak.
Halálos baleset történt Kőszegen, a Csepregi úton hétfő este 6 óra körül - derül ki a rendőrség és a katasztrófavédelem közleményéből.
Előbb egy vadat gázolt el egy terepjáró, vezetője ezért kiszállt a járműből, vélhetően hogy megnézze, mi lett az állattal, illetve autójával. Egy arra közlekedő gépkocsi azonban elütötte a terepjáróból kiszállt embert, aki nem élte túl a balesetet.
A helyszínelés és a műszaki mentés idejére a balesettel érintett útszakaszon teljes útlezárás van érvényben. A rendőrök a Horvátzsidány irányából közlekedőket és a Kőszeg felől érkezőket Csepreg irányába terelik.
2018.11.12 19:11

Síneken hagyott autót csapott el egy Veszprémbe tartó vonat

Publikálás dátuma
2018.11.12 18:56
Illusztráció
Fotó: Népszava/
25-en utaztak a vonaton, egyikük sem sérült meg. A vonatközlekedés viszont szünetel.
Újabb nehézséggel kell szembenéznie a MÁV-nak az egyébként sem felhőtlen hétfői napján: este gazdátlan személygépkocsinak ütközött Pétfürdő és Hajmáskér között egy Budapestről Veszprémbe tartó vonat, ezért szünetel a közlekedés a két állomás között - tájékoztatta a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-t. Kavalecz Imre közölte:
a baleset miatt hosszabb menetidőre kell számítani a Székesfehérvár-Veszprém vonalon.
A közlekedés a helyszíni vizsgálat befejezéséig szünetel, ez alatt az idő alatt vonatpótló buszokkal szállítják az utasokat a két állomás között.
Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) a honlapján azt írta, hogy a személyvonat Hajmáskéren, a Táncsics Mihály utcánál ütközött a síneken álló autónak. A jármű, amelyben senki nem tartózkodott, egy utcába sodródott az ütközéstől. A vonaton huszonöten utaztak, senki nem sérült meg a balesetben.
2018.11.12 18:56
Frissítve: 2018.11.12 19:07