Halálra gázolt a vonat egy fiatal lányt

Publikálás dátuma
2018.06.13 21:47
Illusztráció/Népszava fotó

Halálra gázolt a vonat egy 17 éves lányt a Felső-gödi vasúti átjáróban szerdán késő délután – írja az IndexVácOnline.hu értesülése alapján. A helyi híroldal szerint szemtanúk arról számoltak be, hogy a lány az átjáróban a piros jelzés ellenére indult el, és a vonat is hiába dudált, a lány fülében fülhallgató volt, így nem hallotta a jelzést.

Az Index megkeresésére a MÁV is megerősítette, hogy a jelzőfények rendben működtek a baleset idején. A cég a közleményében azt írta, hogy a helyszínelés idejére az egyik vágányt lezárták, ezért a Budapest–Vác–Szob vonalon a vonatok várhatóan 10-30 percet késnek.

Szerző

A mentők nem akarták hazavinni, ezért megtámadott egy nőt a kórház parkolójában

Publikálás dátuma
2019.04.24 09:39
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A férfinek nem volt pénze hazautazni Tállyára, így elhatározta, hogy kirabol egy ismeretlen nőt.
Rablás kísérlete miatt emelt vádat a Miskolci Járási Ügyészség egy 25 éves férfi ellen. A férfit december végén mentővel vitték be a kórházba, ahol egészségügyi ellátásban részesült. Ezt követően hazaengedték, de nem volt pénze, hogy hazautazzon Tállyára. 
A férfi a mentők közül többeket arra kért, hogy szállítsák őt haza, ők azonban ezt visszautasították.
A délutáni órákban a kórház egyik parkolójában észrevett egy nőt, aki az autója hátsó ülésére csomagokat pakolt, és elhatározta, hogy tőle fog pénzt szerezni. Ekkor áldozata mögé lépett, az
egyik kezével befogta a száját, a másik kezével pedig megragadta a nyakát és szorítani kezdte.
A nő ellenállt és megpróbált megfordulni, ekkor a férfi levette az egyik kezét levette a szájáról, majd ököllel több esetben is arcon ütötte, miközben pénzt követelt tőle. A nő kiszabadult a fogásból, és segítségért kiabálva az egyik épület felé szaladt, azonban megcsúszott és elesett. A férfi utána ment, de a segélykiáltást többen meghallották és feléjük indultak. A 25 éves férfi ezt követően elfutott a parkolóból, viszont a közbeavatkozók utolérték, és a rendőrség kiérkezéséig visszatartották.  
Az áldozat a bántalmazás következtében az arcán, a nyakán, valamint elesése miatt a térdén 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett.
Az ügyészség börtönt kért a letartóztatásban lévő férfira.

Bepöccent gazda vert félholtra egy tolvajt Nyárlőrincen

Publikálás dátuma
2019.04.23 17:58

Fotó: AFP/Biosphoto/ Green Eye
A barackos fosztogatója jobban járt volna, ha a polgárőrök kapják el, a tulaj azonban gyorsabb volt - és dühösebb is.
Életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség egy nyárlőrinci férfival szemben, aki a tanyájáról barackkal megpakolt autóval távozó tolvajt utolérte, és több ütéssel életveszélyesen bántalmazta. A 43 éves vádlott 10 hektáros külterületi ingatlanán őstermelőként gazdálkodik. Az éjszakai terménylopások miatt tavaly nyáron mozgásérzékelő vadkamerát szerelt fel, amely a gazda mobiljára küldött felvételt minden, érzékelt tárgyról.
2018. július 4-én éjjel 1 órakor a kamerarendszer képet küldött egy autóról, amely barackkal teli ládákkal épp távozott a tanyáról. A vádlott a polgárőrség egyidejű értesítése mellett azonnal autóba ült, hogy a feltételezett tolvajt tetten érje. Egy erdei keskeny dűlőúton hajtott, amikor szembe jött vele a videón is látott kocsi. A sértett rájött, hogy nagy bajba került– a keskeny úton hátramenetbe kapcsolt, és megpróbált elmenekülni, azonban egy villanyoszlopnak ütközött. Ekkor a tagbaszakadt, ellenfelénél jóval erősebb gazda a ládákkal megpakolt kocsihoz rohant, a lehúzott ablakon keresztül elkapta a sofőr ruháját, és ököllel többször is mellkason ütötte a férfit. 
A bántalmazás következtében a sértett öt bordája eltört mellkasában légmell alakult ki, amely közvetlen életveszélyes sérülésnek minősül.
A büntetlen előéletű vádlottat az ügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja, és esetében felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását kéri A férfi szabadlábon védekezik, bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.