Megrótták Molnár Gyulát

Publikálás dátuma
2018.06.18 22:32
Molnár Gyula - Népszava fotó
Fotó: /

Első fokon lezárult a Molnár Gyula elleni fegyelmi eljárás. A volt pártelnök fegyelmi vétséget követett el és megrovást kapott – tájékoztatta lapunkat Tóth Bertalan, a szocialisták elnök-frakcióvezetője. Az MSZP alapszabálya szerint egy ilyen eljárás figyelmeztetéssel, megrovással, vagy kizárással zárulhat. Mint ismert, a volt pártelnök ellen azért indult vizsgálat, mert Molnár a szocialisták szerint az elnökséget kihagyva megállapodást kötött a Fodor Gábor-féle Magyar Liberális Párttal. Tóth korábban egyértelművé tette, hogy az évi 60 millió forintos támogatást saját dokumentumtárukban nem találták, azt Fodor Gábor személyesen adta át nekik. Pénzügyi kötelezettséget hozó döntést állítása szerint sem az MSZP elnöksége, sem a választmánya nem hozott, és az elnök sem rendelkezett felhatalmazással a megkötésére. Kerestük Molnár Gyulát, aki egyelőre nem kívánt reagálni.

Szerző
2018.06.18 22:32

A budapestiek többet közlekednek munkába, mint az ingázók

Publikálás dátuma
2018.12.19 13:30
Illusztráció
Fotó: Pixabay/
Számos budapesti dolgozónak több idejébe kerül a munkába járás, mint azoknak a munkavállalóknak, akik két település között ingáznak minden nap. A karácsonykor megerősödő forgalom ráadásul még ront is ezeken az értékeken – derül ki a Profession.hu országos reprezentatív kutatásából, amelyet az MTI-nek küldött.
A fővárosiak több mint fele legalább 45 percet tölt utazással, máshol csak a dolgozók 37 százalékának kell hosszabb időt erre szánnia – derült ki a kutatásból. A résztvevők 75 százaléka Budapesten vagy városokban él, nekik a helyi munkalehetőségeknek köszönhetően az esetek többségében nem kell ingázniuk más településekre. A megkérdezetteknek 25 százaléka nem a lakóhelyén dolgozik, a nagy részük nem Budapestre és nem is megyei jogú városokba, hanem egyéb városokba jár munkába. Minél nagyobb lélekszámú településen él valaki, annál kevésbé ingázik – például a budapestiek csupán 6 százaléka nem a fővárosban dolgozik, míg a falusiak, községbeliek 47 százaléka jár át máshova dolgozni.
A felmérésben résztvevők 31 százaléka használ csak autót, többségük, közel 70 százalék, más közlekedési formát választ. A budapestiek 67 százalékban tömegközlekedéssel járnak dolgozni. A válaszadók közel felének kevesebb mint 30 percet vesz el az idejéből a napi munkába járás. Egyharmaduk számára ez az idő akár 45-120 perc is lehet, míg 5 százalékuk kénytelen 3 óránál is többet utazni nap mint nap, függetlenül attól, hogy ingázónak számít vagy sem. 
A Budapesten élők számára több időt vehet igénybe a munkába járás, mint a kisebb városokban, községekben élőknek, nemcsak a nagyobb távolságok, hanem a haladást akadályozó forgalom miatt is.
A Budapestiek 56 százaléka minden nap 45-120 percet tölt utazással, közel annyit, mint az ingázók. A kisebb településeken élők 50-60 százaléka ezzel szemben maximum 30 perc alatt megjárja a munkahelye és az otthona közötti távolságot – közölték.
2018.12.19 13:30
Frissítve: 2018.12.19 13:30

Rabszolgatörvény – Ferenc pápa áldását kérték a magyar munkásokra

Publikálás dátuma
2018.12.19 13:25

Fotó: /
Szerdán a Munkát Kenyeret Tisztességes Béreket Egyesület aktivistái Ferenc Pápa Karácsonyi audenciáján vettek részt, Komjáthi Imre vezetésével, ahol Szentatya áldását kérték a magyar munkásokra.
A rabszolgatörvény néven híressé vált törvénymódosítás megszavazása után nem csak Budapesten és Magyarország-szerte, hanem egész Európában tüntetések kezdődtek: Bécsben bejelentett demonstrációt szerveztek Orbán Viktor érkezése alkalmából, de Helsinkiben, Dublinban, Hágában, Stuttgartban, Edinburgh-ban, Zürichben, Bernben, Münchenben, Párizsban és Reykjavíkban is tiltakozást hirdettek.   Vasárnap a koppenhágai magyar nagykövetségnél is szimpátiatüntetést tartottak a Dániában élő magyarok, majd újabb demonstrációt szerveztek keddre az épület elé. Csakhogy – mint azt a 24.hu megírta – napközben megfenyegették őket, hogy ha kimennek a nagykövetséghez, a kollégája beléjük hajt kamionnal. Az esetet egyből bejelentette a rendőrségen. A tüntetést megtartották, fegyveres rendőrök vigyáztak rájuk.
2018.12.19 13:25
Frissítve: 2018.12.19 13:27