Furcsa találkozó

A szingapúri találkozótól napokig hangos volt a világsajtó. Ezen a szigeten találkozott egymással a szinte az egész világgal szembehelyezkedő amerikai elnök és egy soha el nem évülő bűnöket elkövető észak-koreai pártfőtitkár. Valószínűleg mindkét vezetőnek megvolt és megvan a a maga oka a „showműsorban” való részvételre. Amellett, hogy Trump Nobel-díjat szeretne, figyelembe veszi, hogy jövőre félidei választások lesznek az USA-ban. Kim Dzsong Un pedig tovább növelheti hazai hatalmát azzal a látszattal, hogy tárgyaló asztalhoz kényszerítette a nagy ellenfelet. Az egyik legelszomorítóbb tény, hogy a világ leghatalmasabb államának első embere olyan kijelentést tett, miszerint „Kim nagyon szereti hazáját”, amikor pedig ő is tudja, hogy milyen bűnlajstrom terheli a tárgyaló partner múltját és jelenét. A színpadot nézők pedig legfeljebb annyit állapíthattak meg teljes bizonyossággal, hogy mindkét vezetőnek igencsak feltűnő frizurája volt.

2018.06.21 08:30

Egy eset

1964-es születésű soltvadkerti lakos vagyok. Még 1987 október végén sérültem meg, combcsont törést szenvedtem. Kecskeméten az 1991, 92, 93-as felül vizsgálatok után 1994-ben úgymond véglegesítették a rokkant állapotomat. (Csak zárójelben jegyzem meg: 1990 után kormányok jöttek-mentek, de mindegyik elvett egy kicsit tőlünk, mozgáskorlátozottaktól.) 2014-ben elvette a Fidesz a véglegesített státuszom, bevezette a fél évenként bélyegeztetést. Nekem Kecskemét 50 kilométeres út. Ugyanakkor a rokkant nyugdíjam nevét átminősítette, és levette 76000 forintról 59000 forintra. 2018 márciusában került sor a kontroll felülvizsgálatra. Ekkor az immáron 63000 forintra nőtt pénzem levették 44000 forintra. Ha 1988-tól 2014-ig nem rendeződött az állapotom, akkor szerintük most minden rendbe fog jönni? Ráadásul 2019 márciusára újabb kontroll felülvizsgálatot rendeltek el. Félő, hogy ekkor elveszik a maradék pénzem is! Ebből én egymagam sem tudok megélni, de még van egy enyhén mentálisan sérült gyermekem is, akiről gondoskodnom kell.

Szerző
2018.06.30 08:32

Felcsúti kisvasút

Orbán Viktor a Felcsúton zakatoló kisvasút hosszabbítását tervezi. Híradásokból tudható, hogy a vasút kihasználtsága enyhén szólva gyér. Ennek ellenére, ha a miniszterelnök valamit a fejébe vesz, nincs Magyarországon olyan személy, hatóság, szervezet, amely ezt meg tudná akadályozni! Orbán megfeledkezik arról, hogy ő nem egy vidéki polgármester, aki szűkebb pátriájának felvirágoztatásáért cselekszik, hanem egy egész ország felelős vezetője. Hogyan lesz gazdaságos a kisvasút működése? Vagy ez is olyan beruházás, mint a stadionoké, hogy csak viszi a pénzt? Orbán az egyéni „hobbijainak" él, herdálva ezzel a közvagyont. Egy demokratikus államban ilyen nem létezhet, mert vannak szervezetek, amelyek megakadályozzák az ésszerűtlen költekezéseket.

Szerző
2018.06.30 08:31
Frissítve: 2018.07.01 08:38